Waarom sluiten zoveel landen zich aan bij bizarre VN-stemmen tegen de waarheid, de geschiedenis en de Joodse staat?

Palestijnen: “Allah is Groot maar UNRWA is veel groter”

Een paar weken geleden nam de Algemene Vergadering van de VN met een overweldigende meerderheid een resolutie aan die een Joodse connectie met Jeruzalem en de Tempelberg ontkende.

 Dit is de plaats van de twee belangrijkste Joodse tempels – beide gebouwd honderden jaren voordat de Arabieren in de regio arriveerden en een moskee bovenop hun ruïnes bouwden.

Aan de ene kant is het bizar: zo’n 129 landen stemden voor deze resolutie die in tegenspraak is met de Bijbel en de aanvaarde geschiedenis.

Aan de andere kant is het niet verrassend: een van de belangrijkste wapens die werden gebruikt om de legitimiteit van de Joodse staat in zijn voorouderlijk en inheems thuisland in diskrediet te brengen, was de ontkenning van de Joodse geschiedenis en millennia-oude Joodse vindplaatsen en archeologie.

De meeste van dergelijke ontkenningen zijn goedkoop – gemakkelijk weerlegde leugens die door corrupte Palestijnse leiders en Arabische ‘geleerden’ worden geuit. Het toppunt van de tactiek is wat de Israëlisch-Amerikaanse schrijver David Hazony “Tempelontkenning” noemt – “een campagne van intellectuele uitwissing … gericht op het ondermijnen van de Joodse aanspraak op welk deel van het land dan ook”, die hij in brutaliteit vergelijkt met ontkenning van de Holocaust.

Aangezien Palestijnen nooit soevereiniteit of controle in dit land hebben gehad, zijn hun aanvallen op de legitimiteit van Israël afhankelijk van zo’n nepgeschiedenis. Ze worden gedwongen te ‘bewijzen’ dat joden buitenlandse kolonisten zijn, en dat moslims en Arabieren er al sinds mensenheugenis zijn. 

Helaas voor hen  ondermijnt de loutere aanwezigheid van de Tempelberg en talloze Joodse locaties rond Jeruzalem – die dateren van vóór de mosliminvasie en de Arabische bezetting – deze leugens volledig.

Waarom werken dan andere landen – veel van hen christelijk of met een aanzienlijke christelijke bevolking – mee aan deze leugens, die in feite ook de christelijke geschiedenis en geloof ontkennen?

De plundering van de Tweede Joodse Tempel in Jeruzalem en de diefstal van de 7-armige menora door de Romeinen zoals wordt afgebeeld in een basreliëf op de Triomfboog van Titus die in 82 na C. werd opgericht om de verovering van het Heilig Land te herdenken en te bekijken is aan de Via Sacra te Rome.

Als er geen tempel in Jeruzalem of joden in Judea waren, dan hadden de centrale delen van de christelijke Bijbel – zoals Jezus en de geldwisselaars – niet kunnen plaatsvinden. In wezen vernietigen naties die de historiciteit van de tempel ontkennen – en het Palestijnse verhaal kopen dat het maar één naam heeft, al-Haram al-Sharif – niet alleen de joodse, maar ook de christelijke geschiedenis uit.

Het is duidelijk dat zulke intellectuele oneerlijkheid en historische zelfverloochening de UNGA er niet van weerhielden de bouw van de Tempelberg door de Joden af ​​te wijzen. Vreemd genoeg verwijst de VN-resolutie alleen naar de Tempelberg met zijn Arabische naam. Het gebruikt ook taal die beperkingen op de Joodse en Christelijke toegang tot de Tempelberg promoot door op te roepen tot “het onveranderd handhaven van de historische status-quo in de Haram al-Sharif”. 

De tekst van de resolutie was zo flagrant dat landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Canada, Tsjechië en Guatemala tegen stemden . De Amerikaanse gezant verklaarde : “Het is moreel, historisch en politiek verkeerd voor leden van dit lichaam om taal te steunen die zowel de Joodse als de christelijke connecties met de Tempelberg en al-Haram al-Sharif ontkent.”

De “automatische meerderheid”

Maar waarom nemen zoveel landen reflexmatig het Palestijnse standpunt in, ook al is het een ontkenning van feiten, geschiedenis en hun eigen identiteit? Simpel gezegd: politieke en diplomatieke belangen uit eigenbelang.

Eerst een gestapelde stemming: bij de Verenigde Naties zijn er 22 Arabische landen en 57 islamitische staten, en slechts één Joodse staat. Als een natie een agenda naar voren wil brengen of gekozen wil worden voor een orgaan in het systeem van de Verenigde Naties, zal één stem niet ver komen. 

Bovendien maken alle Arabische en islamitische naties deel uit van wat bekend staat als de ‘Niet-Gebonden Beweging’, die het grootste deel heeft van wat ooit ‘De Derde Wereld’ werd genoemd, met 120 landen, wat neerkomt op een aanzienlijke meerderheid in het 192- leden tellende systeem van de Verenigde Naties. 

