Waarom het zo belangrijk is om islamitisch antisemitisme te bestrijden

Hoewel niet beperkt tot islamistische bewegingen, is islamitisch antisemitisme een sleutelfactor in de oorlog van de islamisten tegen de moderne wereld.

Het ligt achter de wens van Teheran om het ‘kankergezwel’ van Israël te vernietigen en inspireert Recep Tayyip Erdoğan’s dreigement dat Israëli’s ‘geen boom zullen vinden om zich achter te verschuilen’, een duidelijke toespeling op een hadith die het doden van Joden eist.

Het zorgt ervoor dat Mahmoud Abbas elke connectie tussen Jeruzalem en de Joden ontkent en verandert het politieke conflict tussen Israël en de Arabieren in een religieuze strijd tussen goed en kwaad.

Islamitisch antisemitisme mobiliseert de terroristen van de Islamitische Staat om Joden in Europa te vermoorden, en het zorgt ervoor dat niet alleen in Amman, maar ook in Berlijn en Malmö, Arabieren Joden bedreigen met deze specifieke oorlogskreet: “Khaybar, Khaybar, O Joden; het leger van Mohammed zal terugkeren.

Khaybar is de naam van een door joden bewoonde oase die Mohammed in 628 met bloed veroverde. Het is ook de naam van een aanvalsgeweer dat in Iran is gemaakt en een type raket dat Hezbollah in 2006 heeft gebruikt om Israëlische steden te beschieten.

Vandaag zijn we getuige van een antisemitische oorlog, geleid door islamisten. De bedoeling om een ​​Jood te doden drukt de essentie van antisemitische oorlogvoering uit.

Terwijl conventionele oorlogen – zoals de aanhoudende oorlog in Oekraïne of de vele oorlogen in Syrië – gericht zijn op het veroveren van grondgebied en invloed, is de antisemitische oorlog gericht op uitroeiing.

Neem als voorbeeld de jihadstrijders van de Islamitische Staat: in Europa richten ze zich vooral op Joodse instellingen zoals de Joodse school in Toulouse, de koosjere markt in Parijs, het Joods museum in Brussel of de synagoge in Kopenhagen.

Ze willen Joden vermoorden. Het maakt niet uit of die Joden zionisten of anti-zionisten zijn, of ze voor- of tegenstanders zijn van het Israëlische beleid. Het enige dat telt is dat Joden worden vermoord.

Hetzelfde geldt voor Israël. Voor Hezbollah of Hamas maakt het niet uit of de Qassam-raket of een zelfmoordterrorist een baby of een oude persoon, een aanhanger van Netanyahu of een vijand doodt. Waar het om gaat is dat er Joden worden vermoord.

Meer dan een paar islamisten geloven tegenwoordig dat als je de Joodse staat uitroeit, je de wereld zult achten. Om maar een paar recente uitspraken van functionarissen van het Iraanse regime te citeren: “We zullen het zionistische regime in minder dan acht minuten met de grond gelijk maken”, “Israël moet van de aarde worden weggevaagd!”, “Over 25 jaar zal Israël niet langer op de map.”

Laten we even aannemen dat een kernmacht zoals Pakistan tegen een andere kernmacht zoals India zei: “Over 25 jaar staat India niet meer op de kaart.” Over de hele wereld zou er een protest zijn. Want het zou voor iedereen duidelijk zijn: wie een kernmacht met vernietiging bedreigt, veroorzaakt een nucleaire uitwisseling, een nucleaire ramp.

Israël is zeker een kernmacht en Iran heeft ook de mogelijkheid om een ​​kernwapen te bouwen. Verbazingwekkend genoeg was er geen verontwaardiging toen Teheran uitriep: ‘Israël moet van de kaart worden geveegd!’

Deze strijdkreet confronteert ons echter met een nieuw soort totale oorlog: de antisemitische kernoorlog. Het effectief bestrijden van islamitisch antisemitisme gaat dus niet alleen over het beschermen van de joodse gemeenschappen in Europa en het Midden-Oosten. Het is cruciaal voor vrede in de wereld.

Bronnen:

  • naar een artikel van Matthias Küntzel “How to Challenge Islamic Antisemitism?” op de site van De Gruyter.com
  • naar een artikel van Elad Benari “‘In 25 years Israel will no longer be on the map’” van 1 juli 2016 op de site van Israel National News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.