Emma Watson, gekend van de Harry Potter films, vervoegt de meute van Israëlbashers en Jodenhaters

Emma Watson, gekend als Hermione Granger in de Harry Potter reeks, heeft zich onlangs ge-out als Israëlhater en promotor van geweld en terreur tegen de Joodse staat [beeldbron: Harry Potter and the Deathly Hallows (2010)

Harry Potter-actrice Emma Watson lijkt zich te hebben aangesloten bij een lijst van beroemdheden die een pro-Palestijns standpunt innemen met een Instagram-bericht dat begin maandag werd gepubliceerd.

Plaatje hierboven: Ramallah, 12 oktober 2000. De Palestijnse terrorist Abed Tzalha toont zijn bebloede handen aan de uitzinnige meute nadat hij zonet met blote handen de ingewanden van een gearresteerde Israëlische soldaat uit het lijf heeft gerukt [bron]

In een bericht vergezeld van een afbeelding van Palestijnse vlaggen en spandoeken met de tekst “Free Palestine”, plaatste de actrice een citaat van de Brits-Australische feministische geleerde Sara Ahmed.

Solidariteit gaat er niet van uit dat onze strijd dezelfde strijd is, of dat onze pijn dezelfde pijn is, of dat onze hoop op dezelfde toekomst is. Solidariteit omvat toewijding en werk, evenals de erkenning dat zelfs als we niet dezelfde gevoelens hebben, of dezelfde levens, of dezelfde lichamen, we leven op gemeenschappelijke grond.

Het Instagram-account van Watson zou worden beheerd door “een anoniem Feminist Collective”, en niet door de actrice zelf. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de post is gepubliceerd zonder de goedkeuring van de Beauty and the Beast-ster.

De post werd kort daarna overspoeld met steunbetuigingen, waarin werd opgeroepen tot “Bevrijd Palestina”, waarbij sommige gebruikers eenvoudig emoji’s van Palestijnse vlaggen achterlieten.

Er waren echter enkele opmerkingen die hun teleurstelling uitten over het besluit van Watson om steun te betuigen aan één kant van het conflict, omdat zij zich niet in de ingewikkelde geschiedenis ervan heeft verdiept.

Een commentator schreef:

Wauw, dit is echt teleurstellend. Je hebt zoveel joodse fans. Israëlisch-joodse fans ook. Alles wat we in dit leven vragen is een klein stukje land dat we thuis kunnen noemen en onze rechten op zelfbeschikking, zelfbestuur en zelfverdediging kunnen uitoefenen. Dit is niet komen ten koste van het Palestijnse volk, dat meermaals hetzelfde is aangeboden, maar elke gelegenheid aangrijpt om geweld tegen joden te plegen. vandaag heb je de kant van de onderdrukker, de meerderheid, de imperialist gekozen.

Een andere gebruiker schreef dat hij hoopt dat de actrice niet op de hoogte is van de post, terwijl iemand anders emoji’s van clowngezichten heeft toegevoegd.

Watson heeft de afgelopen jaren afstand genomen van acteren om zich te concentreren op activisme en goede doelen, nadat zij in juli 2014 werd benoemd tot goodwill-ambassadeur voor de VN omtrent vrouwenrechten.

In 2016 was de actrice een van de beroemdheden die genoemd werden in de Panama Papers, de uitgelekte documenten met details over personen met offshore bedrijven en accounts.

Harry Potter in de jungle van Bolivië

Haar tegenspeler in de succesvolle Harry Potter serie, Daniel Radcliffe die de rol van Harry Potter vertolkte, is van ander hout gesneden. Daniel is het enige kind van zijn Joodse moeder Marcia Jacobson die in Zuid-Afrika is geboren en van een Ierse vader, Alan Radcliffe.

Een paar jaar geleden acteerde hij in de speelfilm ‘Jungle’ (2017) wordt het ware verhaal verteld van de Israëliër Yossi Ghinsberg die bijna omkwam in het regenwoud van Bolivië. Lees hier op deze blog het hele verhaal. de film “Jungle”

Yossi Ghinsberg en acteur Daniel Radcliffe tijdens de opnames van de film “Jungle” die deels werd opgenomen in Australië en in Colombia [beeldbron: The Morning Show/JC]

Bronnen:

 • naar een artikel van Yulia Karra “Harry Potter star Emma Watson takes pro-Palestinian stance on Instagram” van 3 januari 2022 op de site van Ynet News
 • naar een artikelUN envoy goes after Harry Potter star Emma Watson for Palestinian solidarity post” van 3 januari 2022 op de site van The Times of Israel
 • een artikel op deze blogSpeelfilm ‘Jungle’ vertelt waargebeurde verhaal van een Israëliër die de hel van Bolivië overleeft” van 29 oktober 2017
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Emma Watson, gekend van de Harry Potter films, vervoegt de meute van Israëlbashers en Jodenhaters

 1. Nóg een ‘celeb’ met een domme mening.

  Al deze culturele followers hebben nog stééds niet begrepen dat ze met al hun pro palestijnse campagnes geen enkele palestijn een centimeter vooruit helpen……..integendeel!

  De énigen die ze hiermee op de voorgrond plaatsen zijn ze zelf……en daar draait het uiteindelijk om.

  Ik denk niet dat de Israelische regering haar politiek zal veranderen door de mening van een paar ongeinformeerde celebrities en dus……’lekker laten kletsen met een paar foto’s bij een vlag van “palestina”…..LOL!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.