Hamas roept Israël’s bedoeïenen op om de wapens op te nemen tegen de Joodse staat

Hamas-woordvoerder roept Israëlische Arabieren, en in het bijzonder de bedoeïenen in de Negev, op om hun strijd tegen Israëls beleid te escaleren.

De terroristische organisatie Hamas intensiveert haar oproepen aan Israëlische Arabieren om in opstand te komen tegen de staat.

Hazem Qassem

Hazem Qassem, een woordvoerder van Hamas, zei dat de escalatie van het beleid van Israël ten aanzien van “ons volk eens te meer het racisme van het beleid van Israël blootlegt, dat de Palestijnse aanwezigheid probeert te ondermijnen als onderdeel van zijn beleid van etnische zuivering.

We roepen ons bezette Palestijnse volk op om hun verzet tegen de plannen van de bezettingsautoriteiten die hun land willen veroveren te escaleren en hun strijd voort te zetten om hun Palestijnse identiteit te behouden“, zei de woordvoerder, en benadrukte dat hij voornamelijk verwijst naar de bedoeïenen die leven in de Negev.

Hamas veroordeelde dinsdag de ontmoeting tussen minister van Defensie Benny Gantz en de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas. De ontmoeting tussen Gantz en Abbas vond plaats in het huis van Gantz in Rosh HaAyin.

Hamas-woordvoerder in Gaza, Hazem Qassem, zei dat …

Dit is een steek in de rug van de intifada die plaatsvindt op de Westelijke Jordaanoever. Het feit dat de bijeenkomst plaatsvindt terwijl Palestijnse inwoners van de Westelijke Jordaanoever worden aangevallen door kolonisten, verergert alleen maar de misdaad van de leiding van de Palestijnse Autoriteit.

De terreurgroep Hamas publiceerde ook een cartoon waarin Abbas de schoenen van de Israëlische minister van Defensie Gantz poetst. De man die met verslaggevers spreekt is Hussein al-Sheikh, die (in het Arabisch) zegt dat de bijeenkomst productief en positief was

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas to the Bedouin: Revolt against Israel” van 31 december 2021 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.