De missie van de islamofobie-gezant moet zich richten op de moslimlanden

“Slechts 9 procent van alle religieuze haatmisdrijven in de Verenigde Staten en 1 procent van alle haatmisdrijven is gericht tegen moslims. Hoeveel overheidsfuncties worden gecreëerd om een ​​probleem aan te pakken dat 1 procent van de bevolking treft?

In een sop aan afgevaardigden Ilhan Omar (D-Minn.) en Rashida Tlaib (D-Mich.), hebben de Democraten in het Amerikaans Congres, die niet het lef hadden om hun antisemitisme te veroordelen, er thans een van de meest antidemocratische maatregelen aangenomen sinds de oprichting van het House Un-American Activities Committee, dat een gezant aanstelde voor het monitoren van ‘islamofobie’. 

De onverdraagzame aanvallen van een paar Republikeinen hielpen de twee in zelfverklaarde martelaren te veranderen en veroorzaakten deze travestie die erop gericht was critici van antisemitische moslims het zwijgen op te leggen.

Vergis je niet, “islamofobie” is in de eerste plaats uitgevonden als een middel om moslims die Israël delegitimeren en radicale islamisten en moslimterroristen verdedigen, te laten aanspreken op hun vooroordelen. 

Het is geen toeval dat de nieuwe gezant werd gecreëerd als een parallel met de positie die werd gecreëerd om antisemitisme te bestrijden, omdat veel moslims geloven dat joden beschuldigingen van antisemitisme gebruiken om de critici van Israël het zwijgen op te leggen.

Er zijn zeker mensen die moslims haten omdat ze moslim zijn, maar het is moeilijk te beweren dat er een irrationele angst (de betekenis van fobie) is voor radicale islamisten na 9/11 en als je aandacht schenkt aan wereldaangelegenheden.

De poging om haatmisdrijven tegen moslims in Amerika te vergelijken met die tegen joden, vereist onwetendheid over de statistieken. Volgens de FBI waren in 2020 in totaal 124 moslims het slachtoffer van haatmisdrijven.

Slechts 9 procent van alle religieuze haatmisdrijven (en 1 procent van alle haatmisdrijven) was gericht tegen moslims, terwijl 59 procent op joden gericht was. In tegenstelling tot wat voorstanders van de wetgeving beweren, zijn misdaden tegen moslims afgenomen. Het aantal slachtoffers was zelfs het laagste sinds 2000.

Hoeveel overheidsfuncties worden gecreëerd om een ​​probleem aan te pakken dat is afgenomen en dat 1 procent van de bevolking treft?

De positie is gemodelleerd naar de antisemitisme-gezant, die belast is met het toezicht op de jodenhaat in het buitenland, niet in de Verenigde Staten. Dus een nieuwe gezant zou geen rol moeten spelen bij het beschermen van Amerikaanse moslims zoals Tlaib en Omar.

De gezant moet echter moslimlanden in de gaten houden. 

Een eerste stap zou kunnen zijn om Iran te veroordelen waarvan de grondwet zegt dat het Iraanse leger en de Revolutionaire Garde “verantwoordelijk zullen zijn … voor het vervullen van de ideologische missie van de (sjiitische) jihad op Gods manier; dat wil zeggen, het uitbreiden van de soevereiniteit van Gods (sjiitische) wet over de hele wereld … in de hoop dat deze eeuw getuige zal zijn van de oprichting van een universele heilige regering en de ondergang van alle anderen.”

Tot in laatste decennia van de 19e eeuw en zelfs tot in de twintigste eeuw leefden Joden in de Arabische en moslimlanden onder de discriminerende status van ahl al-dhimma: onderworpen aan de belemmeringen en vernederingen die vastgelegd waren in de specifieke voorschriften, bekend als het Pact van Omar (634-644 C.E.)

Naast het toezicht houden op de vervolging van soennitische moslims door Iran en andere sjiieten, moet de gezant de soennitische haat tegen de sjiieten onderzoeken.

De gezant moet ook tijd doorbrengen in Saoedi-Arabië, dat zijn eigen soort radicale islam, het wahhabisme, promoot, dat ook in oorlog is met zijn rivaliserende sekten. De kapers van 9/11 kwamen uit Saoedi-Arabië en de Saoedi’s hebben moskeeën en madrasa’s over de hele wereld gefinancierd om hun radicale versie van de islam te verspreiden. Dit roept angst op bij moslims.

De gezant zou fulltime in Libanon kunnen zijn, waar sjiieten en soennieten in oorlog zijn met elkaar en met christenen. Moslims vervolgen christenen in de hele regio (waar de bevolking blijft krimpen), dus de gezant zal hun gedrag moeten aanpakken als ze niet willen dat christenen moslims haten.

Qatar is een andere stop om de steun van dat land aan de Moslimbroederschap aan te spreken, wiens benadering van de islam het ook in conflict brengt met medemoslims en angst oproept bij niet-moslims voor zijn agenda van wereldwijde verovering.

