2021 bewijst dat antizionisme een zoveelste variant is van het eeuwenoude antisemitisme virus

Manifestatie in Parijs van de Jewish Defense League (JDL) [beeldbron: TOI]

Het jaar 2021 bewees ontegensprekelijk dat modern antisemitisme vaak tot uiting komt in anti-zionisme en anti-Israël haat. Vorige week was het niet anders, met een gewelddadige aanval op een Amerikaanse Jood die een IDF-shirt droeg in Brooklyn. 

Maar in plaats van de realiteit te erkennen, proberen extreemlinkse joden en anti-Israëlische activisten deze antisemitische incidenten te excuseren, zelfs als de incidenten gepaard gaan met geweld.

Op 26 december werden Blake Zavadsky en Ilan Kaganovich benaderd door twee aanvallers in Brooklyn en vroegen ze of ze “die vuile joden” steunden, een verwijzing naar het IDF-sweatshirt dat Zavadsky droeg. Toen Zavadsky weigerde het shirt uit te trekken, begonnen de aanvallers hem gewelddadig aan te vallen en gooiden ijskoffie op het shirt. 

Als reactie daarop is er een social media-campagne opgezet ter ondersteuning van Zavadsky en Kaganovich, waarbij Joden en aanhangers van Israël over de hele wereld foto’s van zichzelf delen in IDF-shirts, in solidariteit. De New Yorkse raadsvrouw Inna Vernikov hielp ook bij het organiseren van een steunbetuiging tegen antisemitische incidenten, die daar en elders toenemen.

Maar niet iedereen is aan boord. 

In de onmiddellijke nasleep van de aanval publiceerde de anti-Israëlische extremist Nerdeen Kiswani, oprichter van Within Our Lifetime, een video waarin ze probeerde een IDF-sweatshirt van een man in brand te steken, en noemde het de ‘originele IDF-shirtuitdaging’. In haar post moedigde ze ook verdere aanvallen aan en beweerde dat het vernietigen van zionistische eigendommen “niet illegaal is”. Ze verwijderde de post enkele uren later helemaal.

Kiswani is een bekende extremist die vorig jaar leider was van de controversiële anti-Israël-demonstraties getiteld “Globalize the Intifada”, waarin ze werd gefilmd terwijl ze protesteerde buiten Amerikaanse Joodse instellingen en zei: “we willen geen twee staten, we willen alles.”

Hoewel de meeste mensen die van de aanval hoorden de inherente antisemitische aard ervan konden herkennen, hadden sociale media geen gebrek aan dwazen die klaar stonden om hun onverdraagzaamheid naar de wereld te zenden.

Rapper Soul Khan, ook bekend als Noah Weston, wiens anti-Israëlische tweets veel succesvoller lijken te zijn dan al het andere dat hij tweet, nam een ​​video van zichzelf op voor “zijn mede-Joden” met het argument dat het geweld niet antisemitisch was, omdat IDF-hoodies “genocide-hoodies” zouden zijn.

Als reactie op het feit dat de aanvallers het slachtoffer een ‘vuile Jood’ noemden, gaf Soul Khan natuurlijk de schuld aan Israël. Khan’s Twitter-feed heeft geen gebrek aan inhoud over hoe “Israël geen recht van bestaan ​​heeft”, maar niet veel over joods zijn, behalve als het gaat om het bashen van de ene Joodse staat, het bashen van het zionisme of het bashen van iedereen die een pro-Israël standpunt aanhangt. Grappig hoe dat werkt.

De realiteit is dat het niet uitmaakt wat iemands opvattingen over Israël zijn, iemand fysiek slaan nadat hij heeft gevraagd of ze een “vuile Jood” zijn, is onmiskenbaar antisemitisch – ongeacht wat de staat Israël of de IDF heeft gedaan.

Als je het probleem niet ziet, stel je het scenario dan voor met een andere groep. Als een Syriër het embleem van het Syrische leger in de straten van Amerika zou dragen, zou niemand hem in elkaar slaan en hem ervan beschuldigen ‘die moslims’ te steunen in naam van mensenrechten of iets anders. En als ze dat deden? Je zou zeker niet (en zou niet moeten) zien dat mensen het verontschuldigen met: “Wel, het Syrische leger begaat oorlogsmisdaden.”

Dit wil niet zeggen dat de IDF ook maar in de verste verte lijkt op het Syrische leger, want dat is het niet. Het is eerder een illustratie van de absurde hypocrisie die wordt toegepast op antisemitische incidenten, en de mentale gymnastiek die extreem-links vereist om geweld te excuseren – maar alleen wanneer het tegen joden is gericht.

De aanslag van vorige week bewijst eens te meer dat anti-Israëlische haat modern antisemitisme is. Het bewijst ook dat we nog een lange weg te gaan hebben om terug te vechten tegen de minderheid van luidruchtige extremisten die alles zullen doen, inclusief een excuus voor ronduit geweld, om hun belachelijke politieke agenda te promoten.

Je kunt je zelfs verzetten tegen het Israëlische beleid en toch de antisemitische aard van geweld tegen Joden over de hele wereld erkennen. Het feit dat zoveel anti-Israëlische activisten dat niet doen, levert alleen maar meer bewijs op dat het antizionisme tegenwoordig geworteld is in antisemitische ideeën.

Bronnen:

  • naar een artikel van Emily Schrader “2021 proves that antisemitism manifests as anti-Zionism” van 3 januari 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “2021 bewijst dat antizionisme een zoveelste variant is van het eeuwenoude antisemitisme virus

  1. Ja, een land vol succesvolle en ook nog eens sterke Joden is té goed om zomaar te laten liggen en dus………

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.