Rapport UN Watch: VN-leraren vieren de dood van Israëliërs

UNRWA onderwijs in de semi-autonome Palestijnse gebieden betaald door het Westen

Het VN-agentschap dat scholen en sociale diensten voor Palestijnen beheert, wordt geconfronteerd met oproepen om werknemers te ontslaan die sociale media gebruiken om aanvallen op Israëli’s te vieren en anti-joodse haat te promoten.

Volgens een nieuw rapport gepubliceerd door de niet-gouvernementele organisatie UN Watch, een onafhankelijke mensenrechtengroepering in Genève, hebben meer dan 100 UNRWA-docenten en -personeel publiekelijk geweld en antisemitisme gepromoot op sociale media .

Het rapport, getiteld ‘Beyond the Textbooks’, onthult 22 recente gevallen van opruiing door UNRWA-personeel die duidelijk de eigen regels van het agentschap schendt, evenals de afgekondigde waarden van nultolerantie voor racisme, discriminatie of antisemitisme. UN Watch roept de belangrijkste financiers van het agentschap – waaronder de VS, Duitsland, het VK en de Europese Unie – op om UNRWA verantwoordelijk te houden voor haar eigen normen en verplichtingen.

Zoals blijkt uit het rapport, hebben UNRWA-medewerkers gestationeerd in Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Libanon, Syrië en Jordanië publiekelijk aangezet tot antisemitisme en terrorisme. 

Onder de opvoeders die hun persoonlijke sociale-mediakanalen voor dergelijke propaganda hebben gebruikt, is UNRWA Gaza-wiskundeleraar Nahed Sharawi, die een video van Adolf Hitler deelde met inspirerende citaten om “je gedachten en geest te verrijken en te verlichten”. 

Husni Masri, een UNRWA-leraar op de Westelijke Jordaanoever, postte antisemitische samenzweringstheorieën volgens welke Joden de wereld beheersen, het coronavirus hebben gecreëerd en de islam proberen te vernietigen.

Het rapport van UN Watch somt in totaal 113 gevallen op die het alleen van de openbare pagina’s van UNRWA-medewerkers wist vast te leggen, allemaal om geweld te vieren en te promoten, zelfs onder jonge kinderen. De waakhondgroep onderzocht alleen een steekproef van Facebook-gebruikers die zichzelf publiekelijk identificeerden als UNRWA-medewerkers, en schat dat het werkelijke aantal UNRWA-medewerkers dat aanzet tot geweld en haat veel meer van de 30.000 medewerkers van het bureau omvat.

UN Watch onthult verder dat de UNRWA, ondanks haar talrijke eerdere verzoeken en het indienen van gedetailleerd bewijsmateriaal, er niet in is geslaagd leraren te ontslaan die aanzetten tot racisme en terrorisme, en ook geen andere zinvolle actie heeft ondernomen. UNRWA moet daarom worden beschouwd als medeplichtig aan het wangedrag van haar medewerkers, zegt UN Watch.

UN Watch-directeur, Hillel Neuer: 

“Over de hele wereld worden onderwijzers die aanzetten tot haat en geweld verwijderd, maar toch zet UNRWA, ondanks het verkondigen van nultolerantie voor ophitsing, willens en wetens en systematisch leveranciers van terreur en anti-joodse haat in dienst.

“We roepen de regeringen die UNWRA financieren op om actie te ondernemen om de vicieuze cirkel van generaties die wordt geleerd Joden te haten en gewelddadig aan te vallen, te stoppen. We eisen dat de UNRWA het kernprobleem aanpakt en blijk geeft van haar oprechte toewijding aan de basisnormen van het onderwijs op haar scholen, door UNWRA-medewerkers die aanzetten tot terrorisme en antisemitisme publiekelijk te veroordelen, hen uit hun functie te verwijderen en een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek in te stellen naar alle zijn personeel.”

