Palestijnse doodsbedreigingen voor Britse minister die Hamas buiten de wet stelde

Gaza: Al Quds Brigadisten van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad

Palestijnse jihadisten lijken een doodsbedreiging te hebben geuit tegen minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel in de veronderstelling dat ze een undercoveragent voor Israël is.

De boodschap van de in Damascus gevestigde militie Islamitische Jihad werd ontdekt door de zeer invloedrijke denktank Policy Exchange na het besluit van de Britse regering om een ​​volledig verbod in te stellen op de terreurgroep Hamas, die al lang een bondgenoot is van de islamitische groepering.

Minister Priti Patel

Er stond: “Het is duidelijk dat er een zionistische minister in de Britse regering is die werkt onder het bevel van [de Israëlische ministers] Bennett, Lapid en Gantz, en die verantwoordelijk moet worden gehouden.

De Arabische versie van de verklaring van Khaled al-Batsh, een lid van het Palestijnse Islamitische Jihad-politbureau, gebruikt de vrouwelijke vorm voor een minister en zou verwijzen naar mevrouw Patel, die achter het verbod op Hamas zat.

Experts zeiden dat de aanwijzing van ‘agent voor Israël’ in de ogen van jihadisten doorgaans als een doodvonnis dient. Al-Batsh gebruikte de uitdrukking “yajibu an tuhasaba“, wat betekent “zij moet ter verantwoording worden geroepen”.

The Jewish Chronicle heeft de minister van Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht van het bericht.

In een gesprek met de Palestijnse nieuwszender Donia Al-Watan zei al-Batsch:

Khaled al-Batsh

“We beschouwen de [Britse] beslissing als een grote agressie tegen het Palestijnse volk in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever, en een poging om de weg te blokkeren voor alle vrije mensen in Groot-Brittannië die met honderdduizenden demonstreerden tijdens de Slag om het Zwaard van Jeruzalem, en deze beslissing zou hen kunnen beroven van het tonen van steun voor de Palestijnse zaak. Het is duidelijk dat er een zionistische minister in de Britse regering is die werkt onder het bevel van Bennett, Lapid en Gantz, en die verantwoordelijk moet worden gehouden.”

Sir John Jenkins, senior fellow bij Policy Exchange, zei:

“De verklaring van Al Batsh is een knap staaltje dubbelzinnigheid. Op het eerste gezicht is het gewoon een onmatige veroordeling. Maar door de eis van verantwoording te koppelen aan de beschuldiging dat een vrouwelijke minister onder directe controle staat van de Israëlische leiding, roept hij de behandeling op die wordt gegeven aan Palestijnen die Hamas of PIJ als collaborateurs beschouwen. En hij roept sympathisanten in Groot-Brittannië op om actie te ondernemen om te voorkomen dat het verbod van kracht wordt.”

Er was woensdag steun van alle partijen in het Lagerhuis voor Hamas om zich aan te sluiten bij 78 andere organisaties op de Britse lijst als verboden terroristische organisaties.

Het verbod zou vandaag van kracht worden. Het zal het VK op één lijn brengen met de VS en Europa die Hamas al volledig verbieden.

Bronnen:

  • naar een artikelDeath threat issued against “Zionist agent” Priti Patel” van 26 november 2021 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

Een gedachte over “Palestijnse doodsbedreigingen voor Britse minister die Hamas buiten de wet stelde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.