UNRWA is geen hulporganisatie voor ‘Palestijnse’ vluchtelingen; het is een gevangenis

Het tijdelijke agentschap van de Verenigde Naties (UNRWA) dat is belast met de opvang van vluchtelingen uit de Arabisch-Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog, heeft de taal misbruikt en de Arabieren wreed behandeld.

Hoe lang een immigrant of vluchteling?

De grootvader van mijn vader kwam als volwassene naar de VS op de vlucht voor pogroms in Rusland, terwijl mijn moeder als peuter op de vlucht was voor de Holocaust in Oostenrijk. Ze kwamen allemaal aan als vluchteling en als immigrant, en uiteindelijk werden ze allemaal staatsburger en stichtten ze een gezin in dit geweldige land.

Ik heb mezelf nooit als immigrant of vluchteling beschouwd, hoewel ik van hen afstam. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen die zichzelf als autochtoon beschouwen, allochtone ouders of grootouders hebben die al dan niet ook vluchtelingen zijn geweest.

Een immigrant wordt gedefinieerd als “een persoon die permanent in een vreemd land komt wonen“, en een vluchteling wordt gedefinieerd als “een persoon die gedwongen is zijn land te verlaten om te ontsnappen aan oorlog, vervolging of natuurrampen. Beide hebben betrekking op die specifieke persoon en niet op het nageslacht.

Maar de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) hanteert een duidelijke definitie van vluchtelingen. Naar eigen zeggen heeft het gezorgd voor “vier generaties van Palestijnse vluchtelingen, gedefinieerd als “personen wiens normale verblijfplaats Palestina was in de periode van 1 juni 1946 tot 15 mei 1948, en die als gevolg van het conflict van 1948 zowel huis als middelen van bestaan ​​verloren.” De nakomelingen van mannelijke vluchtelingen uit Palestina, waaronder wettig geadopteerde kinderen, komen ook in aanmerking voor registratie. 

Deze overdracht van de vluchtelingenstatus is slechts een van de vele misbruiken van UNRWA.

Palestina of Israël? Waarom alleen Arabieren?

Het tijdsbestek om in aanmerking te komen voor UNRWA-zorg was vastgesteld van “1 juni 1946 tot 15 mei 1948″ , met name vanaf de dag nadat Israël op 14 mei 1948 de onafhankelijkheid had uitgeroepen tot twee jaar daarvoor. 

De kwalificatie van de “normale verblijfplaats” in “Palestina” is ofwel het geheel van het Palestijnse mandaat, waaronder Israël, Gaza en het gebied dat gewoonlijk de “Westelijke Jordaanoever” wordt genoemd, of alleen het gebied dat nu Israël is, zoals men zou doen. stel je voor op basis van het gekozen datumbereik.

Als het om het gehele Palestijnse mandaat gaat, dan zouden alle Joden die hun huis verloren toen Jordanië de regio van Joden ethisch zuiverde, ook recht moeten hebben op diensten van het agentschap. 

Het verbieden van Joden van UNRWA-diensten is ronduit antisemitisch. Als alternatief, als de definitie van “Palestina” niet het hele historische Palestina is, maar alleen Israël, dan zou het agentschap moeten verklaren dat het Israëlisch-Arabische vluchtelingen behandelt, niet “Palestijnse vluchtelingen”

Er wordt ook niet ingegaan op waarom de VN geen vergelijkbaar agentschap heeft opgericht voor de Joden die uit Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en Gaza zijn gevlucht. Dit is een mishandeling van Joden en Israël. Het misbruik van de Palestijnse Arabieren is veel erger.

In de tang van UNRWA

UNRWA biedt niet alleen gratis onderwijs en gezondheidsdiensten aan nakomelingen van vluchtelingen en andere armen in haar vijf werkterreinen. Het belooft deze afdelingen dat als ze geregistreerd blijven bij het agentschap, ze ofwel uit de derdewereldkampen naar het rijke land Israël zullen verhuizen of compensatie zullen ontvangen van de Joodse staat.

Hoewel er in december 2020 5,7 miljoen mensen als Palestijnse vluchtelingen zijn geregistreerd bij UNRWA, zijn er ongeveer hetzelfde aantal Arabieren die hun huis in Palestina verloren, maar een nieuw leven begonnen in Canada, Chili en andere landen over de hele wereld. 

