Bestaat er antisemitisme in Israël?

Israëli’s begrijpen intuïtief dat BDS inherent antisemitisch is. Wanneer zal het Israëlische leiderschap dit voorbeeld volgen?

Op de top van de Israëlisch-Amerikaanse Raad (IAC) die ik onlangs bijwoonde in Miami, hoorde ik van Israëlische leiders en ministers dat het moeilijk is voor Israëli’s om zich te verhouden tot de plaag van het wereldwijde antisemitisme omdat… er geen antisemitisme is in Israël! 

Ik was verrast om te horen dat volgens deze leiders de uitputtings- en demoniseringsoorlog tegen onze Joodse staat, wereldwijd geleid door de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-beweging, die door de Israëli’s wordt gedefinieerd als delegitimering, niet wordt gezien als antisemitisme. 

Dit idee werd enkele dagen later versterkt toen een Israëlische minister op een Knesset-conferentie over “Bestrijding van de-legitimisering” (dwz BDS) zei dat hij niet bereid is de bewering te accepteren dat elke daad van de BDS antisemitisch is. 

Is de BDS-beweging antisemitisch van aard?

Volgens de werkdefinitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) is de BDS-beweging duidelijk antisemitisch volgens meerdere criteria, waaronder:

  • Het toepassen van dubbele standaarden door er gedrag van te eisen dat niet verwacht of geëist wordt van een andere democratische natie; 
  • BDS handhaaft een unieke, vijandige obsessie met Israël en past normen toe op Israël die het op geen enkele andere entiteit van toepassing is, inclusief een volledige minachting van de mensenrechtenschendingen die door de Palestijnse Autoriteit, Hamas en naburige Arabische staten tegen Palestijnen worden begaan;
  • Het Joodse volk het recht op zelfbeschikking ontzeggen, bijvoorbeeld door te beweren dat het bestaan ​​van een staat Israël een racistische onderneming is; 
  • BDS zet zich in voor de eliminatie van “apartheid” Israël en definieert alle Joodse soevereiniteit in het land Israël als illegale en onrechtvaardige “bezetting”;
  • Oproepen tot, helpen bij of rechtvaardigen van het doden of schaden van Joden in naam van een radicale ideologie of een extremistische kijk op religie; 
  • BDS veroordeelt nooit expliciet en onvoorwaardelijk geweld tegen Israëli’s; in plaats daarvan keurt het geweld goed als een legitieme vorm van ‘verzet’. 

Is de BDS-beweging ook gelieerd aan terrorisme?

Als dit niet overtuigend is dat BDS gelijk staat aan antisemitisme, moeten we misschien het doel van de BDS-beweging en haar oorsprong onderzoeken.

In 2019 publiceerde het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken Terrorists in Suits , een inmiddels gerenommeerd rapport dat het feit bevestigt dat de vijf grote Palestijnse terreurorganisaties, namelijk de Fatah, Hamas, de Islamitische Jihad en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, de BDS beweging hebben opgericht in 2001 om een ​​nieuwe aanvalslinie tegen de staat Israël, het Joodse volk, te openen en hun inspanningen te concentreren op één verenigd kanaal. 

Naast terreuraanslagen op Israëli’s lanceerden ze internationale boycots tegen Israël op basis van het model dat werd gebruikt tegen het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime in de jaren ’70 en ’80.

Een van de eerste strategische acties van deze Palestijnse terreurgroepen was om te verklaren dat het zionisme racisme is en om Israël als apartheidsstaat te bestempelen tijdens de Conferentie van Durban in 2001. Een andere strategische actie was en is om Israël te presenteren als een mensenrechtenschender en als een apartheid Staat. 

In 2019 publiceerde het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken nog een rapport: Behind the Mask: The Antisemitic Nature of BDS Exposed. De bevindingen werden later ondersteund in het rapport The New Antisemites, gepubliceerd door StopAntisemitism.org en Zachor Legal Institute en goedgekeurd door meer dan 60 Amerikaanse ngo’s. 

Beide rapporten bevestigden dat de BDS-beweging het nieuwe antisemitisme van onze tijd is, Israël en het Joodse volk demoniseert, alle belangrijke haatbewegingen verbindt – extreemrechts, extreemlinks en radicale islamisten – en aanzet tot geweld tegen Joden, waar ze ook zijn. 

BDS en PFLP nauw verweven met elkaar

Zet de BDS-beweging echt aan tot geweld wereldwijd en in Israël?

In de afgelopen paar jaar en zelfs in de afgelopen weken zijn gewelddadige en dodelijke aanvallen op Joden gebruikelijk geworden, wereldwijd en in Israël. 

Kijk maar naar recente aanvallen op Joden in New York, Los Angeles, Jeruzalem, Jaffa, Haifa, Lod, en Judea en Samaria, gepleegd door Palestijnen en Israëlisch-Arabieren die het doel van BDS ondersteunen om Israël en zijn Joodse inwoners te elimineren. 

De aanvallers in Europa, Amerika en Israël waren voornamelijk extremistische moslims die zich vooral richtten op degenen die zichtbaar joods waren.  

Over het algemeen begrijpen Israëli’s intuïtief dat de BDS-beweging – met haar doel om Joden te doden en de Joodse Staat te elimineren, haar demonisering en dubbele moraal tegen Israël, en haar stilzwijgende, zo niet expliciete, steun voor geweld en terrorisme tegen Israëli’s en haar Joodse en niet-joodse aanhangers zijn inherent antisemitisch. 

Het is lang geleden dat Israëlische leiders de realiteit inzagen dat antisemitisme aanwezig is en een duidelijk gevaar vormt in Israël en dat degenen die onschuldige Israëli’s doden in Israël en wereldwijd handelen op basis van antisemitische motieven.

Gezien het onweerlegbare antisemitische en gewelddadige karakter van BDS, is het zeer verontrustend dat Israëlische leiders de antisemitische dreiging die BDS is, zacht onderdrukken. 

De oorlog tegen Israël, waarvoor BDS in wezen dient als de public relations-arm, is een essentieel onderdeel van het wereldwijde antisemitisme. Joden in de diaspora en Israël zijn beide doelwitten in deze campagne. We moeten samen opstaan ​​tegen BDS en alle vormen van antisemitisme. 

De oorlog tegen Israël is geworteld in antisemitisme en we moeten het conflict niet langer onnauwkeurig afdoen als een soort intercommunale, territoriale strijd. Het afwijzen van een soevereine Joodse aanwezigheid in Israël, die BDS promoot, is antisemitisch.

Ik roep de Israëlische Joden op om de antisemitische oorlog die hen onterecht is aangedaan, en ook de afgelopen en toekomstige generaties, al zoveel decennia openlijk te erkennen, en samen te staan ​​met hun Joodse broeders in de diaspora die ook worden aangevallen. 

Ze moeten ook eisen dat hun leiders deze antisemitische dreiging direct identificeren en bestrijden en dit reële en huidige gevaar niet afzwakken, dat maar al te regelmatig Joden doodt en verminkt in Israël en wereldwijd. Samen kunnen we dit kwaad overwinnen. 

Bronnen:

  • naar een artikel van Adam Milstein “Does antisemitism exist in Israel?” van 25 december 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.