Dit betekent dat de Arabische en moslimwereld een overweldigende meerderheid heeft in alle multilaterale fora. Dit is wat door Israëlische leiders voortdurend de “automatische meerderheid” tegen de Joodse staat wordt genoemd, en wat heeft geleid tot systematische discriminatie in internationale organisaties. 

Olie als wapen

Ten tweede, natuurlijke hulpbronnen: tussen de helft en tweederde van de natuurlijke hulpbronnen in de wereld is afkomstig uit landen met een moslimmeerderheid. Dit is een krachtig overtuigingsmiddel. (Herinner u de oliecrisis van 1973 dit als gevolg nadat Israël de Arabische aanval op Yom Kippoer succesvol had afgeslagen).

Ten derde, demografie: er zijn 1,8 miljard moslims in de wereld en minder dan 15 miljoen joden. Veel landen, vooral in Europa, Afrika bezuiden de Sahara en Latijns-Amerika, hebben een snel groeiende moslimbevolking. In democratieën of zelfs semi-democratieën overtroeft de lokale binnenlandse politiek vaak alles op het mondiale en diplomatieke toneel. 

Aan de macht blijven en onrustige elementen in het eigen land kalmeren, zijn krachtige motiverende factoren voor gekozen functionarissen die cijfers nodig hebben als er weer verkiezingen komen.

Ten vierde, stemmen voor “show”: in de AVVN zijn resoluties niet bindend, alleen declaratoir. Het kost deze naties dus heel weinig om automatisch mee te stemmen met de Palestijnen en hun bondgenoten over elke kwestie. De staat Israël zal geen actie ondernemen tegen deze landen. 

De meeste landen die consequent met de Palestijnen stemmen, hebben uitstekende en groeiende bilaterale betrekkingen met de Joodse staat. Ze weten dat Israël niet de macht, het belang of de diplomatieke invloed heeft om de betrekkingen te gebruiken tegen het stemgedrag van de VN. De Arabische en islamitische zijde hebben een aanzienlijke invloed en zijn niet bang om die te gebruiken. 

In 2013 wilden Arabische landen bijvoorbeeld wraak nemen op Canada’s toen waargenomen pro-Israëlische positie door het te ontnemen van zijn rol als gastheer van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie van de VN, waarvan het hoofdkantoor sinds 1947 in Montreal is gevestigd. de Verenigde Naties begonnen openlijk aanvallen van Canada, met inbegrip van het binnenhalen van andere landen om tegenstem Ottawa in internationale organisaties, volgens de Globe and Mail ‘s verslag van die vergadering.

Dit stuurde niet alleen een bericht naar Canada, maar naar iedereen die ze niet gehoorzaam genoeg vonden aan een Palestijnse positie. Naties begrepen dat sancties en andere maatregelen tegen hen kunnen worden genomen wanneer ze worden geacht te ver verwijderd te zijn van Palestijnse posities en de delegitimatie van de Joodse staat niet voldoende ondersteunen.

De volgende keer dat je je afvraagt ​​waarom zoveel VN-stemmen tegen Israël gaan – of het nu in de Algemene Vergadering, de Mensenrechtenraad of een van de tientallen internationale organisaties is die de mondiale agenda dicteren – wijzen deze simpele waarheden naar de bron van de intellectuele oneerlijkheid en onrechtvaardigheid . De wereldwijde infrastructuur is eenvoudigweg gekaapt door het Palestijnse verhaal.

Bovendien moeten wij Amerikanen onze democratisch gekozen politici bedanken die Israël blijven steunen in de Verenigde Naties en massale druk trotseren – en we mogen het nooit als vanzelfsprekend beschouwen. De strijd om de harten en geesten van de Amerikaanse kiezers en onze vertegenwoordigers tegen de vijanden van Israël moet dagelijks worden gestreden.

Bronnen:

 • naar een artikel van James Sinkison “Why do so many nations join bizarre UN votes against truth, history and the Jewish state?” van 15 december 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • naar een artikel van Jos Hummelen “Achtergrond: waarom veroordeelt de VN Israel zo vaak?” van 16 december 2021 op de site van CIDI.nl
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “Waarom sluiten zoveel landen zich aan bij bizarre VN-stemmen tegen de waarheid, de geschiedenis en de Joodse staat?

 1. Waarom hebben zoveel landen een boot vol Joodse vluchtelingen in 1939 terug naar Duitsland gestuurd?

  Waarom hebben zoveel landen de Duitse vernietigingsindustrie tegen het Joodse volk (op hun grondgebied) laten gebeuren en/of gestopt?

  Waarom hebben zoveel ‘brave burgers’ zo actief meegedaan?

  Waarom is het merendeel van de moordenaars nooit berecht?

  Waarom is Jodenhaat weer legitiem en word het gefaciliteerd in Media & Universiteit?

  Het antwoord van ‘toen is hetzelfde als nu…….Joden vijandigheid!

  Het Jodenhaat gen is nog stééds actief aanwezig in de bevolking en reflecteerd de stemming!

  Simpel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.