‘BBC’ staat op 3de plaats, na Iran en Hamas, op de ‘top 10’ antisemitismelijst van het Wiesenthal Center

De BBC plaatste nr. 3 op de “Global Antisemitism Top 10” -lijst van het Simon Wiesenthal Center voor 2021, na Iran en Hamas, meldde de Daily Mail zondag.

Rabbi Marvin Hier, president en oprichter van het Wiesenthal Center, vertelde aan de Britse krant The Mail on Sunday:

“Mensen zouden kunnen denken dat we neonazistische groepen op onze lijst zouden zetten, maar de BBC is er, want als een wereldwijd erkende organisatie antisemitisme toelaat in haar berichtgeving, wordt het des te verraderlijker en gevaarlijker. Mensen over de hele wereld vertrouwen de BBC en vertrouwen erop voor waarheidsgetrouwe verslaggeving van wereldgebeurtenissen.”

Hier wees hij op de reportage van de Britse outlet over een incident vorige maand, tijdens Chanoeka, waarbij een groep joodse tieners in een bus in Oxford Street in Londen werd aangevallen door mannen die anti-Israëlische leuzen scandeerden.

“De BBC meldde ten onrechte dat een slachtoffer in de bus een anti-moslimsmet had gebruikt. Maar wat op de band te horen was, was een verontruste Joodse man die in het Hebreeuws sprak en om hulp vroeg”, zei Hier.

Een ander voorbeeld dat Hier aanhaalde, was die van een video die werd getweet door BBC- producent Alaa Daraghme met het onderschrift: “Een Israëlische kolonist die een Palestijnse man ramt bij de Leeuwenpoort.”

“In feite”, zei Hier, “reed de auto het trottoir op na een poging van Palestijnen om de Joodse chauffeur te lynchen die de controle over het voertuig verloor.”

Volgens The Mail on Sunday bevat de “Top 10”-lijst van het Simon Wiesenthal Center, die dinsdag wordt vrijgegeven, ook “social-mediareuzen” (omdat haat zich online kan verspreiden) en Unilever, eigenaar van Ben & Jerry’s ice- cream, wiens bestuur Oost-Jeruzalem, Judea en Samaria boycotte.

“Antisemitisme is weerzinwekkend” , vertelde een BBC- woordvoerder aan The Mail on Sunday , waarin hij zei dat het nieuwsbedrijf er moet naar streven om de Joodse gemeenschap en alle gemeenschappen in heel [Groot-Brittannië], eerlijk met nauwkeurige en onpartijdige berichtgeving moet dienen.”

Bronnen:

  • naar een artikel‘BBC’ ranks third, after Iran and Hamas, on Wiesenthal Center ‘top 10’ anti-Semitism list” van 27 december 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikelBBC, Unilever, USC, Twitter + TikTok, Join Iran, Hamas in Simon Wiesenthal Center Global Anti-Semitism Top Ten” van 27 december 2021 op de site van het Simon Wiesenthal Center (SWC)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “‘BBC’ staat op 3de plaats, na Iran en Hamas, op de ‘top 10’ antisemitismelijst van het Wiesenthal Center

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.