Economie van Israël groeide in 2021 met 7% en overtrof daarmee het wereldwijde gemiddelde

Het multinationale bedrijfsinformatiebedrijf Dun & Bradstreet (DnB) zei maandag dat de economie van Israël in 2021 met zeven procent groeide en daarmee een wereldwijd gemiddelde van 5,9% overtrof. Volgens de studie groeide de Indiase economie met 9,5% en die van China met 8%.

  • Vergelijk met bv. België: Het Federaal Planbureau voorspelt in zijn prognoses van 10 juni 2021 een groei van het Belgische bbp met 5,5 % in 2021 (tegenover +4,1 % volgens de vorige raming van februari 2021) en met 2,9 % in 2022, na een forse daling met 6,3 % in 2020 (de meest uitgesproken daling sinds de Tweede Wereldoorlog).

Het Dun & Bradstreet-rapport merkte op dat hoewel de economie van Israël een aanzienlijke verbetering vertoonde, aangedreven door een sterke technologiesector en een bloeiende vastgoedactiviteit, een aantal industrieën zoals toerisme, restaurants en entertainment in 2021 bleven lijden.

Bovendien hebben een tekort aan grondstoffen en verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van de COVID-19-pandemie ook de bouwsector en de elektrische goederensector negatief beïnvloed, aldus het rapport.

Het rapport wees op de aanhoudende onzekerheid rond de Omicron-stam van het virus, maar zei dat Israël tot dusver veerkracht toonde tijdens de pandemie, vooral vanwege de wijdverbreide uitrol van vaccins.

Ondertussen is de werkloosheid het hele jaar door gedaald met de opheffing van verschillende pandemiegerelateerde beperkingen.

Het rapport zei dat terwijl in Israël in 2021 ongeveer 46.000 bedrijven werden gesloten, er ongeveer 63.000 waren geopend of weer operationeel waren. Volgens het rapport waren er eind 2021 ongeveer 620.000 actieve bedrijven, waarvan ongeveer 96,5% (ongeveer 600.000) werd gedefinieerd als kleine bedrijven.

“De hele wereldeconomie, en de Israëlische economie in het bijzonder, liet in 2021 een verbetering zien in de economische en zakelijke indices, nadat deze in 2020, zoals veel lokale economieën, aanzienlijk werd getroffen door de coronaviruscrisis”, zei Efrat Segev, vice-president van gegevens en analyse bij Dun & Bradstreet Israel.

“De tech-industrie, die de positieve gegevens van de Israëlische economie aanzienlijk heeft beïnvloed, blijft de belangrijkste groeimotor van de economie, en de belangrijkste taak van de overheid en de bedrijven in de industrie zal zijn om te zien hoe deze groei kan doordringen tot in extra lagen, waardoor zowel de groei van het personeelsbestand wordt aangepakt als de groeiende kloof in de bevolking wordt verminderd, “zei Segev.

Eerder deze maand zei de OESO dat de Israëlische economie in 2021 sterk herstelde en de voorspellingen overtrof. De organisatie noemde de lopende boostervaccinatiecampagne van het land, een herstellende arbeidsmarkt en een bloeiende lokale technologiesector .

“De economische activiteit herstelde sterk in 2021 en het BBP zal naar verwachting krachtig groeien met 6,3% in 2021, 4,9% in 2022 en 4% in 2023”, zei de OESO in haar Economic Outlook-rapport voor Israël van december 2021.

Ondertussen zal de Israëlische export naar verwachting recordhoogten bereiken van $ 135 miljard tot $ 140 miljard in 2021, een stijging van 18,5% ten opzichte van vorig jaar, zo voorspelde het ministerie van Economie en Industrie maandag in een nieuw rapport.

Het ministerie zei dat de gegevens zijn verzameld uit de eerste drie kwartalen van 2021. In 2020 bereikte de Israëlische export $ 114 miljard, voorafgegaan door $ 117 miljard in 2019, volgens gegevens van het ministerie.

Voor het eerst leek de export van “diensten” – een losse term die Israëlische technologiediensten zoals cyberbeveiliging en kunstmatige intelligentie omvat – de export van goederen te overtreffen, merkte het ministerie op. In 2021 zal de export van diensten 51% bedragen, met 49% voor goederen.

Eerder deze maand zei de OESO dat de Israëlische economie in 2021 sterk herstelde en de voorspellingen overtrof. De organisatie noemde de lopende boostervaccinatiecampagne van het land, een herstellende arbeidsmarkt en een bloeiende lokale technologiesector .

“De economische activiteit herstelde sterk in 2021 en het BBP zal naar verwachting krachtig groeien met 6,3% in 2021, 4,9% in 2022 en 4% in 2023”, zei de OESO in haar Economic Outlook-rapport voor Israël van december 2021.

Ondertussen zal de Israëlische export naar verwachting recordhoogten bereiken van $ 135 miljard tot $ 140 miljard in 2021, een stijging van 18,5% ten opzichte van vorig jaar, zo voorspelde het ministerie van Economie en Industrie maandag in een nieuw rapport.

Het ministerie zei dat de gegevens zijn verzameld uit de eerste drie kwartalen van 2021. In 2020 bereikte de Israëlische export $ 114 miljard, voorafgegaan door $ 117 miljard in 2019, volgens gegevens van het ministerie.

Voor het eerst leek de export van “diensten” – een losse term die Israëlische technologiediensten zoals cyberbeveiliging en kunstmatige intelligentie omvat – de export van goederen te overtreffen, merkte het ministerie op. In 2021 zal de export van diensten 51% bedragen, met 49% voor goederen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Ricky Ben-David “Israel’s economy grew by 7% in 2021, beating global average, study finds” van 28 december 2021 en een artikelBeating forecasts, Israel sees strong economic rebound in 2021, says OECD” van 1 december 2021 op de site van The Times of Israel
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Economie van Israël groeide in 2021 met 7% en overtrof daarmee het wereldwijde gemiddelde

  1. De BDS & vrienden heffen het glas, doen een plas …..want alles blijft zoals het was.

    Israel stormt vooruit terwijl zij met hun verstopte hersenen & ingekookte haat blijven brainstormen over hoe het zover heeft kunnen komen, terwijl zij toch zóóó hun best hebben gedaan en alle influencers, VIP’s, modepopjes & half Hollywood hebben gemobiliseerd.

    Honderden haat artikelen, ontelbare leugenresoluties van NGO’s, VN, EU, Media & alles er tussen in………het heeft niet mogen baten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.