UN Watch publiceert Top 10 slechtste VN-acties van 2021

10. UN Review prijst slavenhoudend Mauritanië’s mensenrechtenrecord

Toen Mauritanië opkwam voor een verplichte UNHRC-beoordeling van zijn mensenrechtenrecord, onthulde UN Watch de farce van hoe 85% van de verklaringen van het land het record van de slavenhoudende staat daadwerkelijk prees. 

Noord-Korea prees Mauritanië voor zijn “promotie en bescherming van de mensenrechten”; China verwelkomde Mauritanië’s “strategie voor het versnellen van groei en welvaart”; Cuba prees de inspanningen van Mauritanië om “de levenskwaliteit van de bevolking te verhogen”.

9. VN-Rechtsraad beëindigt onderzoek Jemen na druk van Saudi-Arabië

De burgeroorlog in Jemen heeft 100.000 mensen het leven gekost en 4 miljoen mensen op de vlucht geslagen, en wreedheden zijn wijdverbreid. Maar in oktober stemde het hoogste mensenrechtenorgaan van de VN om het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Jemen te beëindigen. 

Diplomaten maakten melding van een intense Saoedische campagne van prikkels en bedreigingen tegen raadsleden voorafgaand aan de stemming, waaronder een aanbod van financiële steun aan Togo en een dreigement aan het adres van Indonesië om het bezoek van hun burgers aan Mekka te beperken. Het leger van Saoedi-Arabië is een sleutelfiguur in de oorlog in Jemen, samen met Iran.

8. Wit-Rusland gekozen tot VN-commissie voor misdaadpreventie

De Wit-Russische dictator Alexander Loekasjenko manipuleert verkiezingen, deporteert politieke tegenstanders en martelt demonstranten. Toch werd het regime in april verkozen tot lid van de Commissie voor misdaadpreventie en strafrecht van de Verenigde Naties. Een maand later onderschepte Wit-Rusland illegaal een commercieel vliegtuig en dwong het te landen om een ​​prominente oppositiejournalist te grijpen.

7. Dictators vormen nu 68% van de VN-Mensenrechtenraad

Vanaf 1 januari 2022 zal maar liefst 68,1% van de VN-Mensenrechtenraad dictators en andere seriële mensenrechtenschenders zijn. Ondanks het gedetailleerde rapport van UN Watch over hun grove schendingen, werden Qatar, Kameroen, Eritrea, Kazachstan en Somalië in oktober allemaal verkozen tot het hoogste mensenrechtenorgaan van de VN, en voegden zich bij China, Cuba, Rusland, Libië, Pakistan en Venezuela.

“Als onze eigen democratieën de verkiezingscriteria blijven negeren door op misbruikers te stemmen”, betoogde UN Watch-directeur Hillel Neuer in een opiniestuk van Wall Street Journal, “dan moeten we de verkiezingen gewoon helemaal schrappen en elk land lid maken, zoals is het geval in de mensenrechtencommissie van de Algemene Vergadering. Niet-democratieën konden hun UNHRC-verkiezing niet langer ophouden als een schild van internationale legitimiteit om het misbruik van hun regime te verdoezelen.”

6. VN-monitor beschuldigt het Westen van de ineenstorting van Venezuela, spreekt Maduro vrij

De Venezolaanse dictator Nicolas Maduro prees Alena Douhan van Wit-Rusland, de speciale VN-rapporteur voor “de negatieve impact van unilaterale dwangmaatregelen”, na haar bezoek aan Caracas, waar ze alle problemen van Venezuela de schuld gaf van westerse sancties tegen het regime.

Later, in een debat in de Mensenrechtenraad, confronteerde Hillel Neuer van UN Watch Douhan met het napraten van de propaganda van het regime van Maduro.

De UNHRC-post van Douhan werd gecreëerd in een resolutie uit 2014, gesponsord door de Islamitische Republiek Iran, namens de Non-Aligned Movement.

5. VN veroordeelt Israël 14 keer, rest van de wereld 5

In 2021 wees de Algemene Vergadering van de VN Israël uit in 14 vooringenomen resoluties, terwijl ze in totaal vijf teksten over de rest van de wereld samen aannam.

EU-landen als Frankrijk, Duitsland en Zweden steunden, samen met het VK, meer dan twee derde van de resoluties die gericht zijn op Israël, ook al hebben ze dit jaar geen enkele resolutie van de AVVN ingediend over de mensenrechtensituaties in China, Venezuela en Saoedi-Arabië , Wit-Rusland, Cuba, Turkije, Pakistan, Vietnam, Algerije of in 175 andere landen.

De uitgebreide nieuwe database van UN Watch volgt – en voert campagnes tegen – de gepolitiseerde en contraproductieve resoluties die er alleen op uit zijn om de Joodse staat te demoniseren.

