Israël geeft lichaam terug van terrorist die een politieagent neerstak in de Oude Stad

Palestijnse terrorist van de Islamitische Jihad gewapend met mes en met de Koran als handleiding

Palestijns-Arabische media meldden maandagavond dat Israël het lichaam van terrorist Dr. Hazem al-Julani heeft teruggegeven voor begrafenis in Jeruzalem.

Al-Julani, een 50-jarige arts uit de Arabische wijk in Jeruzalem, viel op vrijdag 10 september 2021 na het Vrijdaggebed, niet toevallig op de vooravond van de herdenking van 9/11, een politieagent in de Oude Stad van Jeruzalem aan met een mes. 

Uit het eerste onderzoek bleek dat de terrorist vanuit de wijk Shu’afat reisde, de Oude Stad binnenkwam. Via de Damascuspoort baande de terrorist zich een weg naar de hoek van Hagai en Majilis.

Jeruzalem, 10 september 2021: de terrorist in actie – camerabeelden liegen niet …

Aldaar probeerde hij de op de locatie gestationeerde politieagenten neer te steken met een mes dat hij bij zich had. De politieman verdedigde zich, rende achteruit en opende toen het vuur en neutraliseerde de terrorist.

De gewonde politieagent werd naar het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem gebracht. Districtscommandant Doron Turgeman van Jeruzalem bezocht de gewonde officier S. en prees de officieren die ter plaatse waren voor hun snelle reactie:

“Je reageerde met vastberadenheid en op een professionele manier, en je handelde precies zoals van je werd verwacht om de terrorist te neutraliseren.”

Dr. Hazem al-Julani

De terrorist leidde een college voor complementaire geneeskunde in Oost-Jeruzalem. Hij werd van het toneel geëvacueerd terwijl hij ernstig gewond was naar het Hadassah Mount Scopus-ziekenhuis in Jeruzalem en werd al snel dood verklaard.

In de afgelopen jaren heeft de staat Israël afgezien van het teruggeven van de lichamen van terroristen aan de PA. Temeer omdat Hamas in Gaza nog steeds de lichamen van twee vermoorde soldaten vasthoudt alsmede twee Israëlische burgers gijzelt.

Het besluit om het lichaam van de terrorist drie maanden na de feiten terug te geven, vormt een beleidswijziging in de regering van premier Naftali Bennett, die nochtans een van de leiders was om zich te verzetten tegen de terugkeer lichamen van terroristen.

Bronnen:

  • naar een artikelPA report: Israel returned body of terrorist” van 21 december 2021 en een artikelTerrorist who attempted to stab officer identified as Jerusalem doctor” van 11 september 2021 op de site van Israel National News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.