Iraanse krant publiceert ‘kaart van Israëlische doelwitten’

Terwijl de wereld zich druk maakt om de bouw van enkele honderden appartementen en huizen voor Joodse inwoners in het noorden van Israël’s hoofdstad Jeruzalem, samen met de obsessie van de VS voor zgn. ‘kolonisten geweld’, publiceert Iran een kaart met doelwitten, inclusief Jeruzalem, dat in puin zal geschoten worden als het ook maar “één verkeerde zet doet”. Israëlkritiek herleid tot in zijn essentie.

“Een intensivering van de Israëlische militaire dreigingen tegen Iran lijkt erop te wijzen dat het zionistische regime is vergeten dat Iran meer dan in staat is om hen van overal te raken”, begon een artikel dat dinsdag in de  Teheran Times werd gepubliceerd. een krant geïdentificeerd met het Iraanse regime.

Het artikel stond onder de kop “Slechts één verkeerde zet!” en bevatte een “kaart met Israëlische doelen”, waarop bijna elke bevolkte gemeenschap in het land met een rode stip was gemarkeerd.

Het artikel besprak recente berichten in Israëlische media dat aanvallen op de Syrische chemische wapenfaciliteiten in maart 2020 en juni 2021 een “directe boodschap” waren aan de Islamitische Republiek, evenals rapporten die de stafchef van de Israëlische strijdkrachten, luitenant-generaal Aviv Kochavi, wilde, om het aantal permanente Israëlische luchtmachtbases te vergroten.

Het artikel citeert de commandant van het Iraanse leger, generaal-majoor Mohammed Bagheri, die zegt dat Iran de bedreigingen van een vijand “nooit onderschat”. “Ondanks ons vertrouwen in de afschrikkingssituatie … zijn we voorbereid op de kleinste bedreigingen op strategisch gebied”, zei Bagheri.

Bagheri vertelde de  Teheran Times ook  dat, hoewel Iran “niet van plan is iemand aan te vallen”, het op “operationeel en tactisch niveau” was voorbereid op een “beslissende reactie met een snel en krachtig offensief”.

Het artikel besprak ook een aankondiging door de IDF op 8 december dat het een grootschalige oefening zou houden boven de Middellandse Zee. De krant beschreef de geplande oefening als een oefening ter voorbereiding op een aanval op Iran.

Het artikel besprak ook de lopende nucleaire onderhandelingen in Wenen, die het beschreef als een poging om manieren te vinden om “illegale sancties” tegen Iran op te heffen, en merkte op dat de nieuwe Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die telefonisch met de Israëlische premier Naftali Bennett sprak op dinsdag een “strenger standpunt” heeft tegen Iran getoond dan zijn voorganger, Angela Merkel.

Het artikel eindigde met de woorden: “Blijf er met je handen af!”

Bronnen:

  • naar een artikel van Damian Pachter “Iranian paper publishes ‘map of Israeli targets’” van 15 december 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel‘Obsessed’ Biden administration put settlements on par with Iran nukes” van 14 december 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.