Abbas bedreigt Israël met het nemen van eenzijdige stappen

De leider van Al Fatah, van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, waarschuwde woensdag dat de PA unilaterale diplomatieke stappen zou ondernemen als Israël zijn huidige beleid met betrekking tot de Palestijnse kwestie voortzet.

Tijdens een persconferentie met de Tunesische president Kais Saied zei Abbas:

“We zullen nooit akkoord gaan met de voortzetting van de Israëlische bezetting en apartheid op ons land en ons volk, we zullen nooit de aanvallen accepteren op de identiteit, het karakter en de inwoners van Oost-Jeruzalem. en de Al-Aqsa-moskee (Tempelberg) en de Heilig Grafkerk, en we zullen nooit akkoord gaan met de voortzetting van de moorden, de sloop van de huizen, het misbruik van onze gevangenen, het vasthouden van de lichamen van onze martelaren en de voortzetting van de belegering van de Gazastrook.”

Arabisch-Franse antisemitische prent met een stereotype voorstelling van een Jood die zegt: “Kan je niet wat sneller schieten want ik ben gehaast om binnen te gaan?”

Abbas wendde zich tot zijn Algerijnse gastheren en zei:

“Kun je je voorstellen dat Israël honderden lichamen van martelaren vasthoudt, niet voor een specifiek doel, maar om de families van de martelaren te straffen? We streven naar vrede tijdens een internationale conferentie die zal worden bijeengeroepen in overeenstemming met internationale legitieme beslissingen … om een ​​einde te maken aan de bezetting van het land van de staat Palestina en zijn hoofdstad, Oost-Jeruzalem.”

“Ik wil benadrukken dat we snel actiemiddelen en maatregelen zullen hebben als de bezettingsautoriteiten doorgaan met het onderdrukken en agressief optreden tegen onze mensen en ons land en onze hoofdstad Jeruzalem. De komende maand zal de Centrale Raad bijeenkomen om beslissingen te nemen en we menen wat we zeggen. We hebben niet langer de macht om te wachten en we zullen beslissingen nemen die onze mensen ten goede zullen komen binnen het kader van internationale legitimiteit en we zullen niet afwijken ervan.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “Abbas threatens Israel with unilateral steps” van 9 december 2021 op de site van Israel National News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.