Meir Panim: ‘Meer dan 500.000 Israëliërs leven in armoede’

Jeruzalem, 26 maart 2006. Een ultraorthodoxe Joodse man zit op de stoep in een straat en bedelt om wat klein geld. Een groeiend aantal Israëli’s leeft onder de armoedegrens, veel van hen zijn Holocaust overlevenden, ultraorthodoxe joden, immigranten en ouderen [beeldbron: Reuters/Ronen Zvulun]

Tijdens de verspreiding van de COVID-19 Delta-variant groeide de aan huis gebonden bevolking van Israël. Israëlische gezinnen, ouderen en overlevenden van de Holocaust waren bang om hun huizen weer te verlaten en vertrokken zonder toegang tot voedsel. Je was daar om voor deze hongerige mensen te zorgen. Dankzij uw steun heeft Meir Panim elke dag veilig honderden voedselpakketten bezorgd aan iedereen die het huis niet uit kan.

Dit jaar, met meer dan 25% van de Israëlische Holocaustoverlevenden die in armoede leven en nog eens 45% die aangeeft dat ze zich vaak alleen voelen, was jij er om hen de zorg te geven die ze verdienen. Dankzij uw vrijgevigheid heeft ons Holocaust Survivor Day Centre deze dierbare personen een plek gegeven om een ​​warme maaltijd te eten, belangrijke therapie te krijgen en overlevenden – die anders alleen zouden zijn – een gemeenschap te bieden.

In 2021 bleek uit het armoedecijfer van Israël dat maar liefst 23% van de Israëli’s onder de armoedegrens leeft. Toen deze mensen honger hadden en een maaltijd nodig hadden, was jij er om ze met waardigheid te voeden in onze Restaurant-Style Soup Kitchens. Wat er ook gebeurt, iedereen in nood kan een gratis maaltijd krijgen in een comfortabele restaurantachtige sfeer.

Na de recente oorlog met Gaza, Operatie Guardian of the Walls, was je daar om risicojongeren te helpen die in de buurt van de grens met Gaza woonden. Deze tieners werden het hardst getroffen bij het verwerken van het trauma van de oorlog. Onze wijkjongerencentra in Sderot boden dagelijkse activiteiten, begeleiding, essentiële counseling en ondersteuning aan de tieners die dit het meest nodig hadden voor, tijdens en na de oorlog. Dankzij uw steun zijn onze tieners goed op weg om hun moeilijke situaties te boven te komen en te ontsnappen aan de cirkel van armoede.

We weten nog niet wat er in 2022 in het verschiet ligt, maar één ding weten we wel: we hebben jouw hulp nodig. Net zoals je er dit jaar was, hebben we je nodig om komend jaar samen met Meir Panim te staan. Bijna een half miljoen Israëlische gezinnen leven in armoede en we hebben jouw hulp nodig om ervoor te zorgen dat ze komend jaar niet met honger naar bed gaan.

Doneer vandaag aan Meir Panim om voedsel te verstrekken aan de behoeftigen, zorg voor overlevenden van de Holocaust, begeleiding voor tieners en nog veel meer in 2022.

$€₪ Hier doneren ₪€$

Bronnen:

  • naar een artikelMore than 500,000 Israeli families live in poverty” van december 2021op de site van American Friends of Meir Panim
  • naar een artikel van Zev Stub “New budget will add NIS 1b. to help the poor and the disabled” van 3 augustus 2021 en een artikel van Alon Einhorn “21.2% of Israeli population lives below the poverty line – new report” van 31 december 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Meir Panim: ‘Meer dan 500.000 Israëliërs leven in armoede’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.