Frankrijk sluit Grote Moskee van Beauvais wegens haatpreken jegens Joden, christenen en homo’s

Imam Islem van de Grote Moskee in Beauvais zegt dat zijn haatpreken jegens Joden, christenen en homo’s “uit hun verband zijn gehaald” [beeldbron]

De Franse minister van Binnenlandse Zaken kondigde dinsdag aan dat hij was begonnen met het sluiten van een moskee waar regelmatig preken worden gepredikt die antisemitisme, antichristelijke haat en homofobie promoten, stelde hij.

In een uitgebreid interview met de Franse omroep C News zei Gérald Darmanin dat de Mosquée Bilal in Beauvais, een stad van 50.000 ongeveer 90 km ten noorden van Parijs halverwege Amiens, zou worden gesloten vanwege de “onaanvaardbare” preken.

“Vandaag ben ik begonnen met de sluiting van de Beauvais-moskee, [vanwege de] onaanvaardbare ophitsing tegen christenen, homoseksuelen en joden”, verklaarde Darmanin.

Volgens de Franse wet heeft de Bilal-moskee in Beauvais nu tien dagen om in beroep te gaan tegen het bevel van Darmanin om de moskee voor zes maanden administratief te sluiten.

Darmanin handelde nadat lokale autoriteiten in de regio Oise, waar Beauvais is gevestigd, afgelopen vrijdag zeiden de moskee te willen sluiten vanwege de radicaal-islamitische preken die daar werden gehoord. De prefectuur van Oise riep op tot tijdelijke sluiting van de moskee, daarbij verwijzend naar preken die “haat, geweld en jihad” promootten.

Lokale nieuwszender Courrier Picard meldde dat de moslimgemeenschap in Beauvais “in shock” was door de aankondiging van de prefectuur. Samim Bolaky, een advocaat van de moskee, vertelde de krant dat de preken van Imam Islem, die de Beauvais-moskee voorzit, “uit hun verband zijn gehaald”. 

Hij zei dat de imam in zijn preken had verwezen naar “feiten die meer dan 1400 jaar teruggaan, in het bijzonder over de eerste twee belangrijkste oorlogen in de geschiedenis van de islam”, eraan toevoegend dat het eiland “waarschijnlijk niet de delicatesse had om in de verleden tijd.” 

Gevraagd naar de aanklacht die Islem tegen de LGBTQ-gemeenschap had geuit, antwoordde Bolaky dat “de imam alleen het standpunt van religie geeft op een vraag die hem werd gesteld. Deze vraag was: is homoseksualiteit toegestaan ​​in religie?”

In zijn televisie-interview benadrukte Darmanin dat het besluit om de Beauvais-moskee te sluiten deel uitmaakt van een bredere campagne tegen ‘separatisme’ – een veelbesproken term die is ontleend aan wetgeving die vorig jaar door Darmanin is ingevoerd en die verschillende maatregelen omvat die bedoeld zijn om islamistisch extremisme tegen te gaan.

Hij zei dat er op dit moment 2.263 moskeeën en gebedscentra zijn die Franse moslims bedienen, en dat 99 hiervan de afgelopen maanden zijn onderzocht wegens vermeende bevordering van “separatistische ideologie”. In totaal waren 21 moskeeën gesloten op basis van de wetgeving en volgen er mogelijk nog zes, aldus Darmanin.

De zet van de minister van Binnenlandse Zaken kwam er toen de campagne voor de Franse presidentsverkiezingen volgend jaar in een hogere versnelling werd gezet. Met immigratie en de Franse identiteit die zich als kernthema’s in de campagne uitkristalliseren, omvat het veld al twee extreemrechtse kandidaten – Marine Le Pen van de National Rally (RN) en onafhankelijke kandidaat Eric Zemmour – die hebben beloofd het radicalisme onder de Franse moslims hard aan te pakken. bevolking van meer dan vijf miljoen.

Volgens onderzoek van Fondapol, een in Parijs gevestigde denktank, zijn sinds 2013 293 doden gevallen als gevolg van 50 aanslagen in Frankrijk door islamitische terroristen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Ben Cohen “Citing Anti-Jewish, Anti-Christian and Homophobic Hate Sermons, French Interior Minister Orders Closure of ‘Islamist’ Mosque” van 14 december 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Jean Robert “Fermeture pour 6 mois de la Grande Mosquée de Beauvais, bâtie avec le soutien de la mairie, après des prêches de son imam appelant au Jihad et des propos homophobes” van 14 december 2021 op de site van Fdesouche

Een gedachte over “Frankrijk sluit Grote Moskee van Beauvais wegens haatpreken jegens Joden, christenen en homo’s

  1. Gaat allemaal véél te langzaam!

    De haat pandemie heeft Frankrijk (en EU) allang vergiftigd……met een maandelijkse verdubbeling, terwijl het antwoord bestaat uit een jaarlijkse evaluatie en een eenmalige ingreep.

    Gaat écht niet werken!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.