Vier Palestijnse terroristen die aanslag pleegden in Samaria zijn gevangengenomen

Eerstehulpverleners op de plaats van een schietaanval in de buurt van Homesh in Samaria, op 16 december 2021. De 25-jarige Yehuda Dimentman, werden bij de aanval gedood [beeldbron: Hillel Maeir/Flash90]

De 25-jarige Israëlische Yehudah Dimentman, afkomstig uit de Joodse gemeenschap Shavei Shomron nabij Nablus in Samaria, werd op donderdagavond doodgeschoten door Palestijnse terroristen. Twee andere Israëliërs raakten gewond/

Op grond van operationele en inlichtingenactiviteiten door de Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet), de IDF en de speciale antiterrorisme-eenheid van de Israëlische politie die zaterdagnacht werd uitgevoerd, zijn de terroristen die schietaanval bij Homesh uitvoerden, gevangengenomen.

Vier verdachten werden aangehouden in het dorp Silat al-Harithiya, ten noordwesten van Jenin, vanwege hun betrokkenheid bij de moord. In het kader van het veldonderzoek is beslag gelegd op het vermoedelijke wapen waarmee de terreuraanslag is uitgevoerd.

IDF, Shin Bet en de grenspolitie hebben dit weekend aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de klopjacht op de terroristen. De meeste inspanningen waren gericht op het inlichtingenniveau, in een poging documentatie van de vluchtende terroristen te verkrijgen en bevindingen ter plaatse te verzamelen om ze op te sporen.

Naast arrestaties namen veiligheidstroepen ook beveiligingscamera’s in beslag in de Palestijns-Arabische stad in de gebieden Jenin en Sichem (Nablus).

Uit het onderzoek is gebleken dat twee terroristen de yeshiva-studenten in de struiken in een hinderlaag hebben gelokt en van korte afstand hebben geschoten op de auto waarin Dimentman en zijn twee vrienden reden. Yehuda werd ter plaatse dood verklaard en zijn vrienden werden naar het ziekenhuis geëvacueerd.

Beelden van het voertuig waarin Dimentman met zijn vrienden reisde, werden zaterdagavond gepubliceerd door Kan 11 News. De beelden, een product van de dashcam van het voertuig, tonen de flitsen van geweervuur ​​van het wapen van de terroristen. In het voertuig werden 15 kogelgaten gevonden, waarin de slachtoffers bleven rijden terwijl ze om medische hulp vroegen.

Bronnen:

  • naar een artikelTerrorists who carried out Samaria attack captured” van 19 december 2021 en een artikelWatch: Footage from terror attack shows flashes of gunfire” van 18 december 2021 op de site van Israel National News
  • naar een artikel van Judah Ari Gross “Israeli man killed, two injured in northern West Bank terror shooting” van 16 december 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.