COGAT aan Gazanen: ‘Hamas verkoopt jullie welzijn voor een habbekrats om Israël te beschadigen’

De Coördinator van de Regeringsoperaties in Judea en Samaria (COGAT), generaal-majoor Rassan Aliyan, had donderdag een boodschap voor de bevolking van Gaza:

“Hamas verkoopt jullie voor weinig geld. Voor 350 sjekels zet het duizenden [Israëlische] handels- en werkvergunningen voor inwoners van Gaza op het spel. ”

Het bericht werd in het Arabisch gezegd op zijn Facebook-pagina. De opmerkingen van de generaal waren een reactie op het laatste geval van terrorisme dat aan het licht is gekomen.

Donderdag berichtte TPS over hoe een gezamenlijke operatie van de Shin Bet-veiligheidsdienst en de Israëlische politie leidde tot de ontmaskering van twee Arabieren die namens de Hamas-terreurorganisatie Israëlische militaire doelen bespioneerden, met een duidelijke focus op de Iron Dome-verdediging systeem.

Hussein Biari, 30, een Israëlische Arabier en staatsburger uit Jaffa met een gezin in de Gazastrook, en Mahmoud Ahmad, 33, een inwoner van de Gazastrook, werden op 29 november gearresteerd, meldde Shin Bet op donderdag 16 december.

De bevindingen van het onderzoek geven aan dat de twee werden gerekruteerd door de spionage-infrastructuur van Hamas in de Gazastrook, die agenten in dienst heeft in Israël, geleid door terroristische agenten uit Gaza, waaronder Muhammad Halawa. Halawa’s naam is gevonden in kostbare Shin Bet-onderzoeken.

IDF-generaal-majoor Rassan Aliyan richtte zich tot de inwoners van Gaza en zei:

“Mahmoud Ahamad en de terreurgroep Hamas brachten de tienduizenden Gazanen die over handelsvergunningen beschikken in gevaar. Hamas riskeerde miljoenen sjekels die handelaren uit Gaza naar de Gazastrook brengen van hun werk in Israël voor 350 nauwelijks sjekels.

“Weet dat Hamas u en uw welzijn schaadt. Als Hamas het civiele beleid dat Israël toestaat in gevaar blijft brengen en het vertrek van duizenden Gazanen om in Israël te gaan werken, zal dit gevolgen hebben voor u en uw gezinsleden die dankzij deze vergunningen een behoorlijk inkomen verdienen.

“We zullen proberen om elke poging om het civiele medium voor terroristische activiteiten, te exploiteren op te sporen en te dwarsbomen en we zullen geen verdere pogingen accepteren om de veiligheid van de staat Israël te schaden.”

Bronnen:

  • naar een artikelIDF General Rassan Aliyan to Gaza Residents: ‘Hamas Is Selling You for Cheap’” van 16 december 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelShin Bet catches Hamas agents spying in Israel” van 16 december 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelShin Bet Arrests Israeli & Gazan Arabs on Espionage for Hamas” van 16 december 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.