David Singer over het morele verval van de Verenigde Naties

Toen de Verenigde Naties werden opgericht, kende ze nog het verschil tussen goed van kwaad. Tegenwoordig tonen zelfs de woorden die het gebruikt de immorele diepten aan waarin het is gevallen.

De taal die door de Verenigde Naties (VN) en haar functionarissen wordt gebruikt om het onopgeloste 100 jaar oude conflict tussen Joden en Arabieren te karakteriseren, diskwalificeert de VN om een ​​betekenisvolle rol te spelen bij het beëindigen van dat langlopende geschil.

Het rapport aan de Veiligheidsraad op 30 november door Tor Wennesland – speciale coördinator voor het vredesproces in het Midden-Oosten – is het laatste in de voortdurende semantische oorlogvoering die wordt gevoerd tegen Israël.

Het rapport van Wennesland is doorspekt met de volgende terminologie die riekt naar vooroordelen tegen Joodse claims, maar sterk bevooroordeeld is ten gunste van Arabische claims:

“Bezet Palestijns Gebied”

“Bezet Palestijns Gebied” is in feite “Betwist Gebied”: Gebied dat wordt opgeëist door zowel Joden als Arabieren.

Het gebruik van “Bezet Palestijns Gebied” in plaats van “Betwist Gebied” geeft aan dat de VN geen Joodse aanspraken op dit “Betwiste Gebied” accepteert – ondanks het feit dat artikel 80 van het VN-handvest het recht van Joden behoudt om in dat Gebied te wonen met het oog op de wederopbouw van het Joods Nationaal Tehuis daar onder de voorwaarden van het mandaat van de Volkenbond van 1922 voor Palestina.

“Westoever” (West Bank)

De term “Westelijke Jordaanoever” werd in 1950 bedacht om 4% van het grondgebied van het voormalige Palestina ten westen van de Jordaan aan te duiden – gedurende de voorgaande 3000 jaar “Judea en Samaria” genoemd – dat verenigd was met nog eens 78% van het grondgebied van voormalig Palestina ten oosten van de rivier de Jordaan – Transjordanië genaamd – om een ​​nieuwe territoriale entiteit te vormen die omgedoopt werd tot “Jordanië”.

Het gebruik door Wennesland van de op zichzelf staande term “Westelijke Jordaanoever”, zonder enige verwijzing naar de 3000 jaar oude historische naam, geeft de immorele diepten aan waarin de VN en haar functionarissen zijn gezonken.

Immers – de VN hadden zelf op 29 november 1947 in Resolutie 181 (II) de term “Judea en Samaria” gebruikt :

De grens van het heuvelland van Samaria en Judea begint aan de Jordaan bij de Wadi Malih ten zuidoosten van Beisan

De speciale VN-commissie voor Palestina gebruikte ook de term “Judea en Samaria” in haar rapport uit 1947 :

…het binnenland is erg bergachtig met de heuvels van Judea en Samaria in het centrum

Het verwijderen van elke mogelijke identificatie met de Joden en de Joodse geschiedenis door elke verwijzing naar “Judea en Samaria” – het oude en bijbelse hart van het Joodse volk – te schrappen – legt de anti-joodse vooringenomenheid van de VN bloot bij het op papier zetten van Joodse aanspraken op dit betwiste gebied ten gunste van een uitgevonden vervalsing pro-Arabische claim die voor het eerst in de geschiedenis werd gemaakt in het PLO-handvest van 1964.

“De Palestijnse Autoriteit”

Op 3 januari 2013 – de term “Palestijnse Autoriteit” werd vervangen door de term “Staat Palestina” – toen Mahmoud Abbas, handelend in zijn hoedanigheid van president van de staat Palestina en voorzitter van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, ondertekend “Decreet nr. 1 voor het jaar 2013.”

Artikel 1 van het besluit luidt :

“Officiële documenten, zegels, tekens en briefhoofden van de officiële en nationale instellingen van de Palestijnse Nationale Autoriteit zullen worden gewijzigd door de naam ‘Palestijnse Nationale Autoriteit’ te vervangen door de naam ‘Staat Palestina’ en door het embleem van de Staat van Palestina aan te nemen. Palestina.”

Artikel 4 stelt :

“Alle bevoegde autoriteiten, elk in hun respectieve gebied, voeren dit besluit uit vanaf de datum ervan.”

Wat motiveert de VN en haar functionarissen om na bijna 9 jaar nog steeds een oogje dicht te knijpen voor deze officiële naamsverandering?

De VN blijft haar geloofwaardigheid, neutraliteit en onpartijdigheid verliezen omdat zij en haar functionarissen taal en terminologie gebruiken die in tegenspraak zijn met het streven naar een einde aan het Arabisch-Joodse conflict.

Stokken en stenen zullen de botten van de VN niet breken, maar het voeren van semantische oorlogvoering tegen Israël doet dat zeker.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Singer “Does the UN have a moral compass?” van 7 december 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “David Singer over het morele verval van de Verenigde Naties

  1. Het morele verval van de VN is al jaren aan de gang.
    Het is wachten op de oplossing van dit zieke orgaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.