Terrorist van Islamitische Jihad overleden aan de gevolgen van een ‘arbeidsongeval’

Op donderdag 2 december 2021 vond in de Gazastrook een grote begrafenis plaats voor Diaa Al-Dahdouh, een Al Quds Brigadist van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ).

Islamitische Jihad gaf een bloemrijke verklaring uit over hoe geweldig deze terrorist wel was:

We beschouwen onze martelaar als een van de vooraanstaande Mujahideen die baden en toerden in verzet en gevend en die de indruk en impact hadden op het project van verzet en bevrijding. We bidden tot Allah de Almachtige om de Mujahid Al-Dahdouh te zegenen met de uitgestrektheid van zijn genade en te wonen in zijn uitgestrekte tuinen, vergezeld van de profeten, de waarachtigen, de martelaren, en het welzijn van hen zijn metgezellen, en om zijn familie te inspireren, familieleden en metgezellen met prachtig geduld en troost.

Hoe stierf deze held? Hij blies zichzelf anderhalf jaar geleden op tijdens het bouwen van een bom, en bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen. Moge Gaza veel, veel meer van zulke martelaren zien.

Gaza, na het vrijdaggebed van 16 september 2016. Optocht van de Al Quds Brigades, de moordbrigade van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). De PIJ is nà Hamas de belangrijkste en meest gevreesde Palestijnse terreurgroep in de Gazastrook. De Al Quds Brigadisten zijn herkenbaar aan hun zwarte hoofdbanden en vlaggen met gele opdruk [beeldbron: Pal Today]

De clan van Al-Dadhouh heeft al heel wat familieleden begraven die zich begaven op het pad van terreur en geweld.

  • De 20-jarige Aiyman al-Dahdouh, een commandant van de Brigades, en zijn neef de 42-jarige Amin al-Dahdouh, een militant van de Brigades, werden op 28 februari 2004 gedood toen een Israëlische Apache helicopter enkele Hellfire missiles afvuurde naar hun auto.
  • Abu Al-Walid, nom de guerre van de 45-jarige Khaled al-Dahdouh, commandant van de Al Quds Brigades, werd op 2 maart 2006 gedood toen hij op straat een bomauto passeerde die op dat ogenblik explodeerde, vermoedelijk het werk van Israël.
  • Zijn broer Abu Ubayda, nom de guerre van Muhammad al-Dahdouhstierf eerder op 25 september 2005 in zijn auto, waarin Israël een bom had gelegd. 

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Islamic Jihad terrorist dies after a “work accident”” van 3 december 2021 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikel “Gaza: Muslim terrorist blows himself up in jihadi workplace accident” van 14 april 2020 en een artikel “Gaza: Muslim terrorist blows himself up in jihadi workplace accident” van 19 augustus 2019 op de site van Behind The News
  • naar een artikel van Adam Ragson “Islamic Jihad terrorist accidentally blows himself up in Gaza” van 11 maart 2018 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.