Die vijf miljoen Arabieren die over de hele wereld zijn verhuisd, hebben dezelfde definitie van “vluchteling” als alle anderen (zoals het verhaal hierboven) en geven niet de geërfde status door die UNRWA uniek biedt.

Dat is krankzinnig.

Voor degenen die verwijzen naar VN-resolutie 194 waarin staat dat

De vluchtelingen die naar hun huizen willen terugkeren en in vrede met hun buren willen leven, toestemming moeten krijgen om dit zo snel mogelijk te doen, en dat compensatie moet worden betaald voor de eigendommen van degenen die ervoor kiezen niet terug te keren en voor verlies van of schade aan eigendommen die, volgens de beginselen van internationaal recht of in billijkheid, moeten worden vergoed door de verantwoordelijke regeringen of autoriteiten.”

Het is duidelijk dat die “vluchtelingen” niet verplicht zijn geregistreerd bij UNRWA. Als een Arabische Amerikaan die nu in Michigan woont, in 1948 het ouderlijk huis in Jaffa verloor, zou die recht moeten hebben op dezelfde vergoeding als een man die nu in Gaza woont en het huis ernaast in 1948 verloor.

UNRWA-afdelingen gevangen in de fictie

De spanning tussen de verschillende Palestijnse vluchtelingen – zij die geregistreerd staan ​​bij UNRWA en zij die dat niet zijn – is aanzienlijk. Er staan ​​miljarden dollars op het spel.

Denk aan de situatie waarin een gezin $ 1 miljoen moet betalen voor een verloren huis in Jaffa in 1948. Als er 20 overlevende familieleden zijn geregistreerd bij UNRWA, krijgt elke persoon $ 50.000. Als echter 20 andere familieleden die niet bij UNRWA zijn geregistreerd ook recht krijgen op een vergoeding, krijgt elke persoon slechts $ 25.000. 

In feite zouden gelden “overgedragen” worden van UNRWA-vluchtelingen naar niet-UNRWA-vluchtelingen. Die dynamiek maakt UNRWA-vluchtelingen vastbesloten om degenen die niet officieel bij UNRWA zijn geregistreerd buiten de definitie van “vluchteling” te houden en tegelijkertijd alle geregistreerde mensen opgesloten te houden in het belachelijke systeem, anders verliezen ze de meevaller. Dit alles houdt het uitzendbureau overeind tot ver na de vervaldatum, zoals de VN de fictie handhaaft dat het deze staatlozen helpt.

Terwijl de VN in 1949 UNRWA oprichtten om tijdelijk echte vluchtelingen te huisvesten en te verzorgen, veranderde het agentschap in de loop van de decennia in Palestina-in-Waiting, dat koste wat kost moet worden volgehouden. 

Daarbij heeft UNRWA de staatloze Arabieren van Palestina gevangengezet voor permanente steekpenningen om het aan het agentschap te houden, waardoor haar mandaat en de ellende van de Arabieren kunstmatig worden uitgebreid in een grove choreografie van het Münchausen-syndroom.

Bronnen:

  • naar een artikelUNRWA Is A Prison” van 27 november 2021 op de site van First One Through

2 gedachtes over “UNRWA is geen hulporganisatie voor ‘Palestijnse’ vluchtelingen; het is een gevangenis

  1. UNWRA dankt haar bestaan aan “de palestijnen” en dus moet deze zieligheids industrie tot iedere prijs in stand worden gehouden zodat deze gehersenspoelde slachtoffers van Arabieren, Moslims, Europeanen, NGO’s, VN, Jodenhaters e.a. synische uitbuiters met een agenda niet op andere gedachten kunnen komen en hun plaats als frontsoldaten & kannonnenvoern tegen de Joden in de staat Israel gaan opgeven.

    Dit mag een paar centen kosten…..vandaar de jaarlijkse geldinzamelingen in de miljoenen door het Westen.

    De Arabische landen (behalve Qatar) zijn intussen wijzer geworden en laten de suffe Westerse belastingbetaler hiervoor opdraven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.