De academische wereld en de ontmenselijking van de Joden

Samidoun tijdens een evenement in april 2018. Samidoun is één van de zes NGO’s die gesponsord worden door de EU en onlangs door Israël buiten de wet werden gesteld. Bovenaan de vlag van de terroristische organisatie Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP)

Op 19 november was er een virtuele bijeenkomst van opmerkelijke jodenhaters en terroristen-apologeten om “grensoverschrijdend verzet” te bespreken. 

Het webinar was naar verluidt een reactie op Israëls aanwijzing als terrorist van zes “non-profitorganisaties” die gelieerd zijn aan het door de VS aangewezen Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een linkse Palestijnse terreurgroep die bekend staat om het kapen van vliegtuigen vol Joden en het vermoorden van tieners.

Het evenement veranderde in plaats daarvan in een uiteenzetting van de gevaarlijke en gewelddadige onverdraagzaamheid van anti-Israëlische extremisten op campussen. Met universiteitsprofessoren, studenten en alumni – en zelfs vertegenwoordigers van terroristische groepen – illustreerde het virtuele evenement een groeiende trend van academici die proberen antisemitisme en zelfs terrorisme te normaliseren.

Het evenement werd gesponsord door beruchte anti-Israëlische groepen zoals National Students for Justice in Palestine (SJP), de Amerikaanse campagne voor de academische en culturele boycot van Israël, Adalah, Samidoun en Within Our Lifetime.

De meest opvallende onder de deelnemers was misschien David Miller, de in ongenade gevallen professor aan de Universiteit van Bristol die zijn academische positie gebruikte om fantastische samenzweringstheorieën te weven over hoe Joodse studenten eigenlijk gewoon agenten van Israël waren.

Sommige materialen die Abdulhadi’s studenten kregen, evenals het beeld van Mohammad Hamad, een afgestudeerde student waar Abdulhadi als faculteitsadviseur voor diende aan de San Francisco State University, zwaaiend met een mes op sociale media met het bijschrift: ‘Ik hou van dit mes … het maakt dat ik een Israëlische soldaat wil neersteken” en publiekelijk bedreigende SFSU Joodse studenten.

Rabab Abdulhadi en Tomomi Kinukawa, die ook spraken, zijn twee SFSU-professoren die vooral bekend staan ​​om het organiseren van een online- evenement met PFLP-terrorist Leila Khaled (die Abdulhadi een ‘ icoon ‘ noemt ). Abdulhadi heeft ook opgeroepen dat het “verwelkomen van zionisten op de campus” een “oorlogsverklaring” is en haar programma een keer gastheer voor een evenement waarbij studenten posters die zou kunnen maken lezen “Mijn helden zijn altijd gedode kolonisatoren”, samen met foto’s van Khaled.

Er was ook Omar Zahzah, van de Palestijnse Jeugdbeweging en Ooggetuige Palestina, die graag oproept tot de vernietiging van Israël “van de rivier tot aan de zee”. Hij heeft ook dissonante overtuigingen, zoals het zionisme bestempelen als een ‘Europese koloniale beweging’ en tegelijkertijd zionisten beschuldigen van het ‘minimaliseren’ van de strijd van ‘gekleurde joden’. Misschien geeft hij er de voorkeur aan dat we Mizrahim en Sefardiem – die een meerderheid vormen van de Israëlisch-Joodse bevolking – gewoon ronduit wissen, zoals hij doet.

Het meest flagrante was dat Charlotte Kates, de internationale coördinator voor Samidoun, een “mensenrechten”-non-profitorganisatie die door Israël was aangewezen vanwege zijn connecties met de terroristische groep PFLP , bij het evenement aanwezig was . 

In 2016 was ze een van een driekoppige ” delegatie van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina”, waaronder bekende terroristen Muhammad al-Khatib en Khaled Barakat (die toevallig ook de echtgenoot van Kates zijn), om te lobbyen bij een diplomaat in Brussel . Het is moeilijk voor te stellen dat dat geen onwettige “ materiële steun ” is aan een terroristische groepering.

Kates verschijnt regelmatig internationaal onder de dekmantel van Samidoun terwijl ze pleit voor de PFLP. Ze verwijst regelmatig naar PFLP-terroristen zoals Omar Nayef Zayed , die in 1986 een Israëlische student doodstak, als ‘politieke gevangenen’. Op de website van de PFLP verschijnen regelmatig artikelen over haar werk. 

Elders prijst ze vaak PFLP-terroristische leiders zoals Ahmed Sa’adat (die betrokken was bij de moord op de Israëlische minister Rehavam Ze’evi) voor het “leiden” van de Palestijnse “strijd”, of benadrukt ze de noodzaak om terroristen zoals George Ibrahim Abdullah te steunen, een terroristische leider die betrokken was bij de moord op zowel Amerikanen als Israëli’s. Ze prijst de “culturele waarde” en “uitzonderlijke strijd” van de terrorist Ghassan Kanafani, die door Israël werd gedood na de aanslag op Lod Airport van de PFLP , waarbij 26 doden vielen.

Ook in het panel waren: Ayed Abu Eqtiash, vertegenwoordiger van een andere PFLP-gelieerde NGO, DCI-Palestina ; Nerdeen Kiswani, een CUNY-student rechten en mede-oprichter van Within Our Lifetime met haar eigen lange geschiedenis van het ondersteunen van geweld; en Roua Daas, vertegenwoordiger van Butler SJP.

Lees hier verder

Bronnen:

  • naar een artikel van David Litman “Academia and the dehumanization of Jews” van 1 december 2021 op de site van Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (Camera.org)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.