De waarheid over christenen in het Heilige Land deze kerst

Christen-Antisemitische cartoon in Duitsland uit 1848 onder de cynische titel: “Juden-Emancipation in Bayern” in het magazine Reichsbremse, Leipzig

Helaas moeten veel christelijke leiders deze kerst een periode van theologisch zielonderzoek ingaan. 

Christelijke diplomaten uit eens trotse christelijke naties hebben zich niet verzet tegen de resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties die de centrale heilige plaatsen van Jeruzalem aanwees als exclusief islamitisch eigendom, waardoor zowel de joodse als de christelijke geschiedenis en het bijbelse erfgoed van de Tempelberg en de Westelijke Muur werden weggenomen. 

En na deze recente fraude die Israël nooit zal accepteren, prediken christelijke dominees en bisschoppen nu godslastering tegen Israëli’s en de Joodse staat.

Deze kerst heeft de aartsbisschop van Canterbury samengespannen met de aartsbisschop van Jeruzalem door te suggereren dat het lot van christenen in het Heilige Land wordt uitgedaagd, niet door degenen die het christelijke bestaan ​​in eens christelijke meerderheidssteden hebben bedreigd, maar door Israël.

Dit is niets minder dan een naakte leugen. Het verwijst meer dan naar een schandelijke vervangingstheologie, een middeleeuwse godslastering tegen Joden die helaas tot op de dag van vandaag voortduurt door misleide kerkleiders.

De aartsbisschoppen, in een onnauwkeurig en bevooroordeeld artikel, gepubliceerd op 19 december 2021 in de Britse krant The Times, met de dramatische titel:  “Laten we bidden dat de christenen uit het Heilige Land worden verdreven”, suggereerde overduidelijk dat de Anglikaanse Kerk de Joden ervan beschuldigd om de Christenen uit het Heilig Land te verdrijven.

Aartsbisschop van de Kerk van Engeland, Justin Welby (plaatje hierboven), haalde weer uit naar de Joden van Israël. Naar jaarlijkse gewoonte dienen christen leiders zich tijdens de kerstdagen te profileren als de enige ware vertegenwoordigers van ‘het zuivere geloof’ en zoals dat al eeuwen het geval is, gaat dit steevast ten koste van de Joden

Ze profeteerden zelfs dat het christendom over vijftien jaar uit het Heilige Land zal zijn verdwenen. Het kunnen religieuze leiders zijn. Het zijn zeker geen statistici. 

Ze geven toe dat de christelijke bevolking in Israël is gegroeid. Er zijn nu inderdaad meer christenen in Israël dan Druzen. Christenen waren vrij om hun geloof te volgen en verschillende kerken hebben wortel geschoten in Israël, waaronder Romeinse, Armeense, Syrische, Maronitische, Chaldeeuwse, Grieks-katholieke, rooms-katholieke, oosters-orthodoxe, evenals anglicanen en andere protestanten. 

Israël beschermt de enige significante bevolking van Samaritanen in de wereld. Het is waar het bahá’í-geloof is gecentreerd (in Haifa) nadat het is vervolgd in islamitische landen, met name Iran.  

En toch hebben de aartsbisschop van Canterbury en zijn collega in Jeruzalem een ​​alliantie gesmeed die de joden beschuldigt voor de vervolging van plaatselijke christenen, terwijl ze, als ze echt eerlijk zouden zijn, zouden toegeven dat het echte gevaar voor het christendom in de gebieden ligt die Israël heeft overgedragen aan de Palestijnen om te besturen, en Bethlehem is een goed voorbeeld. 

Toen Israël in 1948 werd gesticht, vormden christenen 80% van de heilige christelijke stad. Deze kerst zijn de christenen in Bethlehem een ​​krimpende minderheid, minder dan tienduizend man sterk. 

Ze doen alsof het door Israëlische controleposten komt. Dit beweren althans de vervangende theologen achter de Kairos-campagne. 

De waarheid is dat, totdat Israël de controle over Bethlehem overdroeg aan de Palestijnse Autoriteit, de overgrote meerderheid van de lokale bedrijven eigendom was van christelijke families uit de middenklasse die werden verdreven door de moslimbevolking die de christenen aandeed wat Arabieren de joden in het Arabisch hadden aangedaan landt. 

