Sinds 2015 heeft het door Hezbollah geleide drugsnetwerk getracht om 600 miljoen pillen uit Libanon te smokkelen

Sinds 2015 zijn er pogingen gedaan door een door Hezbollah geleid drugsnetwerk om meer dan 600 miljoen pillen Libanon uit te smokkelen, zo meldt een rapport van Firstpost deze week.

Volgens het rapport is sinds februari vorig jaar voor meer dan $ 3 miljard aan Captagon-amfetamine in beslag genomen.

“De door Hezbollah geleide drugsdreiging wordt steeds moeilijker te temmen. Nu het verzendverbod van de GCC [Gulf Cooperation Council] van kracht is, probeert Hezbollah nu drugs te smokkelen via nieuwe doorvoerroutes”, aldus het.

“Libanon is er ernstig in geslaagd om de export van de plaag van drugs van zijn land te stoppen. Het heeft geen actie ondernomen tegen Hezbollah die achter de brutale drugshandel in het Midden-Oosten zit”, aldus het rapport.

Ondertussen werd een zending nepsinaasappels die miljoenen Captagon-pillen verborg, onderschept door de Libanese autoriteiten, zei de minister van Binnenlandse Zaken woensdag bij de laatste regionale inbeslagname van het stimulerende middel, meldde AFP op woensdag.

Douanebeambten namen “bijna negen miljoen Captagon-tabletten” in beslag in de haven van Beiroet, zei Bassam Mawlawi tijdens een persconferentie en merkte op dat de lading op weg was naar een Golfland, aldus het rapport.

Een douanebeambte bevestigde aan AFP dat deze lading op weg was naar Koeweit.

Captagon amphetamine

Fenethylline is de eigenlijke chemische naam en werd oorspronkelijk ontwikkeld in de vroege jaren 60 in Duitsland. Nu wordt het op de markt gebracht als amfetamine onder de naam Captagon en het wordt zowel op het slagveld als in de straten van de GCC (Gulf Cooperation Council) gebruikt om levens te vernietigen, zowel jong als oud.

”Capti” zoals het op straat bekend staat, wordt verkocht in pilvorm. Ontworpen om een ​​vals gevoel van moed en euforie te wekken bij soldaten, wordt het nu goedkoop op straat verkocht en verspreidt het zich alomtegenwoordig op locaties binnen de GCC .

Het is een groot probleem in de Verenigde Arabische Emiraten met zijn open grenzen en meer dan 200 verschillende culturen die Dubai thuis noemen. De inbeslagname van crystal meth en Captagon door autoriteiten in de VAE is tussen 2015 en 2016 met 280% gestegen en is in 2017 doorgegaan.

Captagon wordt gezien als een gemakkelijk vervoerd verdovend middel dat met winst op straat kan worden verhandeld. Het is klein, gemakkelijk te vervoeren en ziet er vrij onschuldig uit in zijn kleine witte of beige pilvormige vorm. 

Gebruikers zijn onder meer degenen die proberen af ​​te slanken, studenten en mensen die voor langere tijd wakker proberen te blijven. En het is verslavend.

Captagon, Tramadol, Crystal Meth, beruchte drugs die jihadisten, terroristen en moehadjiens op de been houden zodat ze het moorden gewetenloos verder kunnen zetten …

Grote drugsvangst in Gaza. In juli 2010 kon de politie van Hamas beslag leggen op 150 kilogram marihuana, vier kilogram cocaïne, 200 flessen alcohol en 2 miljoen Tramadolpillen, pijnstiller medicijnen die gebruikt worden als verdovend middel [bron].

Bronnen:

  • naar een artikelReport: Since 2015, Hezbollah-led drug network attempted to smuggle 600 million pills out of Lebanon” van 30 december 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Salah Uddin Shoaib Choudhury “Hezbollah pushing millions amphetamine drugs inside Saudi Arabia” van 4 april 2021 op de site van Blitz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.