Hardrockgroep Deep Purple opnieuw in Israël: op 22 mei 2022 in Tel Aviv

Brabosh.com was er 50 jaar geleden bij toen Deep Purple op 5 januari 1972 optrad in Hamburg, Duitsland met als line-up Jon Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover, Ian Gillan en Ian Paice. De drie laatste muzikanten zijn in 2022 ook weer van de partij in Tel Aviv

Deep Purple, een van de iconische pioniers van heavy metal en moderne hardrock, zal volgend jaar een enkele show in Israël opvoeren. De band, opgericht in Londen in 1968, zal op 22 mei 2022 optreden in Tel Aviv.

Dit is niet de eerste show van Deep Purple in Israël. De band kwam voor het eerst naar Israël in 1991 en bezocht opnieuw als onderdeel van verschillende tours in 2008, 2011, 2014 en 2016.

Deep Purple heeft sinds de oprichting meer dan 100 miljoen albums verkocht. De band werd in 2016 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Deep Purple speelt ‘Hava Nagila’ , live in Tel Aviv in 2014:

De jaren zestig rockers Deep Purple treden op 22 mei op in de Menora Mivtachim Arena in Tel Aviv, met nummers van hun nieuwste album, “Turning to Crime“, uitgebracht op 26 november 2021, een leuk pandemisch concept met covers van enkele van de beste rock-‘n-roll-werken van de band.

Het album werd geboren tijdens de coronamaatregelen, toen de band niet bij elkaar kon komen om te jammen en muziek te schrijven. In plaats daarvan kwamen ze op het idee van op Deep Purple geïnspireerde covers van nummers, met een afspeellijst met rockfavorieten waarop gestemd werd door bandleden.

De bezetting van de beroemde hardrockgroep Deep Purple is bij herhaling gewijzigd. De huidige bezetting bestaat uit Ian Gillan – lead- en achtergrondzang, percussie Steve Morse – gitaren, co-leadzang op ‘The Battle Of New OrleansRoger Glover – bas, keyboards, percussie, achtergrondzang, co-leadzang op ‘The Battle Of New OrleansIan Paice – drums, percussie Don Airey – keyboards

Er staat een brede mix van muziek op het album, van Ray Charles tot Stevie Nicks, waarbij elk nummer door de Deep Purple-muzikanten in hun eigen thuisstudio’s is opgenomen en vervolgens door elkaar is gemixt.

Tickets voor Deep Purple zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster .

Trailer van de song ‘Oh Well’ (van Fleetwood Mac), uit het nieuwste album van Deep Purple “Turning to crime”:

Bronnen:

  • naar een artikel van Jessica Steinberg “UK’s Deep Purple, Colombia’s Maluma head to Tel Aviv this spring” van 14 december 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikel van Maya Cohen “Hard rock icons Deep Purple to perform in Israel” van 14 december 2021 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.