Bono, zanger van U2, investeert in Israëlisch start-up recyclagebedrijf

Toronto, Canada, 8 juli 2015. Voormalig Israëlisch president Shimon Peres ontmoet Bono van de rockgroep U2 [beeldbron: Ynet]

De zanger van de Ierse rockband U2, de 61-jarige Paul David Hewson, beter bekend als Bono, heeft geïnvesteerd in het Israëlische recyclingbedrijf UBQ Materials dat afval omzet in een recyclebaar plastic substituut.

Woensdag kondigde UBQ Materials een financieringsronde van $ 170 miljoen aan, geleid door TPG Rise, het wereldwijde platform voor impactinvesteringen van TPG.

De investering werd gedaan via TPG Rise Climate, het toegewijde klimaatinvesteringsfonds van het bedrijf, en The Rise Funds, het al lang bestaande, multisectorale impactinvesteringsfonds. Bono zit in de raad van bestuur van The Rise Funds.

UBQ Materials verandert vast stedelijk afval dat bestemd is voor stortplaatsen in een klimaatpositief, kostenconcurrerend en volledig recyclebaar plastic alternatief.

Promo video van UBQ Materials

Het is een duurzame vervanging voor plastic, hout of beton en kan zowel op zichzelf als in combinatie met conventionele harsen op oliebasis worden gebruikt om de totale CO2-voetafdruk van eindproducten in industrieën zoals de bouw, de automobielindustrie, de logistiek, de detailhandel en zelfs 3D-printen.

De investering zal de wereldwijde expansie van UBQ financieren om aan de groeiende vraag te voldoen, te beginnen met een grootschalige faciliteit in Nederland die eind 2022 operationeel moet zijn. Er zullen ook middelen worden besteed aan het voortdurende onderzoek van UBQ om certificeringen, onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten te bevorderen .

Albert Douer, voorzitter en co-CEO van UBQ Materials, zei:

Terwijl landen en industrieën samenkwamen in Glasgow tijdens COP26, onderhandelend over de dringende benchmarks die we moeten halen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, kon deze investering niet op een geschikter moment komen. Door het voorkomen van stortgerelateerde methaanemissies en het vervangen van koolstofintensieve grondstoffen, kan UBQ overheden, merken en grote fabrikanten ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Volgens UBQ Materials wordt jaarlijks over de hele wereld meer dan 2 miljard ton vast stedelijk afval geproduceerd, waarvan meer dan 70% op stortplaatsen terechtkomt of openlijk wordt gedumpt. Stortplaatsen zijn de op twee na grootste menselijke bron van methaan, een broeikasgasemissie die 80 keer krachtiger is dan koolstofdioxide in 20 jaar.

“Afval is niet het einde, het is slechts het begin”, zegt Jack Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials. “Deze financieringsronde stelt ons in staat om het bereik van onze gepatenteerde conversietechnologie en nieuw materiaal te vergroten, waardoor we dichter bij een functionerende circulaire economie wereldwijd komen.”

Bronnen:

  • naar een artikelL’artiste Irlandais Bono (U2) investit dans la startup UBQ Materials (Israël)” van 17 december 2021 op de site van Israel Valley
  • naar een artikel van Eran Bar-Tal “U2’s Bono invests in Israeli recycling startup” van 16 december 2021 op de site van Israel Hayom
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.