De Verenigde Naties moeten het Palestijnse rejectionisme verwerpen

De Palestijnen willen geen vrede. Zij willen Israël en bij voorkeur zonder Joden erin

De Verenigde Naties hebben zich voorgenomen om 29 november, op de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk, krachtige anti-Israëlische activiteiten te houden. 

De gebeurtenissen van die dag zetten de VN op ongepaste wijze op de weegschaal in het Israëlisch-Palestijnse conflict, en moedigden de Palestijnse koppigheid aan door de Palestijnse standpunten te normaliseren.

29 november markeert de verjaardag van het verdelingsplan van 1947, dat een Arabische staat en een Joodse staat in het Britse Mandaat Palestina zou hebben gecreëerd.

Terwijl het Joodse leiderschap de verdeling accepteerde, verwierpen de Arabische leiders het, wat meer dan zeven decennia van bloedvergieten in gang zette. Nu hebben veel pro-Palestijnse activisten Solidariteitsdag omarmd als een afwijzing van het bestaan ​​van Israël.

In voorgaande jaren zijn sprekers op Dag van de Solidariteit gebeurtenissen ten onrechte in rekening gebracht één van Israëls grondlegger – David Ben-Gurion – met het bepleiten van etnische zuivering; beschuldigde Israël leugenachtig van het plegen van apartheid en etnische zuivering; riep op tot boycots van Israël; en pleitte voor een “vrij Palestina van de rivier tot de zee“, wat een oproep is om het land van joden etnisch te zuiveren.

Volgens de VN biedt Solidariteitsdag een gelegenheid om te focussen op hoe de Palestijnen “hun onvervreemdbare rechten nog moeten bereiken”, inclusief “het recht om terug te keren” naar Israël, zoals een VN-advertentie het uitdrukte. 

Toch is het Palestijnse “recht op terugkeer” fictief, volgens veel deskundigen op het gebied van internationaal recht, aangezien het berust op niet-wettelijk bindende documenten, waaronder een resolutie van de Algemene Vergadering. Israël dwingen een toestroom van mogelijk vijandige individuen te accepteren, zou een inbreuk zijn op het recht op veiligheid van de Joodse staat – een recept voor het bevorderen van geweld en strijd.

De advertentie van het VN-evenement benadrukt ook de deelname van de “Palestijnse activist” Mohammed El-Koerd. El-Koerd prees eerder het geweld van de Tweede Intifada, dat plaatsvond tussen 2000 en 2005, voor het terroriseren van Israëli’s; hij heeft alle Israëli’s als terroristen beschreven ; en hij riep ook op tot etnische zuivering van het land van de Joden. Deze maand nog rechtvaardigde El-Koerd de moord op een Israëlische burger in Jeruzalem door een oude foto van het slachtoffer in een legeruniform te plaatsen en hem valselijk een kolonist te noemen – wat in ieder geval geen openlijke vergunning voor moord is.

Dag van de Solidariteit is ook ingeklemd tussen de Algemene Vergadering van 16 jaarlijkse einde van het jaar resoluties het bevorderen van de Palestijnse agenda en hekelen Israël. Een resolutie, getiteld “bezette Syrische Golan“, betreurt ook de aanwezigheid van Israël in de Golan – zonder vermelding van het afslachten van de Syrische regime van meer dan een half miljoen van zijn eigen volk.

Deze inspanningen versterken ook de verschillende Palestijnse specifieke organen van de VN. De Divisie voor Palestijnse Rechten (DPR) houdt bijvoorbeeld toezicht op Solidariteitsdag en onderhoudt een eenheid die zich toelegt op het promoten van het Palestijnse verhaal. 

De DPR beweert Palestijnse rechten te bevorderen, maar dergelijke rechten gaan vaak ten koste van Israël: de Palestijnen proberen een einde te maken aan veiligheidsmaatregelen die bedoeld zijn om terrorisme te voorkomen, zoals de blokkade van Gaza, controleposten en de veiligheidsbarrière.

Een ander orgaan is de speciale commissie voor onderzoek naar Israëlische praktijken, die een mandaat heeft om vermeende Israëlische misdaden te onderzoeken in plaats van Palestijnse. Het UN Register of Damages (UNRoD) helpt Palestijnen om betaling van Israël te zoeken voor ontberingen veroorzaakt door Israëls veiligheidsbarrière. 

De UN Relief and Works Agency (UNRWA), een vluchtelingenorganisatie exclusief voor Palestijnen, houdt het Israëlisch-Palestijnse conflict sudderen door een uniek uitgebreide definitie van vluchtelingen te handhaven die hun nakomelingen in staat stelt zich als zodanig te identificeren. Door dit te doen, moedigt het agentschap de Palestijnen aan om toegang tot Israël te eisen, in plaats van zich te hervestigen en een beter leven op te bouwen waar ze wonen.

Andere VN-organen hebben Palestijns-specifieke afdelingen, zoals de VN-conferentie over handels- en ontwikkelingshulp aan de Palestijnse Volkseenheid

De Mensenrechtenraad heeft een speciale rapporteur die zich toelegt op het onderzoeken van Israël; handhaaft een vast agendapunt dat uitsluitend gericht is op Israël; en heeft een doorlopende onderzoekscommissie samengesteld die is ontworpen om Israëli’s voor internationale rechtbanken te straffen.

In deze context helpt de VN de ongelijkheid tussen de Palestijnse verwachtingen en de realiteit te vergroten. De VN ‘vierden‘ Solidariteitsdag in 2012 door de “Staat Palestina” te aanvaarden als een niet-lidstaat waarnemers. Dit leverde de Palestijnen op papier winst op zonder enige concessie aan Israël. 

Toch kunnen de Palestijnen alleen een echte staat bereiken door onderhandelingen met Israël en de bereidheid om compromissen te sluiten. De activiteiten van de VN maken een Palestijnse leiding – die al talloze Israëlische vredesaanbiedingen heeft afgewezen – nog minder geneigd om compromissen te sluiten.

In het licht van de anti-Israëlische vooringenomenheid van de VN, trekken de Verenigde Staten momenteel 22 procent van de begrotingen van de specifieke Palestijnse organen af ​​van de totale bijdragen van Washington aan de VN. De VS zouden dit aantal moeten verhogen tot 100 procent. 

De VS zouden ook een campagne moeten lanceren om landen te overtuigen om tegen resoluties te stemmen die de Palestijnse specifieke organen machtigen. De VS moeten helpen bij het elimineren van deze instanties, die dubbele standaarden voor Israël creëren en de zaak van de vrede in de weg staan.

Bronnen:

 • naar een artikel van David May “The UN Must Reject Palestinian Rejectionism” van 25 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “De Verenigde Naties moeten het Palestijnse rejectionisme verwerpen

 1. “””Dag van solidariteit met het palestijnse volk”””.

  Als het niet zo belachelijk was dan was het om te huilen want…..

  Er is géén solidariteit & géén palestijns volk.

  Het palestijnse volk bestaat uit een stelletje gehersenspoelende idioten fungerend als kanonnenvoer voor mogendheden met een anti Israel agenda.

  Benieuwd wanneer ze in de VN “””de dag van solidariteit met het Afghaanse volk””” gaan uitroepen of “””een dag van solidartieit””” voor minstens de helft van alle participerende landen/volkeren in deze volkomen mislukte organisatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.