In 2006 schreef David Parsons van de Internationale Christelijke Ambassade in een  Jerusalem Post  opiniestuk dat christenen die in Bethlehem bleven  “lijden aan dezelfde islamitische vijandigheid die Israël teistert, en die zowel joden als christenen beschouwt als volgelingen van ‘inferieure’ religies. natuurlijk voorbestemd om te worden onderworpen door moslims.”

Hij verwees naar het edict van sjeik Yussef Salameh, de ondersecretaris van de Palestijnse Autoriteit voor religieuze schenking, die in 1999 het idee promootte, nadat Israël Bethlehem had verlaten, dat christenen dhimmi’s zouden moeten worden,  tweederangsburgers die “beschermd” worden door een meerderheid van de moslimregering . 

Het is een gemakkelijke zoektocht om meerdere christelijke verhalen over vervolging door moslims in Bethlehem te ontdekken. Waarom zouden ze christenen beter behandelen dan joden? Bethlehem werd een broeinest van Palestijnse terreur. Vanuit Bethlehem werden meerdere dodelijke aanvallen uitgevoerd op Joden in Jeruzalem en Kiriat Araba. 

In 2002, toen de IDF de daders van een bijzonder dodelijke aanval arresteerde, namen de terroristen de St. Mary’s Church over, hielden priesters en nonnen onder schot en gebruikten het heiligdom van de kerk om het vuur op de soldaten te openen. De Israëlische soldaten schoten niet terug en onderhandelden over de veilige vrijlating van de christenen.

Tegen Kerstmis 2005 schreef een Italiaanse blogger: “De burgemeester van Bethlehem is christen, maar Hamas heeft de leiding.

Bedreigingen, fysieke aanvallen en afpersing dreven christenen uit hun heilige stad. Hun bedrijven en huizen worden nu bezet door inkomende Palestijnen. 

Volgens de Kairos-leugen zijn christenen gevlucht vanwege Israëlische controleposten, maar deze controleposten hebben niet voorkomen dat duizenden Arabische moslims de stad binnenkwamen om zich de huizen en bedrijven van vertrekkende christenen toe te eigenen.

Dit is een feit dat de twee aartsbisschoppen deze kerst niet hebben besproken.

Deze christenvervolging is in de Gazastrook herhaald sinds Hamas zich de macht in Gaza toe-eigende tijdens de Palestijnse burgeroorlog tussen deze islamitische terreurgroep en Fatah. Een resultaat van de overname door Hamas is dat Arabische christenen de Gazastrook zijn ontvlucht en sommigen onderdak hebben gevonden in Israël.

In het kort. Waar Israël de controle overdroeg aan de Palestijnen, was een direct gevolg dat christenen onvermijdelijk vluchtten. Waar Israël de controle behield, nam de christelijke bevolking toe, bloeide op en werd beschermd. 

Dit is de waarheid over het christendom in het Heilige Land deze kerst. 

Bronnen:

 • naar een artikel van Barry Shaw “The Truth About Christians in the Holy Land this Christmas” van 25 december 2021 op de site van The American Thinker
 • naar een artikel van Rachel O’Donoghue “Archbishop of Canterbury Suggests Israel to Blame for Decline in Christian Palestinians” van 22 december 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van Adam Levick “The Times repeats Justin Welby’s falsehoods about Israeli Christians” van 26 december 2021 op de site van The Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA)
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “De waarheid over christenen in het Heilige Land deze kerst

 1. Het beeld van Christelijke haat en het gezicht van Christelijke domheid.

  Misschien zou Israel zich inderdaad eens moeten gaan gedragen waar ze door iedereen van beschuldigd word.

  Inderdaad eens alle “misdaden” écht uitvoeren en van Israel een écht 100% Joods land maken waar géén plaats is voor andere religies!

  Het zou alles een stuk duidelijker & makkelijker maken.

  De zogenaamde palestijnen komen ermee weg…….maar ja, wie wil dáár nu mee ruilen?

  Gelukkig is Israel té beschaafd om zich gek te laten maken door dit soort intolerante gelovigen & Jodenhaters.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.