Klik hier voor de PDF van het rapport

Onder de UNWRA-leraren en -personeel die in het rapport worden vermeld, zijn de volgende:

 1. Nahed Sharawi, wiskundeleraar bij UNRWA, plaatst Hitler-video 
 2. Ibrahim Sabbagh (Abu Khalil), UNRWA-leraar in Syrië, zet aan tot geweld en verwerpt Israëls bestaansrecht
 3. Shady Shehada, projectingenieur bij UNRWA in Gaza, viert slachting van Israëlische Olympische atleten in München
 4. Ahmad Almasri, UNRWA-laboratoriummedewerker, prijst terrorist en wist Israël van de kaart
 5. Sarah Mousa, UNRWA Stagiair Ingenieur, Verheerlijkt Terroristen
 6. Saeed Khalaf Abu Freh, wiskundeleraar bij UNRWA in Jordanië, zet aan tot terrorisme
 7. Maya Mahahi , UNRWA-leraar Engels, verheerlijkt terrorisme
 8. Abdul Salam Muhammad Alimat (Abu Alim) , leraar Arabisch bij UNRWA, pleit voor geweld en antisemitisme
 9. “Allah de Helper” , UNRWA-medewerker, keurt geweld goed
 10. Abu Arafa Abu Sorour , UNRWA-medewerker, plaatst antisemitische video
 11. Hossam Ahmed , UNRWA-medewerker, rechtvaardigt nazi-moord op Joden
 12. Mohammad Atiyea , instructeur bij UNRWA, herdenkt Palestijnse moordenaars van Joden
 13. Ayat Said , UNRWA-webontwikkelaar, verheerlijkt de anti-joodse aanvallen van 1929
 14. Esraa Abedalraheem , UNRWA-leraar Engels, publiceert inhoud die kinderen leert dat Israël geen bestaansrecht heeft
 15. Husni Masri , UNRWA-leraar op de Westelijke Jordaanoever, ventileert samenzwering dat joden COVID-19 hebben gecreëerd
 16. Nidal Krayyem , docent Engels bij UNRWA, verwerpt Israël en pleit voor geweld
 17. Fatima Abu Mufreh , wiskundeleraar bij UNRWA, promoot terrorisme tegen Israël
 18. Fahed Momo , UNRWA-administratief medewerker, citeert Hitler en ontkent het bestaansrecht van Israël
 19. Mohammed M. Alhourani , hoofd van het gezondheidscentrum bij UNRWA, promoot antisemitisme
 20. Akram Ayoub , UNRWA-projectassistent, viert moordenaar
 21. Nadim Elhaj , UNRWA-medewerker, promoot antisemitische samenzweringstheorieën
 22. Awad Abedallah , UNRWA-schooldirecteur en leraar, plaatst kaart waarmee Israël wordt geëlimineerd

Hieronder volgt een samenvatting van het rapport.

Dit rapport documenteert het systematisch aanzetten tot antisemitisme en terrorisme door leraren, schoolhoofden en ander personeel van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), en roept de belangrijkste financiers, waaronder de VS, Duitsland, het VK en de Europese Unie, op om eindelijk de UNRWA verantwoordelijk houden voor haar eigen regels en verplichtingen.

Op 7 april 2021 kondigde de regering-Biden haar besluit aan om de financiering van de Palestijnen te hernieuwen, waaronder 150 miljoen dollar aan UNRWA. In juli 2021 werd gemeld dat de Amerikaanse financiering aan UNRWA voor 2021 was gestegen tot $ 313,8 miljoen.

In dit verband bevat de voorgestelde begroting voor het boekjaar 22 van het ministerie van Buitenlandse Zaken bepalingen die het ministerie van Buitenlandse Zaken verplichten om voorafgaand aan de vrijgave van fondsen aan de UNRWA te rapporteren aan de Senaatscommissie voor kredieten over de vraag of UNWRA “snel handelt om eventuele personeelsschendingen van neutraliteit en onpartijdigheid aan te pakken” en of het stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat de inhoud van UNRWA’s onderwijsmateriaal “in overeenstemming is met de waarden van mensenrechten, waardigheid en tolerantie en niet aanzet tot ophitsing.”

