Ongeveer 3.000 inwoners uit Gaza leven ondergedoken in Israël zonder vergunning of toezicht

Palestijnse arbeiders dringen op 20 november 2019 illegaal de Israëlische gebieden binnen via een gat in het veiliheidshekken nabij de zuidelijke Israëlische stad Beersjeba [beeldbron: TOI/AFP]

3.291 inwoners van de Gazastrook keerden niet terug naar de Strook nadat de door de IDF aan hen afgegeven toegangsvergunning was verlopen, blijkt uit gegevens die zijn verkregen door de zionistische organisatie Im Tirzu.

In antwoord op een verzoek om vrijheid van informatie ingediend door Alon Schwarzer, hoofd van de afdeling Onderzoek en Beleid van Im Tirzu, gaf de Coördinatie van Overheidsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) van de IDF toe dat de verblijfplaats van de 3.291 niet gedocumenteerd is.

De gegevens toonden verder aan dat in 2018-2020 86.133 aanvragen voor toegang tot Israël met het doel “een gevangene te bezoeken” werden goedgekeurd voor de inwoners van Judea en Samaria en dat er 2.884 aanvragen werden goedgekeurd vanuit de Gazastrook.

Ook werd duidelijk dat er geen militaire procedure bestaat om inwoners van Gaza te handhaven of toezicht te houden op het overtreden van de aan hen verleende inreisvergunning.

Het COGAT-document stelt dat “we geen procedures of bepalingen hebben met betrekking tot de handhaving van of het toezicht op Palestijnen die de aan hen verleende vergunning schenden.” “Er is echter een interne procedure voor de behandeling van een inwoner die zich onafhankelijk heeft gemeld bij de Erez-overgang of die in Israël is aangehouden door de handhavingstroepen.”

Schwarzer verklaarde woensdag dat Im Tirzu “al enkele jaren waarschuwt voor het ontbreken van een ordelijke procedure die de terugkeer van inwoners van Judea, Samaria en Gaza die een toegangsbewijs hebben volgt, en de informatie over de duizenden Gazanen die zijn achtergebleven in Israël is het bewijs dat de staat Israël heeft gefaald.”

“We kunnen niet toestaan ​​dat de Israëlische regering een enkele reis naar Israël verstrekt aan degenen die mogelijk een veiligheidsrisico vormen, dit is een complete gok op het leven van Israëlische burgers. We roepen de Israëlische regering op om zo snel mogelijk op te treden om de bestaande procedure te wijzigen”, zei Schwarzer.

Door de jaren heen hebben Hamas-agenten de toegangsvergunningen misbruikt om vijandige acties te ondernemen tegen de staat Israël.

Eerder deze maand leidde een gezamenlijke operatie van de Shin Bet-veiligheidsdienst en de Israëlische politie tot de ontmaskering van twee Arabieren die namens de Hamas-terreurorganisatie Israëlische militaire doelen bespioneerden, met een duidelijke focus op het Iron Dome-verdedigingssysteem.

Mahmoud Ahmad, 33, een inwoner van de Gazastrook die met een vergunning in Israël was, was een van de twee.

The Shin Bet merkte op dat deze onthulling aansluit bij eerdere onderzoeken die de afgelopen twee jaar zijn uitgevoerd tegen Hamas-agenten, en “eens te meer het feit onthult dat Hamas de grensovergangen uitbuit om terroristische activiteiten in Israël te promoten en ervoor zorgt dat burgers hun families in Israël in gevaar brengen. en de Gazastrook. Deze publicatie illustreert hoe Hamas handelsvergunningen exploiteert voor terroristische activiteiten.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Aryeh Savir “Some 3,000 Gaza Residents Are in Israel Without Permits or Supervision, IDF Admits” van 22 december 2021 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel van Majeda el Batsh “Through the wire — Palestinians risk jail to work in Israel illegally” van 23 november 2019 op de site van The Times of Israel
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.