In Palestijnse scholen worden kinderen opgevoed tot terroristen en Jodendoders

Een leerboek in de Palestijnse scholen gesponsord door de VN via UNRWA, verheerlijkt terroriste Dalal al-Mughrabi, die deelnam aan de Coastal Road Massacre uit 1978 waarbij 38 Israëlische joden, waaronder 13 kinderen, werden gedood.

Een Palestijnse leraar en drie schoolkinderen waren direct betrokken bij de recente golf van terreuraanslagen tegen Israëli’s in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. 

Dit kwam niet als een verrassing voor degenen die bekend waren met de voortdurende haat en ophitsing tegen Israël in Palestijnse scholen en leerboeken, maar ook in de media, moskeeën en universiteitscampussen.

Op 21 november, Fadi Abu Shkhaydam, een 42-jarige onderwijzer uit het vluchtelingenkamp Shuafat in Jeruzalem, schoot en doodde Eli Kay, een 26-jarige immigrant uit Zuid-Afrika. De schietpartij vond plaats in de oude stad van Jeruzalem. Vier andere mensen raakten gewond voordat de terrorist door de politie werd doodgeschoten.

Abu Shkhaydam was een leraar islamitische studies aan de Al-Rashidiyeh Boys’ School in Oost-Jeruzalem. Dat de school wordt gerund door de (Israëlische) gemeente Jeruzalem deerde de terrorist niet, die later werd beschreven als lid van Hamas.

Abu Shkhaydam had er geen probleem mee om een ​​salaris te ontvangen van een Israëlische gemeente, terwijl hij in zijn hoedanigheid van ‘prediker’ en ‘geleerde’ in verschillende moskeeën in Jeruzalem haat bleef zaaien tegen Israël.

Vorig jaar zei Abu Shkhaydam tijdens een preek op het vrijdaggebed dat “joodse en christelijke meesters van ketterij” deel uitmaken van een poging om de islamitische sharia te bestrijden en onrecht te verspreiden. Hij zei ook dat de joden en christenen en andere tegenstanders van de sharia worden geleid door de duivel en gefinancierd met “smerig geld” van “die bedoeïenen” in de Verenigde Arabische Emiraten.

In een testament dat hij naar verluidt heeft achtergelaten, onthulde Abu Shkhaydam dat hij de terreuraanslag al heel lang van plan was: “Ik schrijf deze woorden met grote vreugde; ik beëindig jaren van hard werken met een ontmoeting met God.” 

De terrorist zei dat hij dit pad koos om God te behagen en de hemel te bereiken. Hij beweerde ook dat de terroristische aanslag was bedoeld om de al-Aqsa-moskee te verdedigen.

Wanneer terroristen zoals Abu Shkhaydam praten over de noodzaak om de moskee in Jeruzalem te verdedigen, verwijzen ze naar vreedzame en routinematige bezoeken van joden aan de Tempelberg, de heiligste plaats in het jodendom.

In tegenstelling tot de vorderingen van de Palestijnse Autoriteit, Hamas en andere Palestijnse groepen, zetten de bezoekende Joden geen voet op de site in de al-Aqsa moskee. De Joodse bezoekers worden gedwongen om het terrein van de Tempelberg te bezoeken onder politiebescherming vanwege bedreigingen door Palestijnen, die de Joodse geschiedenis of banden met Jeruzalem blijven ontkennen.

Palestijnse leiders en jihadisten zoals Abu Shkhaydam hebben de Joodse rondleidingen al lang afgeschilderd als gewelddadige “invallen” van de al-Aqsa-moskee, wat, onnodig te zeggen, een totale leugen en bloedsprookje is.

Abu Shkhaydam en de Palestijnse leiders lieten geen kans of platform voorbijgaan om de smaad te verspreiden. De terrorist gebruikte elk beschikbaar podium in de moskeeën om aan te zetten tot geweld tegen niet-moslims, met name joden en christenen.

Als leraar en moskeeprediker heeft Abu Shkhaydam zijn gif ongetwijfeld doorgegeven aan veel Palestijnen, vooral aan de kinderen die hij op school onderwees en aan degenen die zijn preken op vrijdag bijwoonden.

Het is dan ook geen wonder dat Palestijnse tieners messen of geweren pakken en op pad gaan om Joden in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever te vermoorden.

De jonge terroristen zijn gehersenspoeld door Palestijnse leiders en “geleerden” die dagelijks haat spuien tegen Israël en Joden.

De jonge terroristen krijgen van hun leiders te horen dat Joden islamitische heilige plaatsen “bevuilen” en dat het hun plicht is om de al-Aqsa-moskee te verdedigen.

Bovendien wordt hen verzekerd dat iedereen die sterft tijdens het uitvoeren van een terroristische aanslag op Joden een “martelaar” is wiens plaats in de hemel gegarandeerd is.

Eerder deze maand stak en verwondde een 14-jarig Palestijns schoolmeisje een joodse vrouw die op weg was om haar kinderen op school af te zetten. Het incident vond plaats in de wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem. Het meisje vluchtte naar haar school, slechts een paar honderd meter verderop. Ze werd kort daarna gearresteerd door de Israëlische politie.

