Iran dreigt opnieuw Israël te vernietigen vooraleer nucleaire onderhandelingen aan te gaan met de VS

De woordvoerder van de strijdkrachten van de Islamitische Republiek Iran, Brigade Generaal Abolfazl Shekarchi drong zaterdag aan op de totale eliminatie van de Joodse staat tijdens een interview met een door het Iraanse regime gecontroleerde media-outlet.

Shekarchi vertelde aan het Iraanse Students News Agency:

“We zullen niet terugdeinzen voor de vernietiging van Israël, zelfs geen millimeter. We willen het zionisme in de wereld vernietigen.”

Shekarchi’s genocidale antisemitische opmerkingen komen slechts enkele dagen voordat de nucleaire besprekingen maandag in Wenen weer van start gaan over het beteugelen van het illegale nucleaire programma van de Islamitische Republiek Iran. 

De Verenigde Staten en andere wereldmachten proberen Teheran te voorzien van verlichting van economische sancties in ruil voor tijdelijke beperkingen op zijn atoomprogramma. Israël en andere landen geloven dat het Iraanse regime een kernwapen wil bouwen.

De Iraanse generaal bekritiseerde Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ook voor het normaliseren van de diplomatieke betrekkingen met Israël , en noemde de diplomatie “onaanvaardbaar” voor het Iraanse klerikale regime. 

Shekarchi:

“Saoedi-Arabië, Bahrein, de VAE en andere landen die als moslims worden beschouwd, maken voor ons deel uit van het zionistische regime en dit is erg belangrijk.”

Generaal Shekarchi vertelde eerder in januari van dit jaar aan het semi-officiële Tasnim News Agency van Iran:

“Als we de kleinste fout opmerken van het zionistische regime jegens het regime van de Islamitische Republiek, zullen we beide raketbases aanvallen, die volgens hen bedoeld zijn om Iran aanvallen, en in de kortste tijd zullen Haifa en Tel Aviv met de grond gelijk worden gemaakt.

De regering van Biden is onafhankelijk. Israël moet begrijpen dat het presidentschap van Trump voorbij is en dat Israël de beslissingen van Washington niet neemt. Israël heeft niet de mogelijkheid om Iran aan te vallen, en het heeft ook geen plan om dat te doen. Dit is gewoon psychologische oorlogsvoering.

De VS hebben onder zowel democratische als republikeinse regeringen het Iraanse regime geclassificeerd als ’s werelds ergste staatssponsor van terrorisme. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei vorig jaar dat de Islamitische Republiek de grootste staatssponsor is van antisemitisme.  

Sheina Vojoudi, een Iraanse dissident die de Islamitische Republiek ontvluchtte en nu in Duitsland woont, vertelde The Jerusalem Post dat…

“Een normale Iraanse regering, gemaakt door het Iraanse volk, zou proberen de banden met Israël te normaliseren. We zouden geweldige deals kunnen sluiten die kunnen helpen Israëlische watertechnologie kan ons helpen een ernstig waterprobleem in Iran op te lossen en een Iraanse regering zou proberen kennis uit te wisselen over milieukwesties, met name de waterschaarste waarmee we nu worden geconfronteerd, maar de Islamitische Republiek in plaats van al deze problemen op te lossen, plannen voor de vernietiging van Israël en schiet mensen neer die om water vragen.”

Ze voegde eraan toe:

“Dit regime ruïneert Iran en enkele andere landen in het Midden-Oosten en maakt van de regio een oorlogsgebied. We hebben binnenlandse problemen en onze mensen denken er nooit aan om andere landen te bestrijden. Ze weten niet eens waarom ze Israël zouden moeten haten Onze mensen zullen blij zijn om Israëlische watertechnologie te gebruiken in plaats van plannen te maken om Israël te vernietigen. We moeten ons land redden van dit kwaadaardige regime en het bezette Iran veranderen in een vrij Iran.”

Het Israëlische leger blijft zijn vermogen ontwikkelen om een ​​militaire aanval uit te voeren op het nucleaire programma van Iran, mocht de omstandigheden dit vereisen. Het defensie-instituut ziet geen oorlog uitbreken met Iran of zijn bondgenoten, zoals Hezbollah in Libanon, maar de IDF houdt het noorden en het zuiden in de gaten.

Bronnen:

  • naar een artikel van Benjamin Weinthal “Iranian Brig.-Gen. urges destruction of Israel prior to nuke talks” en een artikel van Anna Ahronheim “Israeli military readying for ‘Plan B’ if Iran nuclear talks fail” van 28 november 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel “Israel’s military head has ordered plans for possible hit on Iranian nuclear sites” van 26 januari 2021 en een artikel “Iranian general: ‘We will level Tel Aviv if Israel makes slightest mistake’” van 28 januari 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Lt. Col. (ret.) Michael Segall “Iran: “We Will Help Any Country Fighting the Zionist Regime and the United States” van 30 september 2020 op de site van The Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.