VN keurt commissie goed om onderzoek te doen naar Guardian of the Walls

De VN-begrotingscommissie heeft een begroting goedgekeurd voor de onderzoekscommissie van de Mensenrechtenraad naar Operatie Guardian of the Walls.

Het besluit om een ​​commissie op te richten om mogelijke misdaden die tijdens de operatie hebben plaatsgevonden te onderzoeken, richt zich alleen op Israël, zonder vermelding van Hamas. Ongekend is dat er geen datum werd vastgesteld waarop de onderzoekscommissie haar werkzaamheden zal beëindigen.

In reactie daarop heeft de Israëlische delegatie bij de VN haar verzet aan de commissie kenbaar gemaakt en uitgelegd waarom het budget of de middelen die voor deze commissie zijn uitgetrokken, niet moeten worden goedgekeurd.

De Verenigde Staten sloten zich aan bij het standpunt van Israël, samen met Hongarije en een aantal andere landen, en tientallen anderen onthielden zich van stemming. De motie werd door een meerderheid van Arabische landen en kleinere machten aangenomen.

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, zei in reactie op de stemming:

“De onderzoekscommissie waartoe is besloten door de Mensenrechtenraad is fundamenteel verrot en besmet met vooringenomenheid en hypocrisie. Ze negeert niet alleen de misdaden van Hamas en kiest ervoor om zich te concentreren alleen op Israël, maar het is een commissie zonder deadline die is ontworpen om Israël regelmatig te vervolgen en zijn begroting zal elk jaar worden vernieuwd ten koste van oprechte bezorgdheid voor de mensenrechten.

“De VN zakte vanavond naar een nieuw dieptepunt en keurde een begroting goed voor een verachtelijke en bevooroordeeld comité en Israël, dat de mensenrechten echt beschermt, zal niet samenwerken met zo’n comité.”

De onthoudingen kwamen uit Australië, Canada, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Litouwen, Nederland, Slowakije, Slovenië, Albanië, Brazilië, Burundi, Centraal-Afrikaanse Republiek, Colombia, Ecuador, Guatemala, Haïti, Honduras India, Madagaskar, Montenegro, Noord-Macedonië, Korea, Rwanda, Salomonseilanden, Fiji, Tonga, Oekraïne, VK, Uruguay en Zambia.

Bronnen:

  • naar een artikelUN approves committee to investigate Guardian of the Walls” van 24 december 2021 op de site van Israel National News

3 gedachtes over “VN keurt commissie goed om onderzoek te doen naar Guardian of the Walls

  1. Laat staan Hamas, die een officiele terreur beweging is…..maar laten we ons eens bezighouden met de échte oorlogsmisdaden van de laatste jaren door landen, vandaag allemaal “”eervolle” leden van de VN.

    Geen hond in de Verenigde Naties die erom maalt.

    Laten we er geen doekjes om winden. Wat hier aan de hand is is het officiele mondiale pogrom tegen de énige Jood onder de Naties, ingegeven & gevoed door de vele moderne Nazi’s en waar géén medicijn voor te vinden lijkt en geen les uit geleerd blijkt.

    Met onthouding koopt men namelijk géén beschaving maar toont het walgelijke gedrag & wegkijken van precies dezelfde spelers als in de Holocaust!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.