Leerboeken gebaseerd op het leerplan van het Ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit en gevonden in de tas van het meisje toonden de hoeveelheid wilde ophitsing tegen de Israëlische strijdkrachten en Joodse kolonisten, evenals de verheerlijking van ‘martelaren’. De leerboeken zijn gebaseerd op het leerplan van het Ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit.

Op pagina 61 van het Arabische taalstudieboek staat bijvoorbeeld een oefening voor begrijpend lezen met een verhaal over het verbranden met molotovcocktails van een Israëlische bus die behoort tot de Psagot-nederzetting bij Ramallah.

De vermeende poging om Joodse passagiers levend te verbranden wordt in het boek trots beschreven als een ‘barbecuefeest’.

In het boek over sociale wetenschappen dat in de tas van het meisje werd gevonden, staat dat ‘gewapend verzet een natuurlijk en legitiem recht is dat bedoeld is om zich tegen de bezetting te verzetten’. Het boek bevat foto’s van de bloedbaden die de Arabieren in 1929 tegen de joden in de stad Hebron hebben gepleegd.

Volgens het Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se) blijven Palestijnse leerboeken “openlijk antisemitisch en blijven geweld, jihad (heilige oorlog) en martelaarschap aanmoedigen, terwijl vrede nog steeds niet de voorkeur heeft of zelfs maar mogelijk is. “

Uit de studie van IMPACT-se bleek dat Palestijnse leiders hun belofte aan westerse donoren om de leerboeken te veranderen, niet zijn nagekomen. De studie toonde zelfs aan dat de nieuw gepubliceerde leerboeken nog radicaler waren dan de vorige.

“Er is een systematische toevoeging van geweld, martelaarschap en jihad in alle rangen en vakken”, concludeerde de studie .

“Extreem nationalisme en islamistische ideologieën zijn wijdverbreid in het hele curriculum, inclusief natuur- en wiskundeboeken. De mogelijkheid van vrede met Israël wordt afgewezen. Elke historische Joodse aanwezigheid in de hedendaagse gebieden van Israël en de Palestijnse Autoriteit is volledig weggelaten uit de leerboeken. Joodse geschiedenis en erfgoed worden voorgesteld als vervalst; Joodse heilige plaatsen worden voorgesteld als moslimgebieden die door zionisten zijn toegeëigend.”

Een Palestijns geschiedenisboek van de elfde klas impliceert dat Joden de wereld beheersen. In andere leerboeken worden Joden gekarakteriseerd als zondige leugenaars en fraudeurs die door de ‘vijanden van de islam in alle tijden en plaatsen’ worden begrepen. Een hoofdstuk over islamitisch onderwijs leert duidelijk dat Joden corrupt zijn en gedoemd zijn tot vernietiging, omdat hun “corruptie van het land de oorzaak was en zal zijn van hun vernietiging”.

Uit de studie bleek ook dat Joden en Israël in grotere mate worden belasterd dan in eerdere curricula en dat antisemitisme overal meer voorkomt. Israël wordt meestal beschreven als de ‘zionistische bezetting’. De leerboeken demoniseren Israël en de Joden worden belasterd en voorgesteld als een rivaal van de profeet van de islam. “Kortom, er is geen aanmoediging tot coëxistentie gedurende het hele curriculum”, aldus het onderzoek.

Dit is precies de retoriek die schoolkinderen aanmoedigt om terroristische aanslagen op joden uit te voeren. Degenen die een oogje dichtknijpen voor deze bloedige ophitsing en antisemitisme, geven feitelijk groen licht aan de terroristen om hun moorddadige jihad tegen Joden voort te zetten.

Dit is het gif dat in de harten en geesten van de Palestijnen wordt geïnjecteerd op het moment dat de regering-Biden blijft praten over de financiering van de Palestijnse Autoriteit en de noodzaak om het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen.

De regering-Biden praat maar door over vrede en een “tweestatenoplossing”, terwijl Palestijnse leiders hun uiterste best doen om de volgende generatie voor te bereiden om meer messen in Joden te steken.

Bronnen:

 • naar een artikel van Bassam Tawil “The Palestinian School of Terrorism” van 22 december 2021 op de site van The Gatestone Institute
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “In Palestijnse scholen worden kinderen opgevoed tot terroristen en Jodendoders

 1. Wat ze ook doen, het is allemaal géén probleem.

  Het is de Jood onder de Naties Israel die keer op keer veroordeelt en als moordenaar word bestempeld door de moderne Nazi’s uit de Internationale gemeenschap & VN.

  Zu kunnen het nog zo mooi verkopen als zijnde humanitair & beschaafd maar zo word het niets met die vrede op aarde..

  De tekens staan aan de want…..luid & duidelijk!

  Om een wond te laten genezen moet je hem éérst schoonmaken en de vieze etter verwijderen, anders vergiftigd deze het héle lichaam……en ga je eraan.

  En dát is nu precies wat er vandaag aan de hand is.

  Niet Israel maar het zieke Jodenhaat virus gevuld met etter heeft de wereld vergiftigd en zolang deze kan blijven dooretteren door leugens te blijven tolereren, gaan we van erg naar erger en stevenen we af op het einde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.