Tijdens een hoorzitting op 8 juni voor de Senaatscommissie voor kredieten over de voorgestelde begroting, bevestigde minister van Buitenlandse Zaken Blinken dat de VS “vastbesloten is dat de UNRWA zeer noodzakelijke hervormingen nastreeft in termen van enkele van de misbruiken van het systeem die in het verleden hebben plaatsgevonden, ” in het bijzonder de verspreiding van “antisemitische of anti-Israëlische informatie” in het onderwijs.

Volgens een hoge functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken “heeft UNWRA hun rotsvaste toezeggingen aan de Verenigde Staten duidelijk gemaakt over de kwesties van transparantie, aansprakelijkheid en neutraliteit in al haar operaties”, eraan toevoegend dat “wat neutraliteit betekent in de context van de Verenigde Staten Naties is nultolerantie voor racisme, discriminatie en antisemitisme.”

Vergelijkbare toezeggingen werden gedaan door UNRWA in haar kader voor samenwerkingsovereenkomst met de VS, ondertekend op 14 juli 2021, waarin het agentschap het aanzetten tot geweld en antisemitisme veroordeelt, zich ertoe verbindt terrorisme direct of indirect niet te steunen, bevestigt dat UNRWA en haar personeel “ kan geen partij kiezen in vijandelijkheden of deelnemen aan controverses van politieke, raciale of religieuze of ideologische aard, en belooft “duidelijke, consistente en snelle administratieve maatregelen voor schendingen van het UNRWA-neutraliteitskader door personeel”.

In tegenstelling tot deze beweringen en toezeggingen heeft UN Watch echter geconstateerd dat de UNRWA een zeer hoge tolerantie heeft voor antisemitisme. Zoals samengevat in de lijst van daders die als bijlage A van dit rapport is gepubliceerd, heeft UN Watch meer dan 100 Facebook-pagina’s van UNRWA-personeel en scholen blootgelegd die aanzetten tot antisemitisme en terrorisme. Deze werden onthuld in zes afzonderlijke rapporten die tussen september 2015 en september 2019 werden gepubliceerd.

Hoewel UNRWA onze rapporten heeft ontvangen en zich terdege bewust is van het probleem, blijft de dienst systematisch onderwijzers, directeuren en andere stafleden in dienst nemen die openlijk terrorisme en antisemitisme steunen.

In de afgelopen maanden heeft UNRWA uitgebreid geld ingezameld voor haar onderwijs, waarvan het beweert dat het UNRWA-studenten vormt tot “verantwoordelijke wereldburgers met waardering voor mensenrechten en hoop voor de toekomst”.

Dit rapport documenteert echter meer dan 100 UNRWA-medewerkers, waaronder 22 nieuwe voorbeelden, van UNRWA-medewerkers in Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Libanon, Syrië en Jordanië, die aanzetten tot antisemitisme en terrorisme, in grove schending van het interne beleid van de Verenigde Naties en de UNRWA betreffende de neutraliteit en onpartijdigheid van het personeel.

Als UNRWA zelf haar werknemers zou onderzoeken, op en buiten Facebook, kan redelijkerwijs worden geschat dat duizenden UNRWA-werknemers hierbij betrokken zouden zijn.

Bronnen:

 • naar een artikelReport: UN Teachers Celebrate Deaths of Israelis” van 2 augustus 2021 op de site van UN Watch

Een gedachte over “Rapport UN Watch: VN-leraren vieren de dood van Israëliërs

 1. Met het zovéélste rapport (en dan nog wel een VN-rapport) verandert men écht géén gedrag.

  De VN koopt zich met haar zovéélste onbenullige rapport écht niet vrij van haar eenzijdig, antisemitisch, racistische & vijandig gedrag t.o.de Joodse staat Israel en fungeert hiermee alleen maar als voorbeeld functie voor de UNWRA als deel van dezelfde VN.

  Het is de slager die zijn eigen vlees keurt!

  Het énige wat werkt:
  Ontbinding van UNWRA!
  Stoppen financiering van haat curriculum!
  Straffen voor oproerkraaiers & hatende leerkrachten!
  Ophouden met de leugencultuur!

  Rapporten schrijven is een verlies van tijd & geld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.