Palwatch: Palestijns Ministerie van Onderwijs veegt Israël van zijn kaarten

Het ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit plaatste eerder deze maand afbeeldingen op zijn Facebook-pagina met daarop verschillende kaarten van “Palestina” die de staat Israël uitwissen, meldde Palestijnse Media Watch afgelopen weekend.

“Vandaag, [16 november 2021], heeft het [PA-ministerie van Onderwijs] de Palestijnse Keffiyeh-dag gevierd in alle scholen van het thuisland, die gelijktijdig plaatsvindt met de onafhankelijkheidsverklaring van de staat Palestina”, stond in een Facebook-bericht.

Afbeeldingen van het evenement die door de sociale media-accounts van het ministerie zijn gepost, laten zien dat verschillende PA-kaarten van “Palestina” die Israël uitwissen prominent werden getoond tijdens het evenement.

Tijdens een ceremonie bij de Palestijnse schoolkinderen op de Kafr Qaddum High School for Girls in Qalqilya kregen de studenten bijvoorbeeld een presentatie van het ministerie van Onderwijs in Ramallah, met posters met de tekst “Palestina: Het hele land is van ons, van de [Middellandse Zee] tot aan de [Jordanië].

Andere afbeeldingen die op sociale media zijn geplaatst, tonen een man die spreekt tijdens het e-Qalqilya-evenement. Achter hem staan ​​drie versies van de PA-kaart van “Palestina” die heel Israël samen met de PA-gebieden voorstelt als “Palestina”. De poster in het midden kondigt aan dat het evenement wordt gehouden “onder auspiciën van Qalqilya District Gouverneur Rafe’ Rawajbeh en [PA] Minister van Onderwijs Marwan Awratani.”

Palwatch zei hierover:

“Ontkenning van het bestaansrecht van Israël en het gebruik van de PA-kaart van ‘Palestina’ die het bestaan ​​van Israël in een educatieve context in de PA uitwist, is het officiële beleid van de PA. Palestinian Media Watch heeft honderden, zo niet duizenden voorbeelden gedocumenteerd van de PA-kaart die wordt weergegeven in educatieve omgevingen, of het nu op evenementen is, in schoolboeken, in tijdschriften die aan jongeren worden uitgedeeld op PA-scholen, bij activiteiten van jeugdbewegingen of elders.”

Palestijnse Media Watch is een in Israël gevestigde niet-gouvernementele organisatie en media-waakhondgroep die gevallen van opruiing documenteert in Palestijnse media en door officiële PA-instellingen.

Bronnen:

 • naar een artikelWatchdog: Palestinian Education Ministry wipes Israel off its maps” van 28 november 2021 op de site van Israel Hayom
 • naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “PA Min. of Educ. to kids: There is no Israel, “the entire land is ours, from the Sea to the River”” van 24 november 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
 • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “Palwatch: Palestijns Ministerie van Onderwijs veegt Israël van zijn kaarten

 1. En het ‘beschaafde’ Westen zwijgt.

  Netzo als ze zwijgt, één dag voor de “onderhandelingen” met Iran waar ze de huid al verkocht hebben voordat ze de beer geschoten hebben, toen Iran zwoer om Israel van de kaart te vegen…..no matter what!

  https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/iranian-brig-gen-urges-destruction-of-israel-prior-to-nuke-talks-687248

  “Het gaat er niet om of je een appel hebt gestolen maar waarom je in de boom bent geklommen”. is de boodschap die het Westen maar niet wil begrijpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.