CAIR steunt bestuurslid dat zei dat ‘zionistische synagogen’ islamofobie promoten

Na de verontwaardiging naar aanleiding van opmerkingen van CAIR San Francisco uitvoerend directeur Zahra Billoo – die zei dat joodse zionistische organisaties “vijanden” zijn die deel uitmaken van een samenzwering achter islamafobie – kwam de Council on American-Islamic Relations zaterdag naar voren ter ondersteuning van Billoo en verdedigde haar toespraak als verkeerd geciteerd.

CAIR zei in een verklaring op zaterdag:

“Na Billoo’s toespraak op de jaarlijkse conventie voor Palestina van de Amerikaanse moslims voor Palestina (AMP) op 27 november hebben anti-moslimwebsites Zahra’s opmerkingen verkeerd geciteerd en beweerden ze ten onrechte dat ze moslims had ontmoedigd om met joodse groepen in het algemeen samen te werken. Dit is een flagrante leugen. In feite prees Zahra de vele Joodse activisten en groepen die mensenrechten voor alle mensen ondersteunen, inclusief Palestijnen, en moedigde hij moslims specifiek aan om interreligieuze samenwerking aan te gaan met Joodse organisaties zoals IfNotNow en Jewish Voice for Peace. We veroordelen deze online lastercampagne tegen onze zus en collega Zahra Billoo ten zeerste.”

CAIR zei dat ze “met trots Zahra en alle Amerikaanse moslimleiders zullen blijven steunen die laster en bedreigingen krijgen omdat ze een mening durven te uiten over Palestijnse mensenrechten.”

CAIR berispte Jonathan Greenblatt, CEO van ADL – wiens organisatie door Billoo als een “vijand” werd vermeld – voor zijn reactie op Billoo’s opmerkingen, waarin Greenblatt verklaarde dat haar toespraak …

“… een schoolboek is dat verachtelijk, antisemitisch, met samenzwering beladen afval is dat de reguliere Amerikaanse Joodse gemeenschap aanvalt. Het klinkt als iets dat je zou verwachten van blanke supremacisten.”

Greenblatt eiste dat CAIR Billoo zou veroordelen “voor deze vreselijke, onbeschaamde onverdraagzaamheid. En elke organisatie [sic] die beweert te strijden voor sociale rechtvaardigheid zou de banden moeten verbreken met iedereen die zulke haat spuugt.”

Tijdens haar toespraak op 27 november waarschuwde Billoo de aanwezigen dat “wanneer we het hebben over islamofobie, denken we vaak aan de heftige fascisten… .’”

Volgens Billoo is de reden dat deze organisaties achter moslims aan kwamen, dat ze bang zijn dat moslims pleiten voor Black Lives Matter, politieverantwoordelijkheid, dakloosheid, tegen armoede, voor het milieu en “een vrij Palestina”:

“We moeten aandacht besteden aan de Anti-Defamation League, we moeten aandacht besteden aan de Joodse Federatie, we moeten aandacht besteden aan de zionistische synagogen, we moeten aandacht besteden aan de Hillel-hoofdstukken op onze campussen.”

Later in haar toespraak riep Billoo de aanwezigen op om zich te verzetten tegen de organisaties die ze eerder omschreef als ‘de beleefde zionisten’:

“Verzet je tegen de heftige fascisten, maar ook tegen de beleefde zionisten. Het zijn niet je vrienden… Als we het hebben over islamofobie en zionisme, laten we dan duidelijk zijn over de verbanden.” 

Billoo adviseerde de AMP-conventie om “ken je vijanden”, dit waren “de zionistische organisaties” en “de organisaties voor buitenlands beleid die zeggen dat ze geen zionisten zijn maar een tweestatenoplossing willen.”

De reden dat Billoo hen als vijanden beschreef, was de bewering dat zionistische organisaties achter de verspreiding van islamofobie en verschillende kwalen zaten die de Verenigde Staten teisterden.

Tijdens haar toespraak verwees Billoo herhaaldelijk naar het verband tussen islamofobie en zionisme en beweerde dat …

“… islamofobie een goed gefinancierde samenzwering is, een goed gefinancierd project – een goed gefinancierd project om ons te marginaliseren. We moeten de punten verbinden tussen de organisaties die zionistische agenda’s promoten – materialen, marketing en wetgeving – dezelfde zijn die moslims willen verbieden, dezelfde zijn die anti-sharia-wetgeving willen aannemen.”

Billoo beweerde dat het Israëlische leger politieagenten in de Verenigde Staten heeft opgeleid om “ongewapende zwarte mannen, vrouwen en kinderen te doden”, en dat de technologie “die aan de grens tussen de VS en Mexico wordt gebruikt, dezelfde technologie is als bij de apartheidsmuur”.

David Lange, uitvoerend directeur van Israellycool Israel Advocacy, die de verklaringen donderdag ontdekte en publiceerde, zei dat Billoo’s toespraak een “ophitsing” was die “tot bloedvergieten zou kunnen leiden”.

CAIR is een “organisatie voor burgerrechten en belangenbehartiging zonder winstoogmerk” die volgens hun missieverklaring op hun website “Amerika’s grootste organisatie voor burgerlijke vrijheden is”.

Billoo was voorheen bestuurslid van de Women’s March, maar werd uit het veld gestuurd vanwege vermeende antisemitische opmerkingen, die ze omschreef als ‘een islamofobe lastercampagne’.

Bronnen:

  • naar een artikel van Michael Carr “CAIR supports member that said ‘Zionist synagogues’ behind Islamophobia” van 12 december 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “CAIR steunt bestuurslid dat zei dat ‘zionistische synagogen’ islamofobie promoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.