Dit is niet het antisemitisme waar je grootouders je voor waarschuwden

Online antisemitisme: “Joden domineren Facebook en manipuleren meer dan 1 miljard gebruikers.” KOEKOEK !

Hebron, Ramallah en Oost-Jeruzalem zijn moeilijke buurten. Ik weet het, want ik heb daar als soldaat gediend bij de Israel Defense Forces (IDF). Ik was gestationeerd op een frontlinie waar Israël vocht voor zowel zijn bestaan ​​als zijn reputatie als een humane, fatsoenlijke buur. 

Ik was een humanitaire officier die toezicht hield op de bouw van infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg en huisvestingsprojecten voor Palestijnse gemeenschappen – maar velen zagen me als een vijandige strijder.

Na het voltooien van mijn dienst in de IDF, begon ik te pleiten voor de veiligheid, empowerment en waardering van Israël en Joden wereldwijd. Ik toerde door Europa, Australië en Noord-Amerika en sprak verschillende doelgroepen aan over onze geschiedenis en ons erfgoed. 

Nu, tien jaar later, realiseerde ik me dat het echte slagveld voor de toekomst van Israël en de Joden wereldwijd niet in Jeruzalem, Gaza, Iran of op de honderden universiteitscampussen ligt waar ik colleges heb gegeven. De frontlinie staat online. De digitale pen voor sociale media van tegenwoordig is machtiger dan welk zwaard dan ook dat ooit heeft bestaan.

Wat hebben de aanvallers bij de dodelijke aanvallen op Joden in Monsey, Jersey City en Pittsburgh gemeen? Ze hebben allemaal hun Jodenhaat gepost voordat ze ernaar handelden. Het is via sociale media waar de hedendaagse haat tegen Joden en Israël zijn stem vindt, en waar het zijn dodelijke kracht krijgt. In veel gevallen is het op Twitter, Instagram, Facebook, TikTok en in de donkere onderbuik van honderden discussiegroepen waar antisemieten worden geradicaliseerd en tot actie worden opgeroepen.

Elke onverdraagzame, demagoog en haatzaaier kent de kracht van sociale media. Deze extremisten plaatsen grappen en afbeeldingen die zijn gericht op beïnvloedbare tieners. Als verspreiders van haat wijden ze zich aan het indoctrineren van de naïeve en kwetsbaren. “Extremisten kunnen bereiken, onderzoeken en radicaliseren op manieren die ze in de menselijke geschiedenis niet hebben moeten of kunnen doen”, vertelde Oren Segal, de vice-president van het Centrum voor Extremisme van de ADL, aan NBC News. geïsoleerde tieners die zich online wenden voor gemeenschap en hen kunnen rekruteren voor haat “zonder ooit hun bank te verlaten”.

Tijdens het geweld tussen Israël en Hamas in mei 2021 waren we getuige van alarmerende opflakkeringen van antisemitische retoriek online, die volgens experts een piek in gewelddadige misdaden tegen Joden en een demonisering van Israël inspireerde. Uit een ADL-rapport bleek dat meer dan 17.000 tweets variaties van de uitdrukking “Hitler had gelijk” tussen 7 mei en 14 mei 2021 gebruikten. antisemitische haatmisdrijven in het echte leven.

Hoe komt het dat sociale media zoveel macht hebben?

Waar u uw nieuws haalt, is waar u uw mening vandaan haalt. Meer dan 100 miljoen jonge Amerikanen halen hun nieuws vaak uitsluitend via sociale media.

Wat moet het publiek geloven als ze alleen een video zien van IDF-soldaten die een Palestijn neerschieten, terwijl die video het beeld weglaat van hem die seconden eerder een moeder neersteekt met haar kinderwagen? En dit is echt gebeurd. Na een terroristische aanslag in december 2021 in Jeruzalem.

