Palestijnse Autoriteit eist van Israël dat het stopt met huizen voor Joden te bouwen in Jeruzalem

Nabil Abu Rudeineh, een woordvoerder van de chef van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, waarschuwt Israël tegen het goedkeuren van bouwplannen voor 1.058 woningen in Judea en Samaria en in Jeruzalem.

In een verklaring noemde de 75-jarige Abu Rudeineh, de Israëlische regering “extremistisch” en beschuldigde haar ervan te proberen op het terrein feiten vast te leggen in een race tegen de klok, om de oprichting van een Palestijnse staat te voorkomen die geografisch verbonden is tussen zijn verschillende regio’s en met de hoofdstad is Oost-Jeruzalem.

Hij zei dat de beslissingen van de Israëlische regering met betrekking tot de bouw in de “nederzettingen” de PA-leiding ertoe hebben aangezet de door Abbas aangekondigde stappen te versnellen in zijn laatste toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN, gericht op een herbeoordeling van de betrekkingen met Israël.

Nabil Abu Rudeineh (links) en Mahmoud Abbas

Abu Rudeineh zei:

“Als de internationale gemeenschap, onder leiding van de Verenigde Staten, een tweestatenoplossing wil handhaven, moet ze de cyclus van veroordeling doorbreken en praktische stappen ondernemen om te voorkomen dat de Israëlische regering haar gevaarlijke nederzettingenplannen uitvoert, dat, indien uitgevoerd, het geweld en instabiliteit zal doen toenemen.

Alle nederzettingen zijn illegaal en zullen koste wat kost van Palestijns land worden verwijderd. Israël moet zich ervan bewust zijn dat het beleid van nederzettingen en landdiefstal geen veiligheid en stabiliteit zal brengen voor de bevolking, en dat de enige manier om vooruit te komen is erkennen de rechten op vrijheid en onafhankelijkheid van het Palestijnse volk, dat geen centimeter van hun land zal opgeven.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “PA demands Israel stop construction in Jerusalem” van 5 december 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.