Al Fatah: Palestijnse Arabieren zijn een ‘leger in de buik van een griezelig, door de VS gesteund monster’

Lid van het Centraal Comité van Al Fatah, Abbas Zaki hield onlangs een toespraak waarin hij Israël beschreef als een “griezelig monster”.

Al Fatah is de politieke factie van – en geleid door – Abu Mazen, de nom de guerre van de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit (PA).

In de toespraak, die door het kanaal Parliamentarians for Al Quds op YouTube werd geplaatst en vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI), zei Zaki:

“… dat Israël in Oeganda of Argentinië had kunnen worden gevestigd, maar dat de ontdekking van olie in Saoedi-Arabië veroorzaakte dat kolonialistische landen een ‘menselijke barrière’ in het Midden-Oosten wilden oprichten om Arabische eenheid te voorkomen en te voorkomen dat de Arabische samenleving zich zou ontwikkelen.”

De vooraanstaande Fatah-functionaris voegde eraan toe dat de Verenigde Staten Israël de “overhand” in de regio blijven geven, en dat de Palestijnen een “gevorderd leger in de buik van dit griezelige monster” zijn:

“Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam Amerika aan de macht als de leider van het nieuwe imperialisme, en het verdubbelde de vervolging van de Arabieren en de Palestijnen, ook al waren ze zijn vrienden. De VS gaven er echter de voorkeur aan dat Israël de overhand had in de regio. En wie betaalt de prijs? Wij, de Palestijnen. De Palestijnen zijn uw geavanceerde leger in de buik van dit griezelige monster, dat alle steun krijgt van het westerse kamp en de Verenigde Staten.”

Zaki haalde op dezelfde manier uit naar Israël in een televisieoptreden in september, en zei dat Israëli’s “klootzakken” zijn, dat ze apartheid beoefenen, dat ze moordenaars zijn en “boodschappers van instabiliteit”, terwijl de Palestijnen “boodschappers van vrede” zijn. Hij zei verder dat de VS hun houding ten opzichte van de Palestijnen moeten heroverwegen.

Fatah, dat wordt geleid door Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), wordt door het Westen voortdurend aangeprezen als een “vredespartner” voor Israël, terwijl zijn rivaal Hamas wordt bestempeld als een terroristische organisatie.

Belangrijke Fatah-functionarissen, waaronder Abbas zelf, zetten echter regelmatig op tegen Israël in officiële PA-mediakanalen. Bovendien roepen sociale media-pagina’s van Fatah openlijk op tot terrorisme tegen Israëli’s.

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “Watch: Fatah member calls Israel a ‘ghoulish beast’” van 8 december 2021 op de site van Israel National News
  • naar een artikelFatah Central Committee Member Abbas Zaki: The Palestinians Are An Army In The Belly Of A Ghoulish, U.S.-Backed Beast; We Are Victims Of ARAMCO’s Discovery Of Oil In The Region” van 6 december 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Al Fatah: Palestijnse Arabieren zijn een ‘leger in de buik van een griezelig, door de VS gesteund monster’

  1. Nu de Arabische landen langzaam maar zeker wakker worden en in de realiteit beginnen te leven door zich met Israel te arrangeren en daarbij ‘de palestijnen’ achter zich te laten , worden de PA uitspraken stééds gestoorder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.