Acht gecertificeerde feiten omtrent Jeruzalem

9-armige Chanoeka kandelaar aan de Kotel op de Tempelberg in Jeruzalem

De Joodse feestdag Chanoeka wordt gevierd door de Joden die meer dan 2000 jaar geleden hun heilige tempel in Jeruzalem opnieuw inwijden. 

De fysieke manifestaties van de vieringen van vandaag omvatten extra gebeden en het aansteken van een menora in een iets andere vorm dan degene die in de tempel bestond, aangezien die zeven takken had, terwijl degenen die vandaag worden verlicht er acht hebben. 

De acht takken herdenken de acht dagen dat de kleine kruik met olie die in de tempel werd gevonden, de menora verlicht kon houden totdat nieuwe partijen gezuiverde olie waren gemaakt en naar Jeruzalem waren gebracht.

Moderne herdenkingen zijn niet gericht op de vele veldslagen die de Joodse strijders om de Grieken hebben geleverd. Dat is een vergissing. Het is tijd om de feestdag te gebruiken om de huidige wereldwijde laster over Joods Jeruzalem te bestrijden. 

Net zoals de historische Joodse Makkabeeën vochten tegen tientallen krijgers die op olifanten reden in de velden van het land Israël, moeten we de olifanten in de kamer het hoofd bieden en verslaan: de leugens van moslimverzoening die hebben mogen etteren in discussies over de hoofdstad van de Joodse staat stad.

Acht stellingen over Jeruzalem

 1. Joden hebben een onvervreemdbaar recht om te bidden op de Tempelberg
 2. Joden verbieden te leven en te bidden in hun heiligste stad is flagrant antisemitisme, net als het ontkennen van de Joodse geschiedenis
 3. Er is geen “judaïserend” Jeruzalem, aangezien de Joden sinds de jaren 1860 de meerderheid in Jeruzalem waren en zich sinds 1000 v. Chr. aan de stad hebben toegewijd
 4. De veiligheid van Israël vereist dat zijn hoofdstad ruim binnen zijn grenzen zit
 5. Verdeelde hoofdsteden zijn een functie van oorlog, niet van vrede. De plaats die bekend staat als “Oost-Jeruzalem” bestond slechts een paar jaar, 1949-1967
 6. Geen enkel deel van Jeruzalem werd ooit overwogen om deel uit te maken van Palestina. Niet alleen is “Oost-Jeruzalem” geen echte stad, maar er is geen basis om het “bezet Palestijns gebied” te noemen
 7. Arabieren in Jeruzalem hebben en krijgen Israëlisch staatsburgerschap aangeboden
 8. Er is geen etnische zuivering van Arabieren. De Arabische bevolking in Jeruzalem is sneller gegroeid dan de Joden sinds Israël de stad herenigde

Deze duidelijke feiten worden herhaaldelijk in die mate op het wereldtoneel ter discussie gesteld, dat sommige van deze uitspraken extreem lijken, wat het belang van het duidelijk herhalen ervan nog eens onderstreept. Iedereen zou zijn lokale kranten en gekozen functionarissen over deze feiten moeten schrijven, de verklaringen op sociale media moeten delen en de leugens luid moeten weerleggen wanneer ze worden gezien.

 1. Joden hebben een onvervreemdbaar recht om te bidden op de Tempelberg

Er zijn een handvol basisrechten die alle mensen hebben, zoals controle over hun persoon en het vermogen om een ​​religie naar keuze te volgen. Het reikt verder dan grenzen en soevereiniteit en heeft betrekking op individuen en gemeenschappen zoals verklaard in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Of men nu een bepaalde regering leuk vindt of erkent, het recht om te praktiseren en te aanbidden behoort die persoon toe als individu en lid van een op geloof gebaseerde groep.

Dus hoewel sommigen misschien denken dat het Koninkrijk Saoedi-Arabië een verschrikkelijk regime is, zal niemand ontkennen dat moslims het recht zouden moeten hebben om te bidden in hun heilige steden Mekka en Medina in de KSA. Een persoon hoeft niet katholiek te zijn of te denken dat het Vaticaan een legitieme regering is om het recht van katholieken te bevestigen om naar de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad te komen.

