Palestijns meisje dat in Jeruzalem een Joodse moeder van vijf neerstak, had antisemitisch lesmateriaal op zak

Palestijnse antisemitische propaganda om Joden te vermoorden

Een 14-jarig Palestijns meisje dat ervan verdacht wordt woensdag een vrouw in Jeruzalem te hebben neergestoken, had een aantal leerboeken van de Palestijnse Autoriteit bij zich met opruiende berichten toen ze werd betrapt, onthulde een Israëlische waakhond donderdag.

De politie zei dat ze de tiener op haar school hadden gearresteerd kort nadat ze de 26-jarige Moriah Cohen, de buurvrouw van haar familie in de buurt van Sheikh Jarrah, had neergestoken terwijl het slachtoffer met haar vijf kinderen aan het wandelen was.

IMPACT-se, een Israëlische non-profitorganisatie die educatief materiaal beoordeelt dat door de PA wordt gebruikt, zei dat het meisje bij haar arrestatie boeken met een aantal “gewelddadige” materialen in een schooltas droeg. 

Deze omvatten een les in begrijpend lezen waarin een terreuraanval op Israëlische burgers wordt beschreven als een “barbecuefeest”, een statistische les met behulp van een frequentietabel met het aantal “martelaren” die door Israël zijn gedood, en een tekst over sociale studies die gewapend verzet uitbeeldt als “natuurlijk” en “legitiem”.

Eerst was er het woord…

Groups CEO Marcus Sheff merkte op:

“Het is moeilijk voor te stellen dat er een tragischer metafoor is voor het brutale antisemitisme en de aanmoediging tot geweld in het Palestijnse leerplan, dan een 14-jarig Palestijns meisje dat een zichtbaar Joodse vrouw neersteekt terwijl ze de opzwepende schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit in haar rugzak draagt. Deze leerboeken zijn strategisch gemaakt door de PA om een ​​cultuur van haat en geweld onder 1,3 miljoen kinderen te promoten.”

“Ik hoop echt dat de landen die het Palestijnse ministerie van Onderwijs en UNRWA nog steeds steunen, goed opletten en de juiste conclusies trekken”, zei Sheff, verwijzend naar het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen dat onder vuur is komen te liggen vanwege het gebruik van antisemitisch en gewelddadig materiaal in zijn scholen.

De in Israël gevestigde waakhond zei dat zijn eerdere analyses van het PA-curriculum de “hoogste niveaus van aanzetten tot geweld” hadden gevonden in leerboeken voor de klassen 7-11.

De school die de tiener bezocht, stond zelf bekend om het promoten van extremistische inhoud, voegde de groep eraan toe, zoals het bericht op haar Facebook-pagina eerder dit jaar van een meisje dat een gedicht voorlas dat zei: “Ik ben een zwaard dat zich gekeerd heeft tegen de vijanden van mijn vaderland.”

Cohen raakte lichtgewond bij de steekpartij, de laatste in een reeks recente terreuraanslagen in Jeruzalem, waaronder een steekpartij in de Oude Stad en een Hamas- schietpartij in de Oude Stad waarbij een dode en vier gewonden vielen.

“Jong geleerd is oud gedaan”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Authority Textbooks ‘Encouraging Violence’ Found on Teenage Girl When Arrested for Jerusalem Stabbing” van 10 december 2021 en een artikel van Benjamin Kerstein “Husband of Jerusalem Stabbing Victim: If Attack Continued, ‘I Don’t Want to Think About How It Would Have Ended’” van 8 december 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Palestijns meisje dat in Jeruzalem een Joodse moeder van vijf neerstak, had antisemitisch lesmateriaal op zak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.