Amerikaanse tech-oprichter eruit nadat hij de Joden beschuldigde om de mensheid uit te roeien met COVID pandemie

David Bateman: “Ik ben geen antisemiet maar ….”

Een oprichter van een technologiebedrijf uit Utah en ooit een prominent figuur in de Republikeinse politiek van de Amerikaanse staat, nam ontslag uit het bestuur van het bedrijf dat hij dinsdag had opgericht na het sturen van een e-mail waarin een antisemitische vaccinatie-complottheorie werd geschetst.

David Bateman, oprichter en bestuursvoorzitter van het bedrijf Entrata, beweerde dat het COVID-19-vaccin deel uitmaakt van een complot van “de Joden” om mensen uit te roeien, meldde Fox13.

De e-mail valt de werkzaamheid van het COVID-19-vaccin aan en dringt er bij mensen op aan het niet te krijgen. Het beweert dat de pandemie en de “systematische uitroeiing van miljarden mensen” zullen leiden tot een poging om “alle landen in de wereld te consolideren onder één enkele vlag met totalitair bestuur”.

De ontvangers van de bewuste mail waren de eigenaar van NBA’s Utah Jazz, Ryan Smith, GOP Gov. Spencer Cox en Utah Senaat Minority Whip Luz Escamilla, een democraat.

Bateman bevestigde dat hij de e-mail in een sms naar het nieuwsstation had gestuurd. Hij zei dat hij “niets dan liefde voor het Joodse volk” had, maar hij herhaalde de beweringen in de e-mail. De e-mail bevatte zijn persoonlijke mening en was bedoeld voor een paar vrienden, zei hij.

Hij is met pensioen gegaan als CEO van Entrata, een softwarebedrijf voor vastgoedbeheer, maar was voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf gebleven. Bateman was ook een prominente figuur in de Republikeinse politiek in Utah. Hij had de partij een paar jaar geleden financieel gered toen haar juridische schuld opliep tijdens een rechtszaak over de weg voor kandidaten om op de stemming te komen.

De raad van bestuur van Entrata vroeg Bateman dinsdag om af te treden, en hij stemde ermee in. “De meningen van Dave waren alleen van hem en weerspiegelen niet de opvattingen of waarden van Entrata… Voor alle duidelijkheid: wij bij Entrata veroordelen antisemitisme in welke vorm dan ook resoluut”, zei CEO Adam Edmunds in een verklaring.

Zijn e-mail werd ook met schrik en ontsteltenis ontvangen van mensen als Blake McClary, een andere prominente techmanager uit Utah die de afdeling Salt Lake City van Silicon Slopes leidt, een non-profitorganisatie die de technische industrie van de staat vertegenwoordigt. Hij twitterde een oproep aan Bateman om af te treden uit Entrata en “ons niet in verlegenheid te brengen”.

Rabbi Avremi Zippel van Chabad Utah noemde de e-mail “flagrant antisemitisme” en een “gloeiende stapel vuilnis” die tot echt geweld zou kunnen leiden. “We weten hoe snel dingen gaan van belachelijke samenzweringstheorieën online en in e-mails, hoe dat vrij snel overgaat in geweld”, zei hij.

Bronnen:

  • naar een artikelUS tech founder out after screed blaming COVID on Jews wanting to exterminate people” van 5 januari 2022 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikel van Ben Winslow “Utah tech executive resigns after anti-Semitic email rant” van 4 januari 2022 op de site van Fox News
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.