Mohammed El-Koerd, een influencer met 240,7 duizend volgers, deelde een video waarin alleen de aanvaller wordt neergeschoten, zonder dat hij eerst een joodse vrouw neersteekt. Bijna 200.000 mensen zagen die video op Twitter. Voor de meesten was dat het hele verhaal en reden genoeg om de Joden en Israël te verachten.

Op sociale media worden elke dag verhalen opgebouwd en onder miljoenen mensen verspreid. De verkeerde voorstelling van El-Koerd had er meer oog op dan de gemiddelde maandag-vrijdag gedrukte oplages van The Washington Post, The LA Times of New York Post. Dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat wij als waarheidsvertellers dezelfde tools binnen handbereik hebben. Een voorbeeld was toen een Torah werd vernietigd op de campus van de George Washington University. Toen ik hoorde over dit brutale incident van antisemitisme, waren er geen artikelen over wat er gebeurde. Dus plaatste ik een foto van de verontreinigde Torah samen met een uitleg van hoe ernstig de aanval was. Die tweet bereikte 4 miljoen mensen, waaronder journalisten, die pas daarna verslag uitbrachten over het incident in reguliere media zoals NPR, The Washington Post, CNN en USA Today.

Om antisemitisme echt te beëindigen, moeten we het stoppen waar het begint: online. Dat doe ik door mijn werk bij het Tel Aviv Instituut (TLVi). De wortels van TLVi liggen in een ad-hocgroep die oorspronkelijk werd georganiseerd door de filantroop Mark Bloome uit Seattle. Voor zijn dood in 2019 zorgde hij voor de financiering voor mij en mijn mede-oprichter, Dr. Ron Katz van UC Berkeley, om een ​​501c3 non-profit te vormen die data en sociale-mediastrategieën gebruikt om online te pleiten voor Joden en Israël.

Terwijl blanke nationalisten en anti-zionisten de massa radicaliseren tegen ons volk, rekruteren wij in de loopgraven de kwetsbare mensen die ze als doelwit hebben voor onze gemeenschap van liefde en coëxistentie.

Met het werk van datawetenschappers, schrijvers, ontwerpers en onderzoekers heeft onze inhoud al meer dan 100 miljoen mensen bereikt. We hebben middelen geleverd en zijn een partnerschap aangegaan om tientallen individuen en Joodse organisaties, zoals JIMENA, Israel Coalition on Campus, JewBelong, Zioness, CAMERA on Campus, Artists 4 Israel, Muslims Against Antisemitism, Combat Antisemitism, Fuente Latina en vele anderen te helpen om hun eigen berichtenprogramma’s voor sociale media vooruithelpen.

Wat echt opmerkelijk is aan het bestrijden van antisemitisme op sociale media, is dat het mogelijk is om technische hulpmiddelen te gebruiken om te testen welke soorten berichten en strategieën werken. Groepen kunnen digitale influencers rekruteren met unieke perspectieven op het jodendom, antisemitisme en sociale media, en vervolgens datagestuurde strategieën gebruiken om doelgroepen te helpen bereiken, meer mensen te bereiken en hun cases te versterken met grafisch ontwerp, tekstbewerking en onderzochte en geteste berichten rond Joden en Israël.

De Joodse toekomst hangt af van het feit dat jonge mensen een gevoel van eigenwaarde hebben en erbij horen als Joden, wat in toenemende mate online wordt vervalst. Bij onze organisatie volgen jongeren bijvoorbeeld onze digitale producer Matthew Nouriel voor een LGBT-perspectief op het zionisme, Tova Ricardo voor poëzie over verbinding met het jodendom, Sefira Lightstone voor kunst over onze tradities en Westside Gravy voor rapmuziek over joodse trots.

Antisemitisme is de oudste haat ter wereld. We moeten dus nieuwe manieren gebruiken om het te bestrijden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hen Mazzig “It’s Not the Antisemitism Your Grandparents Warned You About” van 6 januari 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.