Een ander agendapunt zou zijn de LBGTQ-gemeenschappen in moslimlanden en de Palestijnse Autoriteit aan te spreken. Zijn het islamofoben omdat ze bang zijn vermoord te worden vanwege hun seksuele geaardheid? Moet de gezant pleiten om hen het zwijgen op te leggen om andere moslims niet van streek te maken?

Evenzo, moeten moslimvrouwen het zwijgen worden opgelegd, zodat ze niet protesteren als ze worden behandeld als tweederangsburgers of het doelwit zijn van eerwraak?

Afghanistan: Een lid van de Taliban slaat moslimvrouwen met een stok zodat ze op één lijn zouden aanschuiven aan het loket

Aangezien de regering-Biden niet in de radicale islam gelooft, zal de gezant geen rol spelen bij het beschermen van degenen die bang zijn voor ISIS, de Taliban of Boko Haram. Moslims kunnen nooit vervolgers zijn, alleen slachtoffers in de wereld van Tlaib en Omar.

De doelen van veroordeling door de gezant zijn hoogstwaarschijnlijk onze bondgenoten. Israël, dat de vrijheid van godsdienst garandeert, zal ongetwijfeld worden veroordeeld voor het maken van bezwaar tegen islamitisch antisemitisme dat door Hamas en de PA wordt voortgebracht. verheerlijking van moordenaars van joden als martelaren.

Onze Europese bondgenoten zullen in het vizier van de gezant zitten, aangezien ze hun moslimbevolking nauwlettend in de gaten houden op extremisme en optreden tegen islamisten in hun midden. Ze zijn ook weggekomen met een verscheidenheid aan activiteiten die als islamofoob kunnen worden beschouwd. Bijvoorbeeld:

  • Het hoogste gerechtshof van de Europese Unie oordeelde dat landen rituele slachtingen die door moslims worden gebruikt, mogen verbieden.
  • Frankrijk heeft islamitische burgergroepen ontbonden en een moskee gesloten waar duizenden mensen aanbidden.
  • Het EU-hof zei dat bedrijven de hoofddoek kunnen verbieden als dit gerechtvaardigd is door de noodzaak van een werkgever om een ​​imago van neutraliteit aan klanten te presenteren. Frankrijk verbiedt het dragen van een hoofddoek op openbare scholen.
  • Frankrijk, Zwitserland, België, Bulgarije, Oostenrijk, Denemarken, Nederland en Noorwegen hebben een volledig of gedeeltelijk verbod op het dragen van volledige gezichtssluiers voor moslimvrouwen.
  • De Zwitserse grondwet verbiedt de bouw van minaretten.
  • Frankrijk heeft een wet aangenomen die bedoeld is om islamitisch separatisme te voorkomen door meer toezicht op moslims toe te staan, door strikte religieuze neutraliteit te eisen voor ambtenaren en particuliere aannemers van openbare diensten, en door het voor moslims moeilijker te maken om hun kinderen thuis op te voeden.

De gezant zou ook werk te doen hebben in Azië. De Indiase verordening inzake het verbod op onwettige religieuze bekering is bijvoorbeeld bedoeld om hindoevrouwen te ontmoedigen zich te bekeren om met moslimmannen te trouwen.

In plaats van moslims te beschermen, is de kans groter dat als de gezant zijn werk doet, ze conflicten veroorzaken met moslims over de hele wereld en onze bondgenoten. De Senaat zou er verstandig aan doen om de totstandkoming van de functie te blokkeren.

Over het boek van Mitchell G. Bard
Death to the Infidels: Radical Islam’s War Against the Jews

Al meer dan een eeuw is veel van de aandacht voor het Midden-Oosten gericht op het Arabisch-Israëlische conflict. De opkomst van een Palestijnse tak van de Egyptische Moslimbroederschap, de Islamitische Verzetsbeweging of Hamas, veranderde de aard van het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Volgens Bard gaat het geschil volgens Hamas niet over een deling van Palestina, maar veeleer over Joden die over moslims heersen en de aanwezigheid van Joden op islamitisch land. Dit islamitisch-joodse conflict beperkt zich echter niet alleen tot het Midden-Oosten.

Moslimterroristische aanslagen zijn gericht op Joden over de hele wereld, van Europa tot Azië tot Latijns-Amerika. Radicale moslims in Europese landen worden brutaler, vooral in Frankrijk, waar de moslims bijna tien procent van de bevolking uitmaken. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er in heel Frankrijk verschillende moslimaanvallen op joden geweest.

Death to the Infidels documenteert de groei van de radicale islam in het Midden-Oosten en hoe deze, vanuit de interpretatie van de auteur, wat in de eerste plaats een politiek conflict was geweest, heeft getransformeerd in een eenzijdige religieuze oorlog die het vooruitzicht op vrede beperkt, met name in Israël.

Bronnen:

  • naar een artikel van Mitchell Bard “Islamophobia envoy’s mission should focus on Muslim countries” van 5 januari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.