Palestijnse ambassadeur in de VS Maen Rashid Areikat herhaalde zijn oproep om een ​​Jodenvrije Palestijnse staat te creëren

Maen Areikat (ook Erekat), de ambassadeur van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie aan de Verenigde Staten, zei in 2011 verwijzend naar de mogelijke oprichting van een Palestijnse staat, volgens USA Today:

“Na de ervaring van de afgelopen 44 jaar militaire bezetting en alle conflicten en wrijvingen, denk ik dat het in het beste belang van de Joodse en Palestijnse volkeren zou zijn om gescheiden te worden en in aparte staten te leven.”

Volgens USA Today werden de opmerkingen van Arekait gemaakt tijdens een bijeenkomst met verslaggevers in Washington, in het licht van het naderende bod van de PA op een VN-stemming over de Palestijnse staat tijdens de komende bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN in september.

Elliott Abrams, een voormalige functionaris van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, reageerde naar verluidt op het idee van een dergelijke staat als “een verachtelijke vorm van antisemitisme“, eraan toevoegend dat “geen beschaafd land op deze manier zou handelen“.

Aanvankelijk ontkende Areikat deze uitspraak, maar nauwelijks twee jaar later herhaalde hij een interview met Tablet magazine bijna exact hetzelfde. Op de vraag of het nodig zou zijn om “elke Jood” uit een toekomstige Palestijnse staat over te plaatsen en te verwijderen, antwoordde Areikat “absoluut'”:

“Welnu, persoonlijk geloof ik nog steeds dat we als eerste stap volledig gescheiden moeten zijn, en we kunnen deze kwesties in de toekomst overwegen. Ik zeg niet om elke Jood te verplaatsen [lees: uitdrijven], ik zeg om Joden te verplaatsen die, na een overeenkomst met Israël, onder de jurisdictie van een Palestijnse staat vallen. Ik denk dat dit een zeer noodzakelijke stap is, voordat we de twee staten op de een of andere manier hun afzonderlijke nationale identiteit kunnen laten ontwikkelen, en dan misschien de deuren kunnen openen voor allerlei soorten culturele, sociale, politieke, economische uitwisselingen, die vrijheid van verkeer van zowel burgers van Israëli’s als Palestijnen van het ene gebied naar het andere.

Je weet dat je aan de dag erna moet denken. Nogmaals, we hebben niets tegen Joden. Dit is een politiek conflict. Zodra de politieke problemen zijn opgelost, moet elke Palestijn worden verwelkomd in Israël. Elke Israëliër moet welkom zijn in Palestina. Maar onder de huidige omstandigheden – een bezettingsmacht die een volk tegen hun wil bezet – proberen we hier een einde aan te maken.”

Eerder zei ambassadeur Maen Areikat:

“Wij leven al 10.000 jaar in Palestina! Wij werden bezet door de Kanaannieten! Wij waren daar vóór de Arabieren – toch zijn wij zelf ook Arabieren. De grenzen van ons duizenden jaren oude thuisland werden vastgelegd door de Britten! Wij zijn het enige volk in de wereld dat bezet wordt! Er zijn nooit aanslagen geweest tegen de Joden vóór 1948! Die idiote Westerlingen geloven ook alles!”

Wat op het eerste gezicht op een late 1 aprilgrap lijkt, meent Maen Areikat, de afgevaardigde van de PLO in de Verenigde Staten, hier ook werkelijk wel degelijk wat hij zei.

In feite een schoolvoorbeeld van de pure nonsens, leugens en misleiding, die de Palestijnse leiding in het Midden-Oosten aan Jan Modaal tracht te slijten en opgenomen is in de geschiedenisboekjes en leerprogramma’s van de Palestijnse schoolgaande jeugd in de Gazastrook en in Judea & Samaria, studieboeken die betaald worden door de UNRWA en de Europese Unie.

Dus, eigenlijk iets dat niet zo direct om te lachen is… 

Bronnen:

 • naar een artikelPLO ambassador to US: Palestinian state should be Jew-free” van 14 september 2011 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikelPalestinian ambassador reiterates call for a Jew-free Palestinian state” van 13 september 2011 op de site van USA Today
 • naar een artikel van EoZ “The only remaining people under military occupation in the world” van 28 december 2011 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Palestijnse ambassadeur in de VS Maen Rashid Areikat herhaalde zijn oproep om een ​​Jodenvrije Palestijnse staat te creëren

 1. Verder is het jammer dat niemand in de Internationale Gemeenschap de woorden van palestijnse machthebbers serieus neemt en hun duidelijke woorden/boodschap mooi praten als zijnde onzin.

  Als het echter gaat om hoeveel “palestijnse slachtoffers” Israel heeft gemaakt, dán worden de palestijnse woorden ongechecked nagekletst door media & politici als zijnde de waarheid.

  Like

 2. Araikat: “Wij leven al 10.000 jaar in Palestina”.

  De man had stand up comedian moeten worden!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.