Internationale uitbuiting van de Holocaust onder het mom van anti-vaccinatie

Leden van de extreemrechtse partij Confederatie Dziambor, met Winnicki, Berkowicz, Korwin en Braun die poseren voor foto’s met het opschrift ‘Vaccinatie maakt je vrij’

De uitbuiting van de Holocaust door de anti-vaccinatiebeweging wordt vooral gebezigd in rechtse tot extreemrechtse bewegingen en partijen.

Niet enkel in Nederland door Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie (FvD), maar evengoed in Australië, Tsjechië, Roemenië en last but not least: Polen.

Aldus graaft de anti-vaccinatiebeweging haar eigen graf.

Het Auschwitz Museum en de premier van Polen veroordeelden woensdag anti-COVID-vaccinatiedemonstranten als “beschamend” en “hersenloos” voor het tonen van een spandoek dat het beruchte bord nabootste aan de poorten van het nazi-concentratiekamp.

Op het spandoek stonden de woorden “Vaccinatie maakt je vrij” op een boog in de vorm van de boog met de tekst “Werk maakt je vrij” buiten Auschwitz.

Het verscheen dinsdag tijdens een demonstratie in Warschau, georganiseerd door afgevaardigden van de extreemrechtse Confederatiepartij, tegen wat het zegt dat het Polen’s programma van gedwongen vaccinaties is.

Het kampcomplex van Auschwitz-Birkenau werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland op Poolse bodem opgericht. Meer dan 1,1 miljoen mensen, voornamelijk joden, stierven daar, van honger, kou en ziekte of in de gaskamers van Birkenau.

Het museum, dat werd opgericht om het kamp te behouden, zei op Twitter:

“De toe-eigening van het symbool van het lijden van de slachtoffers Auschwitz … is een schandalige manifestatie van morele corruptie. Het is vooral beschamend als Poolse parlementsleden dat doen.”

Premier Mateusz Morawiecki zei in een Facebook-bericht dat de banner “een dramatisch en donker beeld schetste van hoe laag sommige politici en demonstranten kunnen vallen in hersenloze retoriek tegen vaccins.”

Confederatie-wetgever Robert Winnicki zei op Twitter dat het spandoek was verschenen voor het begin van de demonstratie en dat de mensen die het droegen was gevraagd het weg te nemen, maar dat het een uiting was van “sociale verontwaardiging”.

In Melbourne, Australië zijn anti-vaxxers begonnen met het plaatsen van stickers in de stad en vergelijken zichzelf met Joden in de Holocaust terwijl ze doorgaan met het bestrijden van verplichte vaccinaties [beeldbron: Mail Online]

Bronnen:

  • naar een artikel van Sam McFee “Why these stickers referencing Hitler are causing OUTRAGE in Melbourne as anti-vaxxers compare vaccine mandates to ‘medical apartheid’” van 25 november 2021 en een artikel van Chris Matthews “Polish anti-vaxxers spark outrage with ‘shameful’ Auschwitz-style banner saying ‘vaccination makes you free’ mimicking infamous sign at camp gate” van 15 december 2021 op de site van The Daily Mail
  • naar een artikelCzech MP publishes collage comparing vaccinations against COVID-19 to the Holocaust and using imagery of the gate at Auschwitz” van 15 januari 2021 op de site van Romea.cz
  • naar een artikelVeel antisemitische reacties op kort geding” van 16 december 2021 en een artikelCIDI en CJO blij met uitspraak rechter over Holocaustvergelijkingen Baudet” van 15 december 2021 en een artikelPersbericht: Baudet voor de rechter om zijn Holocaust vergelijkingen” van 7 december 2021 op de site van CIDI.nl

Een gedachte over “Internationale uitbuiting van de Holocaust onder het mom van anti-vaccinatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.