4. Assad-regime in Syrië verkozen tot WHO-directie

Ondanks het bombarderen van zijn eigen mensen in ziekenhuizen en het doden van talloze artsen en verpleegsters, werd het Syrische Assad-regime gekozen in de raad van bestuur van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Hillel Neuer van UN Watch zei dat het “alsof het aanstellen van een pyromaan tot de brandweercommandant van de stad” was en dat de hoogste gezondheidsinstantie van de VN “een gewetenloze belediging uitte aan de miljoenen slachtoffers van Assad”.

3. UNHRC Urgent Session over Afghanistan negeert Taliban

Toen de Mensenrechtenraad uiteindelijk een speciale zitting belegde over de overname van Afghanistan door de Taliban, kon de uitkomstresolutie de gruweldaden van de Taliban niet veroordelen. De afgezwakte tekst werd bij consensus aangenomen, nadat de EU – ondanks haar teleurstelling – weigerde te stemmen.

In het debat leidde Hillel Neuer van UN Watch de oppositie: “Mevrouw de Voorzitter, de Verenigde Naties zijn opgericht om oorlog te voorkomen. Jarenlang deden we een beroep op deze Raad om een ​​spoedzitting te houden over de oorlog in Afghanistan. Maar zelfs toen 241.000 mensen werden gedood, waaronder 71.000 burgers, weigerde deze raad om ook maar één sessie te houden om te proberen de slachtoffers van Afghanistan te helpen. Geen enkele onderzoekscommissie om terroristen en hun staatssponsors ter verantwoording te roepen.”

“De sessie van vandaag is te weinig en te laat. In mijn handen ligt de ontwerpresolutie. Waarom wordt de Taliban nergens veroordeeld of zelfs maar genoemd? Waarom wordt er niet vermeld dat als de Taliban-regering wordt erkend door de Verenigde Naties, deze vrouwenhaters de zetel van Afghanistan in de VN-vrouwenrechtencommissie zullen erven?”

2. VN ontslaat klokkenluider omdat ze hebben onthuld dat ze namen van dissidenten aan China hebben gegeven

Klokkenluider Emma Reilly onthulde hoe het VN-mensenrechtenbureau in het geheim namen van dissidenten overhandigde aan het Chinese regime, waardoor Peking van tevoren wist welke Oeigoerse en andere activisten waren geregistreerd om zittingen van de VN-Mensenrechtenraad bij te wonen.

Dit bracht hun leven in gevaar, evenals dat van hun familieleden die in China wonen. Op 9 november 2021 vertelde Reilly haar verhaal in Le Monde. Een dag later ontsloeg de VN haar.

Vanwege hun nauwe banden en de draaideuren van werknemers met het VN-rechtenbureau, hebben groepen als Amnesty International en Human Rights Watch een oogje dichtgeknepen voor Emma Reilly’s strijd tegen het VN-verraad aan dissidenten en voor haar rechten als klokkenluider.

In plaats daarvan was het UN Watch die de campagne bij de Verenigde Naties leidde met persberichten, klachtenbrief aan de VN en verklaringen, onder meer in mei 2017, juni 2017, september 2017, september 2018, januari 2019, juni 2019, maart 2021 en november 2021.

1. VN kiest Iran tot toporgaan voor vrouwenrechten

In een geheime stemming van april 2021 heeft de Economische en Sociale Raad van de VN het Iraanse genderapartheidsregime verkozen voor een termijn van vier jaar in de Commissie voor de Status van de Vrouw, het “belangrijkste mondiale intergouvernementele orgaan dat zich uitsluitend toelegt op de bevordering van gendergelijkheid en de empowerment van van vrouwen.”

UN Watch, dat het verhaal verbrak, onthulde ook dat ten minste vier democratieën voor het Iraanse regime hebben gestemd. Dit leidde tot een vuurstorm toen wetgevers over de hele wereld antwoorden van hun regeringen eisten, zoals gerapporteerd in Le Figaro, Voice of America, het Duitse Bild en andere grote media.

Bronnen:

  • naar een artikelTop 10 slechtste VN-acties van 2021” van 27 september 2021 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikelThe Top 10 Worst U.N. Actions of 2021” van 26 december 2021 en een artikel2021-2022 UNGA Resolutions on Israel vs. Rest of the World” van 29 november 2021 op de site van UN Watch

2 gedachtes over “UN Watch publiceert Top 10 slechtste VN-acties van 2021

  1. De VN zijn “gekaapt” door de “bad states” en mislukte politici uit het Westen. In het “democratisch” westen juichen de woke-aanhangers en sluiten hun ogen voor alles wat fout gaat in hun geliefkoosde “onderdrukte” moslimstaten …

    Like

  2. Nu begrijpen we waarom het zo een zootje op de wereld is.

    Je zal maar afhankelijk zijn van dit soort VN criminelen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.