Verenigde Naties veroordelen Israël 6 keer, de rest van de wereld: 0 (zero) keer

De Algemene Vergadering van de VN keurde in 146-7 een resolutie goed die “terreurdaden door verschillende extremistische Israëlische kolonisten” veroordeelde. Er waren ook 20 onthoudingen bij die resolutie met de titel “Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem en de bezette Golan”.

De resolutie maakte deel uit van een pakket van zes anti-Israëlische teksten die de UNGA donderdag heeft goedgekeurd en waarin de Israëlische nederzettingenactiviteit wordt veroordeeld, wordt opgeroepen tot terugtrekking uit de Golanhoogte en het werk van de UNRWA wordt bevestigd.

De tekst over nederzettingen deed een algemene oproep tegen terreur, waarin stond dat de UNGA “de daden van geweld en terreur tegen burgers aan beide kanten veroordeelde en herinnerde aan de noodzaak om een ​​einde te maken aan alle gewelddaden, inclusief terreurdaad, provocatie, ophitsing en vernietiging.”

Maar hoewel de resolutie een aantal keren sprak over geweld door Israëlische kolonisten, veroordeelde het op geen enkel moment de Palestijnse terreur of zelfs geweld tegen Israëli’s.

Een Israëlische vertegenwoordiger nam de Algemene Vergadering over deze kwestie ter hand:

“Deze resoluties kozen ervoor om prioriteit te geven aan het demoniseren van Israël, terwijl ze totaal faalden om [Palestijnse] terroristische activiteiten te veroordelen, laat staan ​​​​vermelden van [Palestijnse] terroristische activiteiten. Ze stimuleren actie en ze kosten levens. De Israëli’s zijn de afgelopen weken slachtoffers waren geweest van een nieuwe golf van terreur onder een reeks schiet- en steekaanvallen door Hamas en andere Palestijnse terroristen. In plaats van deze afschuwelijke terreurdaad aan de kaak te stellen, heeft deze vergadering resoluties aangenomen waarin uitsluitend Israël wordt veroordeeld. Dit is gewoon weer een voorbeeld van de beruchte dubbele standaardrealiteit waarmee Israël dagelijks wordt geconfronteerd in de zalen van de UNGA.”

De landen die tegen de tekst waren, waren Canada, Hongarije, Israël, Liberia, de Marshalleilanden, Micronesië en de VS. Vierentwintig van de 27 lidstaten van de EU steunden de tekst. Tsjechië en Slovenië, die vorig jaar voor de tekst stemden, veranderden dit jaar van stemming en onthielden zich van stemming, net als de niet-EU-staten Ecuador, Fiji en Zambia. 

Vorig jaar werd de resolutie 150-7 aangenomen, met 17 onthoudingen. De resolutie bevestigde ook dat de Israëlische nederzettingen “inclusief Oost-Jeruzalem en de bezette Syrische Golan illegaal zijn en een obstakel vormen voor vrede en economische en sociale ontwikkeling.”

Ziekelijke en disproportionele focus op Israël.
De échte mensenrechten schendende landen ontspringen de dans

De tekst roept alle staten op “om de situatie die is ontstaan ​​door maatregelen die volgens het internationaal recht onwettig zijn, niet te erkennen en geen hulp of bijstand te verlenen bij het in stand houden van de situatie, met inbegrip van maatregelen die gericht zijn op het bevorderen van annexatie in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem en andere Arabische gebieden. bezet door Israël sinds 1967.”

De zes resoluties die donderdag zijn goedgekeurd, maakten deel uit van een pakket van 14 teksten over Israël dat de Algemene Vergadering voor het einde van het jaar wil aannemen. De minst populaire van de zes teksten was de resolutie waarin het “werk van de speciale commissie om Israëlische praktijken die de mensenrechten van het Palestijnse volk aantasten” te onderzoeken, werd bevestigd.

Bronnen:

 • naar een artikel van Tovah Lazaroff “UNGA condemns ‘acts of terror’ by extremist Israeli settlers” van 10 december 2021 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikelUN Condemns Israel 6 Times, Rest of World 0” van 10 december 2021 op de site van UN Watch
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

3 gedachtes over “Verenigde Naties veroordelen Israël 6 keer, de rest van de wereld: 0 (zero) keer

 1. Deze hetze & verenigd pogrom tegen de énige Joodse staat ter wereld heeft niets met antisemitisme te maken……LOL!

  Het grappige is dat ze hun eigen BS ook nog serieus nemen en er over de VN gesproken word alsof het in de laatste 50 jaar ergens op de wereld ooit iets goeds heeft gebracht.

  Feit is dat sinds hun bestaan honger, vluchtelingen & armoede alleen maar is vertienvoudigd, ze géén conflict hebben tegengehouden en geen oorlog gestopt!

  Maar de VN bobo’s leven er goed en dus moet het circus verder draaien.

  En dáárom verdoen ze hun tijd om hun vinger op te steken in de zovéélste resolutie tegen de Jood Israel……om daarna bij een goed glas wijn van een goede maaltijd te genieten in een van de NY top restaurants.

  Like

 2. Ik schaam mij diep…zo vreselijk diep vooe deze landen…en ik schaam mij diep voor Nederland…deze Nederlandse regering…die meehobbelt..met deze V N.
  Ik ga op mijn knieën met hrt schaamrood op mijn kaken..en bid tot de GOD VAN ABRAHAM ISAAC EN JACOB in de naam van onze REDDER JEZUS- YESHUA DE HEER DER HEERSCHAREN…..
  Ik vraag vergeving..HEER REDT ONS LAND..NEDERLAND…En laat ons Israel gaan zegenen en een diep samenwerkingsverband aangaan met Israel! Israel vecht tegen de islam..De Uslam wil de gehele wereld overnemen….en wij…De wachters op de toren/ muren..zijn stil..het zijn allemaal stomme honden en dwazen…ze dienen de god van de mammon!!!!…Israel vecht voor de hele wereld tegen Iran..in zijn eentje…!
  ABBA VADER HELP..Toon al deze landen de GLOED VAN UW GELAAT EN ZIJ ZULLEN GERED ZIJN IN YESHUA’S NAAM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.