Zo is het ook voor Joden op de Tempelberg in Jeruzalem. Ongeacht iemands mening over de staat Israël, Joden van over de hele wereld hebben een onvervreemdbaar recht om te bidden op hun heiligste locatie.

2. Joden verbieden te leven en te bidden in hun heiligste stad is flagrant antisemitisme, net als het ontkennen van de Joodse geschiedenis

De Verenigde Naties hebben de kant van de tientallen moslimlanden bij de Verenigde Naties gekozen ter ondersteuning van het verbieden van Joden om in hun heiligste stad te wonen en te bidden. Ze hebben verklaard dat Joden die bidden op de Tempelberg een ‘provocatie’ is, waarbij oorzaak en gevolg wordt omgekeerd in een logica die zou verklaren dat zwarten die naar een wijk verhuizen een provocatie zijn voor blanke supremacisten .

Om de onlogica te verdedigen als geen antisemitisme, hebben moslim-Arabieren de fundamentele geschiedenis van de joden aangevochten dat de Tempel niet bestond, en als dat zo was, dan was het niet in Jeruzalem. 

Ze gaan zelfs zo ver om te verklaren dat Jezus geen Jood was maar een Palestijnse moslim. Dit zijn niet alleen schandalige verzinsels, maar aanvullende vormen van verachtelijk antisemitisme:

3. Er is geen “judaïserend” Jeruzalem, aangezien de Joden sinds de jaren 1860 de meerderheid in Jeruzalem waren en zich sinds 1000 vGT aan de stad hebben toegewijd

Joden hebben hun religie op Jeruzalem gericht sinds koning David de hoofdstad rond 1000 v.Chr. van Hebron naar Jeruzalem verplaatste. Zijn zoon Salomon bouwde daar de Eerste Joodse Tempel en is sindsdien het centrum van het Joodse gebed. Ongeacht waar de Joden woonden of welke buitenlandse macht het Joodse heilige land bestuurde, Joden leidden gebeden en baden over Jeruzalem.

Het is daarom geen wonder dat de Joden sinds de jaren 1860 de meerderheid in Jeruzalem vormen. Joden verhuisden naar, woonden en baden in de stad vóór de introductie van het moderne zionisme. De huidige staat Israël beschermt (of zou moeten beschermen) de rechten van Joden in Jeruzalem, maar die politieke entiteit staat los van de diepe Joodse wortels en verbinding met de heilige stad.

4. De veiligheid van Israël vereist dat zijn hoofdstad ruim binnen zijn grenzen zit

Israël is een heel klein en langgerekt land met veel buren. Verschillende van die buren erkennen het bestaansrecht van het land niet en verkeren in een officiële staat van oorlog met de Joodse staat.

De hoofdstad van Israël ligt ruwweg in het midden van het land, inclusief het Israëlische grondgebied van gebied C. Theoretisch zou het niet omvatten van gebied C dat Jeruzalem grenst aan een andere staat. 

Geen enkel land brengt zijn hoofdstad op zo’n manier in gevaar, zelfs niet als het vrede zou hebben met zijn buren. Er is geen verklaring – hoe goed bedoeld ook – die zowel de veiligheid van Israël kan ondersteunen als suggereert dat de hoofdstad Jeruzalem grenst aan een ander land.

5. Verdeelde hoofdsteden zijn functies van oorlog, niet van vrede. De plaats die bekend staat als “Oost-Jeruzalem” bestond slechts een paar jaar, 1949-1967

Hoofdsteden als Berlijn en Beiroet werden verdeeld tijdens periodes van vijandelijkheden. Zodra de vrede was gevestigd, werden de steden herenigd.

“Oost-Jeruzalem” bestond op dezelfde manier tijdens een periode van oorlog tussen islamitische Arabische staten en Israël. Het bestaan ​​ervan was slechts het resultaat van de wapenstilstandslijnen die in 1949 tussen Israël en Jordanië werden ingesteld, waarin specifiek werd vermeld dat de lijnen niet als echte grenzen moesten worden beschouwd.

