De luxe overtuigingen van westerse anti-Zionisten

Rob Henderson, een Aziatisch-Amerikaanse luchtmachtveteraan en Ph.D. kandidaat aan de Universiteit van Cambridge, heeft ‘luxe overtuigingen’ in het algemeen gedefinieerd als meningen die de westerse elites tegen zeer lage kosten een sociale status verlenen, terwijl ze een tol eisen van degenen die daadwerkelijk door dergelijke ideeën worden beïnvloed.

Een voorbeeld dat wordt genoemd door Henderson, die arm en verwaarloosd opgroeide en binnen en buiten pleeggezinnen opgroeide, is de trendy Defund the Police-beweging, die aanzienlijk meer wordt gesteund door de rijken dan door de armen – en overweldigend wordtafgewezen door Afro-Amerikanen.

Dit is niet verwonderlijk, aangezien deze laatste het meest heeft geleden toen de door de wakkere BLM geïnspireerde slogan na de moord op George Floyd, in verschillende mate, daadwerkelijk in het beleid werd geïmplementeerd.

Grote bezuinigingen op de budgetten van politiediensten in grote steden als Los Angeles, Minneapolis en Philadelphia hebben geleid tot een dramatische toename van de misdaad – met name moorden – tegen Afro-Amerikanen.

Westers anti-zionisme, dat niet alleen bij extreem-links steeds meer in zwang is, maar ook bij de grote media, is eveneens een luxe-idee – een idee dat gevaarlijk gescheiden is van de miljoenen levens die getroffen zouden worden door zo’n ‘ oplossing’ voor het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Hoewel de kans dat Israël ermee instemt, of met een geweer wordt gedwongen, het einde van de Joodse soevereiniteit in hun historische thuisland te accepteren onschatbaar klein is, is de schadelijke impact van dergelijke luxe overtuigingen nog steeds vrij reëel.

De promotie door pro-Palestijnse activisten van een niet-zionistische toekomst, die een existentiële bedreiging vormt voor Israëlische joden, brengt de Palestijnen zelf ernstig schade toe, aangezien het valse hoop voedt dat ze zich niet hoeven te bekommeren om het fijne werk van onderhandelingen, compromissen en (noodzakelijke) institutionele opbouw om hun ellende te verzachten.

In plaats daarvan kunnen ze het zionisme gewoon afwachten – waar voormalig Guardian- journalist David Hearst ooit bewonderend naar verwees met het Arabische woord Sumud, wat standvastigheid of uithoudingsvermogen betekent.

The Guardian van 5 augustus 2011

Zolang de Palestijnen vasthouden aan de illusoire hoop dat het zionisme iets is dat kan worden verslagen, in plaats van een realiteit te vertegenwoordigen waarmee ze kunnen – en zelfs moeten – leven, des te langer zullen ze zich bezighouden met gedrag, zoals terrorisme, opruiing en afwijzing, die hun eigen lijden zal verzekeren door een conflict in stand te houden dat schadelijk is voor hun belangen.

Wanneer wakkere (woke) activisten in Londen, Parijs en New York marcheren terwijl ze fantaseren over een wereld zonder Israël terwijl ze ‘Van de rivier naar de zee, Palestina zal vrij zijn‘roepen, pronkend met hun au courante politiek als een modeaccessoire, zijn ze niet alleen bezig met magisch denken, maar nemen deel aan niets meer dan een ijdelheidsproject.

Hun behoefte om zich belangrijk te voelen, zoals Thomas Sowell in bredere zin over dergelijk activisme opmerkte, is zodanig dat de echte wereldgevolgen van hun ideeën – zo duidelijk contraproductief voor degenen die ze beweren te helpen – verdoemd zijn.

Bronnen:

 • naar een artikel van Adam Levick “The luxury beliefs of western anti-zionists” van 14 december 2021 op de site van The Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA)
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “De luxe overtuigingen van westerse anti-Zionisten

 1. Westerse anti Zionisten & Westerse salon Communisten…….zoek het verschil!

  Het zijn allemaal gemanipuleerde ignorante luxe poppen met té veel vrije tijd, die vanaf hun sofa of achter de computer in hun mooie appartement of luxe villa strijden tegen het onrecht van het establishment of de Zionisten (bedoeld word de Joden) tegen de underdog.

  En om zich hélemaal goed te voelen gaan ze op hun vrije dag de straat op, inclusief terreur shawls & spandoeken.

  Maar alléén als ze even niets beters te doen hebben……LOL.

  Al die demo’s van al deze idioten hebben intussen écht wel hun houdbaarheids datum overschreden….de leuzen & mantra’s zijn bekend, alléén de datum is anders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.