Antisemitische moordenaar van Sarah Halimi weigerde behandeling van Joodse verpleegster in psychiatrisch ziekenhuis

Een Frans parlementair onderzoek naar de moord op een joodse vrouw in haar eigen huis in april 2017 door een antisemitische aanvaller heeft vernomen dat de beschuldigde moordenaar weigerde te worden behandeld door een joodse verpleegster in het psychiatrisch ziekenhuis waar hij wordt geobserveerd.

Het onderzoek naar de moord op de 65-jarige Sarah Halimi door Kobili Traore – die islamitische gebeden reciteerde terwijl hij zijn slachtoffer bewusteloos sloeg, voordat hij haar lichaam uit een raam op de derde verdieping gooide – leerde details over het dagelijkse leven van Traore in het ziekenhuis van een Franse journalist die getuigenis aflegde.

Kobili Traore

Eerder dit jaar sprak het hoogste gerechtshof van Frankrijk Traoré vrij van strafvervolging, op grond van het feit dat zijn inname van cannabis in de nacht van 4 april 2017 dat hij Halimi vermoordde hem tijdelijk krankzinnig had gemaakt, wat woedende protesten van de Joodse gemeenschap teweegbracht.

Christophe Dansette, een journalist bij de omroep France 24, citeerde een niet nader genoemde bron in het ziekenhuis waar Traore momenteel verblijft en vertelde op 1 december dat Traore daar geen behandeling kreeg van artsen.

Hij is niet ziek, hij is een geweldige imitator“, zei Dansette. Dansette onthulde dat zijn bron hem vertelde dat Traore niet alleen cannabis bleef roken, maar ook aan andere patiënten in het ziekenhuis leverde.

De bron zei dat Traore “veel tv kijkt, nooit een van de vijf [moslim] gebeden van de dag mist en dat hij gemakkelijk boos wordt.” Traore mocht ook buiten bezoeken met familieleden, zei Dansette. “Hij had toestemming voor uitstapjes en kon een heel weekend vergezeld gaan van zijn familie”, zei hij.

Dansette beweerde dat Traore de behandeling van een joodse verpleegster in het ziekenhuis had geweigerd “uit angst om door zijn demonen te worden verteerd en opnieuw te beginnen”. Tijdens de moord op Halimi hoorden buren Traore het woord “Shaitan” schreeuwen – Arabisch voor “Satan” – terwijl hij zijn slachtoffer stompte en schopte.

Dansette voegde er echter aan toe dat Traore’s houding ten opzichte van de joodse verpleegster was aangemoedigd door een ander lid van het verplegend personeel, die niet langer in het ziekenhuis werkte. Zijn bron had hem verteld dat de moordenaar van Halimi ‘zichzelf veel de schuld geeft van wat hij heeft gedaan’, zei Dansette.

De moord op Halimi en de nasleep ervan was een grote schok voor Franse joden in een klimaat van toenemend antisemitisme. Toen op 14 april het besluit werd aangekondigd om Traore van het proces te vrijwaren , verklaarde een verklaring van Crif – het overkoepelende orgaan dat de Franse joden vertegenwoordigt – dat “we nu in ons land de joden straffeloos kunnen martelen en doden”.

Bronnen:

  • naar een artikel van Ben Cohen “Antisemitic Killer of Sarah Halimi Refused Treatment From Jewish Nurse at Psychiatric Hospital, French Parliamentary Inquiry Told” van 8 december 2021 op de site van The Algemeiner
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.