Hamasleider bedreigt Israël met nieuwe escalatie van geweld in Judea & Samaria

Hamasleider Salih al-Arouri, mede-oprichter van de al-Qassam Brigades (Hamas), staat op de lijst van meest gezochte personen in de VS. Wie hem aangeeft kan 5 miljoen dollar verdienen

Saleh Al-Arouri, plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van Hamas, zei donderdag dat Hamas via bemiddelaars een krachtige boodschap naar Israël heeft gestuurd dat “druk op gevangenen en veiligheidsgevangenen zal leiden tot een ontploffing van de situatie op alle niveaus”.

In een interview met de Hamas-televisiezender Al-Aqsa zei Arouri dat “de gevangenen een rode lijn vormen en dat deze kwestie een van de meest gevoelige is in de ogen van het Palestijnse volk en daarom zullen de Palestijnen er op geen enkele manier ermee instemmen dat ze geschaad worden.”

Over de kwestie van de strijd tegen Israël zei Arouri, de commandant van Hamas op de ‘West Bank’ dat er een toename was in pogingen om terroristische aanslagen uit te voeren in Judea en Samaria. “De bezetting moet begrijpen dat de aanhoudende belegering van Gaza en de aanval op de heilige plaatsen, Jeruzalem en de gevangenen het conflict op een gewelddadiger manier zullen opblazen dan voorheen”, voegde hij eraan toe.

Arouri benadrukte dat er geen waarheid zit achter de mediaberichten over een al lang bestaand staakt-het-vuren met Israël. Hij verduidelijkte dat Hamas ernaar streeft de Palestijnen te verenigen onder de vlag van het verzet tegen de ‘bezetting’ totdat hun rechten zijn hersteld.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas deputy leader threatens another confrontation” van 24 december 2021 op de site van Israel National News
  • naar een artikelHamas, Palestinian Islamic Jihad Agree to Step Up Attacks on Israel” van 20 december 2021 op de site van The Algemeiner
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.