China’s Ali Express zegt dat het vanaf 2022 geen ‘Palestijnen’ meer zal bedienen

De Palestijnse chef van de PLO Mahmoud Abbas en de Chinese president Xi Jinping zijn al vele jaren de beste maatjes

De reden voor die beslissing is commercieel en niet politiek: Palestijnse postautoriteiten weigeren post te behandelen die is geadresseerd aan Israël, dat door veel Palestijnse shoppers wordt aangemerkt als het land van bestemming.

De Chinese e-commercegigant Alibaba zal Palestijnse shoppers niet langer toestaan ​​om aankopen te doen op AliExpress.com, blijkt uit een sms die veel kopers maandag van het bedrijf ontvingen.

De reden voor die beslissing is dat de postdiensten van de Palestijnse Autoriteit weigeren pakketten te behandelen met het woord Israël in het adres. Veel Palestijnen weten dit niet en schrijven volgens N12 eerder Israël dan Palestina als land van bestemming.

Sommige kopers van de Chinese online fast-fashion retailer Shein meldden soortgelijke berichten te hebben ontvangen.

Alibaba berekende dat de inkomsten uit bestellingen uit Palestijnse steden als Jericho, Nablus, Ramallah, Hebron en Jenin de warboel van de post niet rechtvaardigen en besloot daarom haar activiteiten daar volledig stop te zetten.

De Israel Post Authority zei in antwoord op een vraag van N12:

Dit is een aankondiging die bedoeld is voor inwoners van de Palestijnse Autoriteit en verband houdt met pakketbezorgingsregelingen tussen online handelsbedrijven in het buitenland en de Palestijnse Autoriteit.

Premier Benjamin Netanyahu en de Chinese president Xi Jinping (R) schudden elkaar de hand voorafgaand aan hun besprekingen in het Diaoyutai State Guesthouse in Peking op 21 maart 2017 [beeldbron: AFP/Etienne Oliveau]

China – Israël relaties

De relaties van Israël met China omvatten de diplomatieke, economische, culturele en militaire banden tussen de Volksrepubliek China en de staat Israël.

In 1950 was Israël het eerste land in het Midden-Oosten dat de CCP erkende als de legitieme regering van China. China heeft echter pas in 1992 normale diplomatieke betrekkingen met Israël aangegaan. Sindsdien hebben Israël en China steeds nauwere strategische economische, militaire en technologische banden met elkaar ontwikkeld.

Israël heeft een ambassade in Peking en is van plan een nieuw consulaat te openen in Chengdu, het derde consulaat op het vasteland van China. China is de op twee na grootste handelspartner van Israël wereldwijd en de grootste handelspartner in Oost-Azië.

Premier Benjamin Netanyahu bezocht China in mei 2013 en tijdens zijn bezoek werden vijf overeenkomsten ondertekend. Het G2G-mechanisme (Government to Government) werd opgericht en er werden vijf taskforces opgericht op het gebied van hightech, milieubescherming, energie, landbouw en financiering.

Netanyahu bezocht China in 2017 opnieuw tijdens vieringen die plaatsvonden om 25 jaar banden tussen de twee landen te herdenken. Tijdens het Israël-Gaza-conflict in 2014 werd gemeld dat Israël de strijd van de publieke opinie in China aan het winnen was, waarbij de meeste Chinese gebruikers van sociale media de kant van Israël kozen.

Bronnen:

  • naar een artikelAli Express says it will not serve Palestinians beginning in 2022″ van 27 december 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.