Chanoeka-tourbus aangevallen door meute die anti-Israëlische leuzen schreeuwen

De politie is gevraagd een onderzoek in te stellen nadat Joodse tieners tijdens een Chanoeka-uitje in het centrum van Londen werden lastiggevallen door een groep jonge mannen die naar hun bus spuwden en anti-Israëlische leuzen scandeerden.

Het incident vond plaats op maandagavond, toen het voertuig met een Chabad-groep jonge Britse joden en Israëli’s uit het noordwesten van Londen stopte op Oxford Street voor de Primark-winkel.

Sommige tieners stapten uit de bus om op straat te dansen en te zingen. Al snel dook een groep jonge mannen op toen de jonge Britse Joden begonnen met het spelen van muziek uit luidsprekers en de amokmakers dansten naast hen.

Rabbi Shneor Glitsenstein van het Chabad Israeli Center Golders Green zat met zijn groep in de bus. Hij vertelde het JC dat de mannen “Vrij Palestina” naar hen begonnen te schreeuwen.

Om escalatie te voorkomen, zei Rabbi Shneor tegen de groep dat ze weer in de bus moesten stappen. Op dit punt werden de mannen steeds agressiever en vielen het voertuig aan terwijl het wachtte op een gat in het verkeer om weg te rijden. Rabbi Shneor zei dat het “niet iets was dat je verwacht te zien in het midden van Londen. Je wilt je vrij en veilig voelen in Londen”.

De Community Security Trust (CST) zei in een tweet dat “twee van de slachtoffers van dit afschuwelijke incident” het aan hen hebben gemeld. Ze voegden eraan toe: “We zullen ervoor zorgen dat ze passende ondersteuning krijgen en we zullen samenwerken met de politie om te proberen ervoor te zorgen dat de daders worden geïdentificeerd en voor de rechter worden gebracht.”

Ambtenaren hebben de beelden op sociale media veroordeeld. Minister van Cultuur Nadine Dorries noemde het “huiveringwekkend” en de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, drong er bij Londenaren op aan om alle informatie die ze over het incident hebben te melden. 

Bronnen:

  • naar een artikel van Felix Pope “Chanukah bus tour attacked by yobs shouting anti-Israel slogans” van 1 december 2021 op de site van The Jewish Chronicle (JC)
  • naar een artikelUK police probe video of men spitting at Hanukkah party bus, accosting passengers” van 1 december 2021 op de site van The Times of Israel
  • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “Chanoeka-tourbus aangevallen door meute die anti-Israëlische leuzen schreeuwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.