Algerije zegt dat Israël probeert de hele regio over te nemen

Algiers, 7 december 2021. Parlementsvoorzitter Ibrahim Boughali (links) begroette Mahmoud Abbas voor een 3-daags bezoek aan Algerije. Abbas nam een cheque van 100 miljoen dollars mee naar huis [beeldbron: EN TV]

De Algerijnse vertegenwoordiger bij een bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking zei dat Israël probeert het hele Midden-Oosten te beheersen.

De voorzitter van de Algerijnse Volksvergadering (Lagerhuis), Ibrahim Boughali, sprak vrijdag in Istanbul op de 16e Conferentie van de Unie van Raden van Lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) die 57 moslimstaten vertegenwoordigt.

In zijn toespraak zei hij:

“Algerije roept de islamitische volkeren op tot meer solidariteit met het Palestijnse volk, terwijl ze werken aan het behoud van hun rechten, verworvenheden, erfgoed en identiteit, en het beleid veroordelen dat erop gericht is de zionistische entiteit in staat te stellen de regio te controleren en over te nemen. door normalisatie of collusie.”

Zie je, wanneer Israël vrede sluit met Arabische naties, is het niet voor vrede. Het is overnemen! Let ook op de formulering. Boughali beschuldigt Israël niet rechtstreeks van het proberen de regio over te nemen – dat is een gegeven. Hij is boos dat andere Arabische naties de Joden machtigen in hun ‘onbeperkte hebzucht’.

Ibrahim Boughali voegde eraan toe:

“We steunen het Palestijnse volk in hun heilige strijd voor bevrijding en waardigheid en ter wille van de opbouw van hun onafhankelijke en soevereine staat en zijn hoofdstad, Al-Quds Al-Sharif, zoals het was gedurende zijn glorieuze geschiedenis, een baken van beschaving, vrijheid, denken en vreedzaam samenleven.”

Abu Mazen, nom de guerre van PLO-chef Mahmoud Abbas, op driedaags bezoek aan Algerije, waar hij de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune ontmoette (plaatje hierboven).

Ook president van Algerije Abdelmadjid Tebboune sprak tijdens het 3-daags bezoek vorige week aan Algerije van Abu Mazen (Mahmoud Abbas) gelijkaardige woorden:

“De Palestijnse zaak, die centraal staat in het conflict in het Midden-Oosten, moet een centrale zaak worden. Het herstel van de vrede in het Midden-Oosten hangt af van de vestiging van de staat Palestina op basis van de grenzen van 67, met Al-Quds als hoofdstad.”

En president Tebboune voegde eraan toe:

“Trouw aan de glorieuze revolutionaire geschiedenis van Algerije en de niet-aflatende inzet van het hele Algerijnse volk om de rechtvaardige Palestijnse zaak onder alle omstandigheden te steunen, en als onderdeel van de uitvoering van relevante resoluties van de Arabische Liga, heeft de Algerijnse staat besloten een cheque toe te kennen ter waarde van honderd miljoen dollar (US$ 100 miljoen) aan onze broer, Zijne Excellentie Abu Mazen, president van de Palestijnse Staat en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie.”

Vóór het zionisme was Jeruzalem een ​​verwaarloosd binnenwater voor de moslimwereld, dat door vrijwel iedereen werd genegeerd. Maar iedereen heeft recht op zijn eigen feiten, toch?

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Algeria says Israel is attempting to take over the entire region” van 13 december 2021 en een artikel van EoZ “Israel has divided the Arab world; Abbas tries to cling to the part that still hates Israel” van 7 december 2021 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikelPresident Mahmoud Abbas ends visit to Algeria” van 7 december 2021 op de site van Algeria Press Service

Een gedachte over “Algerije zegt dat Israël probeert de hele regio over te nemen

  1. De roepende in de palestijnse woestijn……oeps die bestaat niet.

    Misschien is het nog niet door gedrongen…..meer de wereld is veranderd en het boek met het palestijnse sprookje gesloten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.