De stad werd in 1967 herenigd nadat Jordanië Israël opnieuw had aangevallen, net als in 1948. Aan de korte, ongelukkige negentien jaar van verdeeldheid kwam decennia geleden een einde.

Jeruzalem achter prikkeldraad. 19 jaar lang – van 1948 tot 1967 – mochten Joden hun heilige plaatsen niet meer bezoeken tijdens de bezetting van de Oude Stad door Jordanië

6. Geen enkel deel van Jeruzalem werd ooit overwogen om deel uit te maken van Palestina. Niet alleen is “Oost-Jeruzalem” geen echte stad, maar er is geen basis om het “bezet Palestijns gebied” te noemen

Ondanks historische feiten verwijzen de Verenigde Naties naar “Oost-Jeruzalem” als een werkelijke plaats en beschrijven het als “bezet Palestijns gebied”. Dit is dubbel fictie. Oost-Jeruzalem bestaat niet alleen niet, het is nooit overwogen om deel uit te maken van een Palestijnse staat, zelfs niet door de Verenigde Naties.

Het VN-verdelingsplan van 1947 plaatste Groot-Jeruzalem en Groot-Bethlehem in een Corpus Separatum dat internationaal zou zijn beheerd. Het zou geen deel uitmaken van een Joodse staat en ook niet van een Arabische. Het heeft daarom geen invloed op de realiteit om het oostelijke deel van Jeruzalem “OPT” te noemen.

7. Arabieren in Jeruzalem hebben en krijgen Israëlisch staatsburgerschap aangeboden

Israël is alle Arabieren in het oostelijke deel van Jeruzalem het Israëlische staatsburgerschap blijven aanbieden sinds het het gebied officieel heeft geannexeerd. Duizenden Arabieren hebben dat burgerschap genomen en duizenden anderen hebben zich aangemeld. Deze Israëlische Arabieren hebben dezelfde rechten als andere Israëlische burgers.

Niet dat je ooit zulke feiten zou leren door te luisteren naar Palestijnse Arabieren, de Verenigde Naties of hun propagandakanalen in de media.

8. Er is geen etnische zuivering van Arabieren. De Arabische bevolking in Jeruzalem is sneller gegroeid dan de Joden sinds Israël de stad herenigde

De Arabische bevolking in Jeruzalem is explosief gestegen , vooral in verhouding tot de Joodse bevolking. Van 1990 tot 2019 groeide de Arabische bevolking 3,4 keer, terwijl de Joodse bevolking slechts 1,9 keer groeide. In diezelfde periode groeide de huisvesting voor Arabieren in de stad met 188%, terwijl het voor joden slechts met 64% groeide. Toen Israël de stad in 1967 herenigde, vormden de Arabieren 26% van de bevolking van de stad, terwijl ze nu 36% uitmaken .

Uitstrijkjes dat Joden “etnisch zuiveren” Arabieren zijn niet alleen overduidelijk vals, maar proberen de geschiedenis van moslim-Arabieren die de Joden etnisch zuiverden uit Judea en Samaria in 1949, en uit verschillende landen zoals Marokko, Syrië en Egypte in de decennia na de stichting van Israël.

De wereld wordt geteisterd door regelrechte leugens over Jeruzalem, ook over de rechten van Joden en de acties van Israël. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om het licht van de waarheid te verspreiden in het licht van het antisemitisme dat steeds duisterder en brutaler wordt.

Bronnen:

 • naar een artikelEight Attestations On Jerusalem” van 9 december 2021 op de site van First One Through

Een gedachte over “Acht gecertificeerde feiten omtrent Jeruzalem

 1. a m e n .
  HET IS GOD’S LAND DE GOD VAN Abraham Isaak en Jacob.
  JEZUS/YESHUA IS niet alleen de KONING van de JODEN maar ook HEER en KONING over de gehele aarde.
  Dit artikel sta ik voor 1000% achter in de naam van de GOD YESHUA van YISRAEL.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.