Ca. 500 christenen in Gaza krijgen vergunningen voor kerstvakantie

Een christelijk Palestijns gezin uit Gaza komt Israël binnen via de Erez-grensovergang tussen Israël en de noordelijke Gazastrook op 23 december 2010. Het Israëlische leger had ongeveer 550 christelijke Palestijnen toegestaan ​​Israël binnen te komen terwijl ze op weg waren naar de stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever om er Kerstmis te vieren [beeldbron: Reuters/Nir Elias]

De Israëlische autoriteiten zeiden woensdag dat ze 500 leden van de kleine christelijke gemeenschap in de Gazastrook zouden toestaan ​​om Israël binnen te komen om Kerstmis te vieren.

COGAT, het Israëlische defensie-orgaan dat verantwoordelijk is voor Palestijnse burgerzaken, heeft de vergunningen aangekondigd waarmee mensen familieleden en heilige plaatsen in Israël kunnen bezoeken.

Het zei dat het ook de toegang tot Jeruzalem voor christenen in de gebieden van Judea en Samaria vergroot en dat ongeveer 200 Gazaanse christenen door Israël naar Jordanië kunnen reizen voor reizen naar het buitenland.

Ongeveer 1.000 christenen wonen in Gaza, een klein deel van de 2 miljoen inwoners van het gebied. De meeste zijn Grieks-orthodox, met katholieken die ongeveer een kwart van de kleine gemeenschap uitmaken.

De Palestijnse christelijke leider Atallah Hanna (3de van links) heeft evangelische christenen en organisaties, zoals bv. de Nederlandse Christenen voor Israël en Christians for Israel International, gedemoniseerd als zijnde “preekstoelen in dienst van de Zionistische onderneming”.

De 53-jarige aartsbisschop Sebastia Theodosios, geboren als Nizar Hanna en die door de Palestijnse arabieren bisschop Atallah Hanna wordt genoemd, is de enige orthodox-christelijke aartsbisschop van Palestijnse origine, gestationeerd in Jeruzalem en het Heilige Land, terwijl alle andere bisschoppen van het Patriarchaat van Jeruzalem Grieken zijn.

Bronnen:

  • naar een artikelGaza Christians to receive permits for Christmas holiday” van 25 november 2021 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.